Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

«Ξύπνα» αγαπημένε μου Σουμάχερ!!


«Ξύπνα» αγαπημένε μου Σουμάχερ!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr λίγες κουβέντες καρδιάς για τον αγαπημένο του Μίκαελ Σουμάχερ, που γίνεται 47 ετών και εύχεται να βγει νικητής στον πιο σπουδαίο αγώνα της καριέρας του!

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω «πιάσει» πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται και να ψάχνει εναγωνίως να βρει κάποια ενθαρρυντική είδηση για την υγεία του. Το τρομακτικό ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις, κάνοντας σκι στις 29 Δεκεμβρίου 2013 συγκλόνισε όλο τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Η ζωή του άλλαξε για πάντα και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τον λατρεύουν, εξακολουθούν να αναρωτιούνται: «Γιατί;»!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Μίκαελ Σουμάχερ γίνεται σήμερα 47 ετών, αλλά ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ο χρόνος σταμάτησε γι’ αυτόν έξι μέρες πριν κλείσει τα 45. Έκτοτε δίνει μια μεγάλη μάχη, δίνει τον πιο σπουδαίο αγώνα της καριέρας του για να επανέλθει. Και μέχρι τώρα, αυτός μοιάζει να είναι άνισος. Ο Γερμανός γεννήθηκε… νικητής, όπως φαίνεται και από τους επτά παγκόσμιους τίτλους και τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους αν όχι τον κορυφαίο πιλότο της Formula 1. Έχοντας μάθει, λοιπόν, να βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ελπίδα όλων είναι να βγει νικητής και ΤΩΡΑ!

inner

Είχα σκεφτεί πολλές φορές μέχρι τώρα να γράψω πέντε αράδες για τον αγαπημένο μου Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ένοιωθα ένα «σφίξιμο», το οποίο νοιώθω πολύ συχνά την τελευταία διετία, όταν τον σκέφτομαι. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αποφάσισα να το κάνω με αφορμή τα 47α γενέθλιά του, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του δικηγόρου του ότι το κοινό δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ενημέρωση μετά το ατύχημα. «Το ατύχημα από μόνο του φυσικά και μπορεί να δημοσιευτεί στον Τύπο. Από τη στιγμή που ξεκινά η αποθεραπεία του, όμως, το κοινό θα πρέπει να μένει μακριά» ήταν τα λόγια του Φέλιξ Νταμ.

Προφανώς, η ιδιωτική ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για θέμα υγείας, δεν ΠΡΕΠΕΙ να βγαίνει στα… μανταλάκια, αλλά εδώ μιλάμε για μια άλλη ιστορία. Ο Γερμανός πιλότος αποτέλεσε έναν STAR και πηγή έμπνευσης και λατρείας για εκατομμύρια ανθρώπους. Δυστυχώς, η οικογένειά του επέλεξε τον δρόμο της σιωπής και ειδικά τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση, με εξαίρεση την διάψευση της μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ σε γερμανικό δημοσίευμα ότι ο «Σούμι» είναι σε θέση να περπατήσει.

inner

Προσωπικά, διαφωνώ με αυτή την τακτική. Δεν λέω ότι θα έπρεπε κάθε τρεις και λίγο να βγαίνει δελτίο Τύπου, αλλά προκειμένου να αποφεύγονται οι ανυπόστατες φήμες και τα κακόβουλα δημοσιεύματα, θα πρέπει να βγει η αλήθεια στο φως. Μπορεί να είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά είναι τόσο τεράστιο μέγεθος, που ποτέ δεν θα πάψει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Άλλωστε, η αγάπη του κόσμου για τον εμβληματικό Γερμανό είναι τεράστια, μα πάνω απ’ όλα ΑΓΝΗ! Κι όλα αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να ξέρουν, γιατί το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ! Και αυτό θα ήθελε και ο «Σούμι», ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Κι αφού έχω την δυνατότητα, λόγω επαγγέλματος, να εκφράζομαι δημόσια, εύχομαι από καρδιάς το 2016 να φέρει στον Μίκαελ Σουμάχερ ότι στερήθηκε ουσιαστικά από την αποφράδα 29η Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή την ΖΩΗ! Μακάρι να είναι ένας εφιάλτης και να ξυπνήσει κάποια στιγμή για να χαρεί την σύζυγό του Κορίνα και να δει τα παιδιά του Μικ και Τζίνα-Μαρία να μεγαλώνουν και να διαπρέπουν! Δεν μπορεί, κάπου εκεί έξω θα υπάρχει ένα τζίνι και για τον «Σούμι»…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: