Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο Απόστολος Βέλλιος, τα εκατομμύρια και τα οφέλη!!


Ο Απόστολος Βέλλιος, τα εκατομμύρια και τα οφέλη

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Απόστολο Βέλλιο,που είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα και πρέπει να εκμεταλλευτεί την πώλησή του με σκοπό να ωφεληθεί κι όχι μόνον να εισπράξει μερικά εκατομμύρια.


Η περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου, είναι μια από αυτές που μοιάζουν με κατάρα για ομάδα σαν τον Ηρακλή. Διαθέτει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, σε θέση που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει αντίστοιχα ικανούς σκόρερ και φτάνει μια στιγμή που υπάρχουν… πιέσεις για να δοθεί και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Κρίσιμες για το μέλλον του ποδοσφαιριστή και της ομάδας.

Ο Βέλλιος είναι ο καλύτερος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος και η εύκολη προσβασιμότητά του στο εξωτερικό είναι δεδομένη μετά από τη θητεία του στην Αγγλία, το Βέλγιο και Δανία. Τον γνωρίζουν και οι σκάουτ παρακολουθούν την πρόοδο για να διαπιστώσουν αν τελικά μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Προφανώς ο Βέλλιος δεν είναι μόνος του και δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που παίρνει την μπάλα από το κέντρο και περνά πέντε- έξι αντιπάλους μέχρι να σκοράρει. Είναι ο εκτελεστής με τη μία επαφή. Είναι ο σέντερ φορ που βλέπουμε σε προηγμένα πρωταθλήματα και μένουμε μα ανοικτό επειδή κάνει πολύ απλό τον τρόπο για να σκοράρει.

Και συν τοις άλλοις, είναι τόσο καλός αμυντικός που επιστρέφει στα μετόπισθεν για να βοηθήσει και είναι συνήθως ο ποδοσφαιριστής που θα κερδίσει τη μπάλα ψηλά ή ακόμη και χαμηλά θα βάλει το πόδι του για να διώξει μακριά. Κι αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Είναι παντού και κάνει πολύ χρήσιμη δουλειά. Κάνει κι άλλα πράγματα.

Όλα διευκολύνουν τον Ηρακλή ώστε να έχει φτάσει ήδη τους 21 βαθμούς και ο Παπαδόπουλος έχει το δικαίωμα να μιλά για ψηλότερες θέσεις. Ίσως να μην το φανταζόταν όταν η ομάδα του, πριν από δύο μήνες ήταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Βέλλιος είναι ευχή και κατάρα για τον Ηρακλή. Το νοιώθω, όπως σε εποχές που η ομάδα είχε αντίστοιχα το ίδιο και ίσως όχι τόσο ικανούς ποδοσφαιριστές, αλλά, χρήσιμους και εντυπωσιακούς και τους παραχώρησε. Και δεν τους κράτησε ή δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μεγάλα οφέλη από την πώλησή τους.

Αν θα μπορούσε ο Ηρακλής να έχει μια σταθερή πορεία, ανοδική, όπως δείχνει, ειδικά όταν σκοράρει ο Βέλλιος και –συνήθως- κερδίζει, τότε είναι που τα εκατομμύρια θα πνίξουν τον Παπαθανασάκη και, αν είναι έξυπνος, θα τα επενδύσει σωστά για να φτιάξει την επόμενη ομάδα.

Η πώληση του Βέλλιου, την κατάλληλη στιγμή θα είναι για τον Ηρακλή η συναλλαγή που θα τον φέρει πιο κοντά σε μια νέα εποχή. Μόνον, επαναλαμβάνω αν επενδύσει στον ίδιο ποδοσφαιριστή, στον επικοινωνιακό τομέα και στο μάρκετινγκ μιας μεταγραφής που θα λύσει προβλήματα (για πολύ καιρό) και δεν θα δημιουργήσει μεγαλύτερα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: