Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ο χρόνος άλλαξε, ο Ολυμπιακός όχι!!


Ο χρόνος άλλαξε, ο Ολυμπιακός όχι!

Στις συνήθειες του… 2015 έμεινε ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε από τον Πανιώνιο, αλλά τελικά επικράτησε 3-1 κι έφτασε στις 16 σερί νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας του Σόλιντ από το 2005-06!

Διατήρησε τις συνήθειες του 2015 ο Ολυμπιακός που συνέχισε και μέσα στο νέο έτος το νικηφόρο σερί της περασμένης χρονιάς.

Μέτριοι οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος, μπλόκαραν από την τακτική του Πανιωνίου, όμως στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν τα γκολ που ήθελαν για να φτάσουν στο τελικό 3-1 και την 16η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, επίδοση-ρεκόρ που ισοφαρίζει εκείνη της ομάδας του Τροντ Σόλιντ την περίοδο 2005-06.

Τσόρι (με διαμαρτυρίες για οφσάιντ), Πάρντο (η χρυσή αλλαγή του Σίλβα) και Ιντέγε τα γκολ των Πειραιωτών, ο Ρισβάνης είχε ισοφαρίσει για τους Νεοσμυρνιώτες.

Το ματς


Στη Νέα Σμύρνη οι παίκτες του Πανιωνίου έδειξαν αποφασισμένοι να σταματήσουν το σερί νικών του Ολυμπιακού και ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε το πλάνο για να το καταφέρει. Οι «κυανέρυθροι» κάλυψαν εξαιρετικά τους χώρους, όχι απλά με παιχνίδι υπομονής, αλλά με επιθετική άμυνα που δεν επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν δεύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Παρά την παράλληλη παρουσία Τσόρι και Φορτούνη, οι δύο ζώνες πίεσης των γηπεδούχων και το διαρκές πρέσινγκ εμπόδισαν την καλή κυκλοφορία της μπάλας, καθώς χώρος για δημιουργία πολύ δύσκολα βρισκόταν από τους φιλοξενούμενους. Η κεφαλιά του Κασάμι (μετά από κόρνερ) στο δοκάρι ήταν η μόνη πραγματική ευκαιρία στον αγώνα και αυτό ως στοιχείο είναι αρκετό για να αντικατοπτρίσει την εικόνα του ματς.

Αν εξαιρέσει κανείς τα «κόλπα» του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος. Κι όμως, ένα τέτοιο «μαγικό» ήταν αρκετό για να βγάλει τον Τσόρι σε θέση που θα ήταν αδύνατο να αστοχήσει και να δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Ευτυχώς γι’ αυτούς, οι παίκτες του Ουζουνίδη ξεπέρασαν γρήγορά το σοκ και δεν έμειναν στις σοβαρές διαμαρτυρίες τους για οφσάιντ στη φάση του γκολ (σε μια φάση πολύ οριακή πάντως). Αντίθετα βγήκαν μπροστά και κατάφεραν με έναν παίκτη, τον Ρισβάνη που έτσι κι αλλιώς (όπως και οι Σιώπης, Κόρμπος) ήταν από τους καλύτερους, να ισοφαρίσουν στο 63’.

Το ματς κρίθηκε τη στιγμή που ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να πλαισιώσει τους διακριθέντες Ντουρμάζ και Φορτούνη με τον Πάρντο που καθόρισε το παιχνίδι με την παρουσία του. Ο Κολομβιανός μπήκε στο γήπεδο, πέτυχε ένα τέρμα (73’) κι ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι το «Φόρτου» και έξι λεπτά αργότερα «έφτιαξε» εκείνο με το οποίο ο Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 


Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Μπακασέτας, Χατζηισαϊας, Κόρμπος (80’ Μητρόπουλος), Σιώπης, Ρισβάνης, Βλάχος, Οικονόμου, Ανσαριφάρντ (80’ Ντουρμισάι), Μασούρας (68’ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Ντουρμισάι, Ποζατζίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Πάρντο), Ντομίνγκες (76’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ιντέγε (87’ Σεμπά).

Στον πάγκο: Καπίνο, Φινμπόγκασον, Κολοβός, Αυλωνίτης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: