Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Οι αριθμοί του Ξάνθη-ΠΑΟΚ!!


Οι αριθμοί του Ξάνθη-ΠΑΟΚ

Αν και θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας με τη Ξάνθη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα της στατιστικά και άλλα στοιχεία από τους αγώνες με τους Ακρίτες.

#26 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο την SKODA. Ο Δικέφαλος μετρά εκεί 11 νίκες, έξι αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ σε εννέα αναμετρήσεις έχει επικρατήσει η Ξάνθη.

#27 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει τα 35 γκολ του Δικεφάλου με γηπεδούχο την Ξάνθη και πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, που έχει βρει δίχτυα σε τρία ματς με την SKODA. Ο Μαγκντί Ντολμπά είναι αυτός που έχει σημειώσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει και την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να μπει πρώτος στην μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν πανηγυρίσει δύο επιτυχίες μαζί με τους Τουρσουνίδη, Φρατζέσκο, Γεωργιάδη, Βιεϊρίνια και με το περσινό του γκολ και ο Στέφανος Αθανασιάδης .

#4 νίκες του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη έχουν επιτευχθεί με σκορ 2-1 που είναι το δημοφιλέστερο για τον Δικέφαλο, ενώ ακολουθεί το 2-0 με τρεις φορές και το 3-0 με δύο επαναλήψεις. Από μια φορά έχουν παρουσιαστεί το 1-0 και το 3-2.

#6 ισοπαλίες με απόλυτη ισορροπία στα σκορ, αφού το 0-0, το 1-1 και το 2-2 έχουν έρθει από δύο φορές το καθένα. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έχει πέντε νίκες με σκορ 1-0 και από μια με 3-0, 5-2 και 2-1.

#13 σεζόν πριν πρέπει να πάει κανείς για να βρει την τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνα στην έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Την σεζόν 2002-03 ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα με 1-0, ενώ από τότε έχει έξι ματς εκτός με τέσσερις νίκες (Καλλονή – Ξάνθη – Πανθρακικός – Κέρκυρα – Ολυμπιακός) και δύο ισοπαλίες (Ξάνθη – Πανσερραϊκός).

#4 αναμετρήσεις έχουν γίνει Ιανουάριο στην Ξάνθη ανάμεσα στην Skoda και τον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες με συνολικό σκορ 5-1.

#14 Ιανουαρίου 1990 ήταν η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Α’ Εθνική, ανεξαρτήτου έδρας και εκείνη την Κυριακή ο Δικέφαλος είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη ως πρώτος στην βαθμολογία. Ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Ξάνθη τελείωσε με νίκη του ΠΑΟΚ 2-0 με τα γκολ του Μαγκντί Ντολμπά και του Σάκη Αναστασιάδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: