Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Μέρες ’90 για Κρίσταλ Πάλας: Προκρίθηκε 21 χρόνια μετά στα ημιτελικά του Κυπέλλου!!


Μέρες ’90 για Κρίσταλ Πάλας: Προκρίθηκε 21 χρόνια μετά στα ημιτελικά του Κυπέλλου! (video)

Με δύο γκολ στο φινάλε, η Κρίσταλ Πάλας του Άλαν Πάρντιου νίκησε 2-0 τη Ρέντινγκ και προκρίθηκε 21 χρονιά μετά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, βάζοντας στο μυαλό της τον παρθενικό τελικό του 1990!

Μετά την απίστευτη επιτυχία του 1990, όπου είχε φτάσει ως τον -πρώτο της- τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας, τελικά, το τρόπαιο σε δεύτερο ματς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0), έπειτα από το τρομερό πρώτο, που είχε λήξει 3-3(!), η Κρίσταλ Πάλας πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και επιστρέφει στο «Γουέμπλεϊ»!

21 χρόνια, δε, ύστερα από τον τελευταίο της ημιτελικό στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, όταν και πάλι είχε πέσει πάνω στους «κόκκινους διαβόλους»… ΚΑΙ ΠΑΛΙ είχε έρθει ισόπαλο το πρώτο ματς (2-2), για να αποκλειστεί στο δεύτερο (ήττα 1-0).

Η απίθανη ομάδα του -παίκτη, στον τελικό του 1990- Άλαν Πάρντιου νίκησε 2-0 τη Ρέντινγκ εκτός έδρας, ή, πιο σωστά… τον Αλ Χάμπσι!

Ο 34χρονος τερματοφύλακας από το Ομάν… κατέβασε ρολά, «προδόθηκε», όμως, από τον συμπαίκτη του, Τζέικ Κούπερ, που έκανε ένα χαζό πέναλτι στο 85’ πάνω στον Μπολασί. Ο Καμπαγιέ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Χάμπσι… παραλίγο να το βγάλει ΚΑΙ αυτό, η μπάλα, όμως, κατέληξε στην εστία του, με τη Ρέντινγκ (η μοναδική ομάδα των προημιτελικών από χαμηλότερη της Premier League κατηγορία, από την Championship), να δέχεται ένα «φτηνό», για την προσπάθειά της, γκολ.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι το… ψιλοπαράτησαν, η Κρίσταλ Πάλας είχε και δοκάρι, στο 88’, από σουτάρα του Μπολασί, για να «καθαρίσει», τελικά, τη νίκη-πρόκριση ο Κάμπελ στο 90’+3’, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ζαχά. Θυμίζουμε πως το… κυρίως πιάτο των προημιτελικών του FA Cup σερβίρεται το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου, ο δεύτερος στις 24 του ίδιου μήνα και ο τελικός θα γίνει στις 21 Μαΐου.



Τα προημιτελικά του FA Cup

Παρασκευή, 11/3

Ρέντινγκ-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(86' Καμπαγιέ, 90'+3' Κάμπελ)

Σάββατο, 12/3

Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή, 13/3

Άρσεναλ-Γουότφορντ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: