Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ντέρμπι απ' τα παλιά με πράσινο νικητή!!


Ντέρμπι απ' τα παλιά με πράσινο νικητή!

Θρίλερ απ' το παρελθόν και το... μέλλον! Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε πολύ κόπο και ιδρώτα για ν' ανατρέψει τα δεδομένα στο φινάλε και να κρατήσει το αήττητό του κόντρα στην μαχητικότατη ΑΕΚ, 67-64.

Αναβίωσαν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, αλλά... προαναγγέλθηκαν κι αυτές που έρχονται στο μέλλον!

Σε ένα ντέρμπι απ’ τα παλιά, ο Παναθηναϊκός «θυμήθηκε» τον καλό του εαυτό στο φινάλε και έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ, επικρατώντας 67-64 και διατηρώντας το αήττητό του στην Ελλάδα με 12/12.

Πολύ μέτρια η εικόνα των πρασίνων που χρειάστηκαν ένα «ξέσπασμα» στο τελευταίο τετράλεπτο για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα (το 58-57 έγινε 60-66) κόντρα σε μια Ένωση (9-3) που εκμεταλλεύτηκε την βραδιά των αντιπάλων της και πάλεψε μέχρι τέλους για την «έκπληξη», αλλά κάπου... έχασε και τον προσανατολισμό της με λάθη και κακές επιλογές όταν «έκαιγε» η μπάλα.

Για τον Εξάστερο 15 πόντους είχε ο Φελντέιν, 12 ο Καλάθης με 9 ασίστ, εξαιρετικός ο Παπαγιάννης που μπήκε στο παρκέ (λόγω της κακής μέρας των Ραντούλιτσα, που ‘χε χρεωθεί φάουλ και Κούζμιτς) φτάνοντας τους 8 πόντους. Στους 17 σταμάτησε ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος «ξύπνησε» στο δεύτερο μέρος, 8 ασίστ ο Κούπερ (2/11 σουτ), «έμεινε» στην… εκκίνηση ο Χέρστον.

inner

Το ματς

«Ζεστά» ξεκίνησε απ’ τα 6,75 ο Παναθηναϊκός και χάρη στους Καλάθη-Πάβλοβιτς προηγήθηκε 6-2, την ώρα που πίεζε πολύ στην άμυνα και δεν επέτρεπε στον Κούπερ να οργανώσει όπως θα ήθελε. Ο Μιλόσεβιτς βρήκε το χέρι του και ισοφάρισε σε 7-7, προτού ο Φελντέιν με το τρίτο πράσινο τρίποντο, κρατήσει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (11-7). Μπορεί το τριφύλλι να ‘χε κάνει πολύ καλή δουλειά πάνω στον Μαυροκεφαλίδη –κρατώντας τον άποντο- ωστόσο ο Χέρστον ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα και διατηρούσε την ΑΕΚ σε απόσταση… βολής (14-15). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, είχαν «κολλήσει» και μοιραία η Ένωση… ροκάνισε τη διαφορά και κατάφερε έστω οριακά να κλείσει την πρώτη περίοδο με το υπέρ της 18-17.

inner

Οι πράσινοι ζορίζονταν… υπερβολικά στην επίθεση, δεν έβρισκαν διαδρόμους κοντά στη ρακέτα, αλλά… τουλάχιστον ο Παππάς δήλωνε «παρών» για το 23-22 υπέρ του Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ είχε μπλοκάρει τον αντίπαλό της και με τον Κούπερ να μοιράζει… απλόχερα στην επίθεση, έτρεξε επιμέρους σκορ 7-0, προηγήθηκε 29-23 και προκάλεσε «πανδαιμόνιο» στο ΟΑΚΑ! Ο Καλάθης βγήκε μπροστά στα «σκούρα». Με άμυνες, με ασίστ (στον Γκιστ), με κομβικά καλάθια, οδήγησε στην… ανατροπή, φέρνοντας τον Εξάστερο στο 33-31 κι ενώ ο Ραντούλιτσα είχε φορτωθεί με τρία φάουλ στον πάγκο (λανθασμένη υπόδειξη το τρίτο). Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με το ημίχρονο να τις βρίσκει ισόπαλες (37-37), αλλά τον Παναθηναϊκό να ‘χει να διαχειριστεί και το τρίτο φάουλ που χρεώθηκε και ο Καλάθης…

inner

Ο Κούζμιτς δεν προσέφερε τίποτα (έχανε… φουλ λέι-απ), ο Ραντούλιτσα ήταν «καθηλωμένος» με φάουλ και ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ τον Παπαγιάννη. Ο Μαυροκεφαλίδης όπως ήταν φυσικό… χτύπησε πάνω στον μικρό και πήρε «φωτιά» με τέσσερα καλάθια για το 45-43 της ΑΕΚ. Μπορεί ο Παπαγιάννης να ‘χε… φυσιολογικά προβλήματα στην άμυνα, αλλά μπροστά έπαιρνε το αίμα του πίσω και κρατούσε το τριφύλλι σε θέση οδηγού, 49-45, τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις με pick and roll! Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν αυτοματισμούς στην επίθεση –χάρη και στην εξαιρετική τακτική της Ένωσης- με τον Καλαμπόκη να… ξεσηκώνει το ΟΑΚΑ, χάρη σε τρίποντο από τη γωνία που έγραψε το 50-49 στο φινάλε της περιόδου.

inner

Ο Παναθηναϊκός τα ‘χε… χαμένα, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι, την ώρα που η ΑΕΚ έδειχνε «ατσάλινη». Και με τον μαχητικό Μαυροειδή να βγαίνει νικητής κάτω απ’ τη ρακέτα, διεύρυνε το σερί των κιτρινόμαυρων και έγραφε… μάγκικα το 54-49! Κάποια στιγμή έπρεπε οι πράσινοι να ξυπνήσουν και δια χειρός Καλάθη αυτό συνέβη, με το τρίποντο του ομογενή γκαρντ να γράφει το 54-54. Τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού με την Ένωση να… αντέχει και να προηγείται εκ νέου με 58-57, παίζοντας σταθερά κοντά στη ρακέτα. Τα συνεχόμενα λάθη και ένα μίνι «ξέσπασμα» του Παναθηναϊκού μετέτρεψε αυτό το εύθραυστο σκορ σε 60-66 με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να αγγίζει τη νίκη στο 38’. Ο Σάκοτα με μακρινή «βόμβα» έβαλε… φωτιά, 1:38’ πριν το τέλος, αλλά τα βιαστικά τρίποντα των κιτρινόμαυρων υπό την πίεση του χρόνου δεν απέδωσαν «καρπούς» και μάλλον προκάλεσαν πιο εύκολη του αναμενομένου ανακούφιση στον Παναθηναϊκό, που έκανε το διπλό με το τελικό 67-64!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-37, 50-49, 64-67

ΑΕΚ: Κούπερ 5 (2/11 σουτ, 8ρ., 8ας.), Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 17 (6/15 σουτ), Κατσίβελης, Παπαντωνίου, Σάκοτα 6 (2/7 σουτ), Κάρτερ 4, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 8

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 15, Γκιστ 7, Καλάθης 12 (9ας), Κούζμιτς 1, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 8 (2/6 σουτ), Διαμαντίδης 4 (1/7 σουτ), Παπαγιάννης 8 (4/4)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: