Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

«Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κάνει φάουλ ο Ολυμπιακός»


«Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κάνει φάουλ ο Ολυμπιακός»

Την άποψη του για την τελευταία άμυνα του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάμπεργκ, εξέφρασε ο Ηλίας Παπαθεδώρου μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν υπάρχει καθαρή απάντηση σε αυτό το ερώτημα», τόνισε.

Μεγάλη συζήτηση έχει σηκώσει ο τρόπος που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ, πληρώνοντας την επιλογή να μην κάνει φάουλ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, αλλά ο τεχνικός της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε ότι και αυτός θα προτιμούσε να παίξει άμυνα. Ωστόσο, τόνισε: «Δεν υπάρχει καθαρή απάντηση σε αυτό το ερώτημα».

Αναλυτικά μίλησε στους Γιώργο Χελάκη, Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-το αν έπρεπε να κάνει φάουλ ο Ολυμπιακός: «Δεν υπάρχει καθαρή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Η Φενέρ που έπαιξε πριν τον Ολυμπιακό ήταν μπροστά με τρεις πόντους, η Λοκομοτίβ είχε την τελευταία και δεν έκανε φάουλ η Φενέρ. Είχε τρία άστοχα σουτ η Λοκομοτίβ και σήμερα δεν μιλάει κανείς. Εξαρτάται από πολλά, από το που παίζεις, από το μομέντουμ που έχεις, από τη φιλοσοφία της ομάδας. Η άποψη μου είναι ότι όταν μια ομάδα κερδίζει με δύο πόντους εκτός έδρας δεν κάνει φάουλ και προσπαθεί να παίξει καλή άμυνα και να μη δώσει εύκολο τρίποντο.

Αν ο Ολυμπιακός αν έκανε φάουλ θα έδινε τη δυνατότητα σε έναν παίκτη να εκτελέσει δύο ελεύθερες βολές και με περισσότερη ηρεμία από το σουτ. Στις βολές το ποσοστό είναι πάνω από 75%. Άποψη μου είναι ότι δεν κάνεις φάουλ. Αν ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ δεν θα μπορούσε να οργανώσει καλά από το κέντρο την επίθεση. Δέχθηκε τρίποντο λίγο πριν το τέλος και το οποίο ήταν και φάουλ, άσχετα αν δεν δόθηκε. Το πρόβλημα είναι ότι δέχθηκε δύο πολύ εύκολα τρίποντα προς το τέλος.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε με βάση τη φιλοσοφία που έχει ως ομάδα, παίζοντας άμυνα. Πρέπει να σταθούμε και στην επίθεση που έκανε ο αντίπαλος για τον τρόπο που εκτέλεσε την επίθεση. Πρέπει να τους πούμε ένα μπράβο».

-το αν έπρεπε να αντικατασταθεί ο Σπανούλης στην τελευταία άμυνα: «Είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα έχει τον Σπανούλη στην ομάδα του, να τον βγάλει στην τελευταία επίθεση από το παιχνίδι. Είναι παίκτης έμπειρος και με πολύ καλή αντίληψη. Θεωρητικά ο Χάκετ είναι καλύτερος αμυντικός, αλλά δεν είναι εύκολο να τον βγάλεις».

-τη εμφάνιση του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από τα τελευταία του παιχνίδια, ασχέτως αν έχασε. Πρόκειται μια έδρα που μόνο η ΤΣΣΚΑ πέρασε, αλλά μένει στο τέλος το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό».

-το αν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι θα τον επηρεάσει στη συνέχεια λόγω και του τρόπου που έχασε».

-τις πιθανότητες που έχουν να συνεχίσουν από εδώ και πέρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός με βάση την εικόνα που δείχνει τον τελευταίο καιρό και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στη Ρωσία, νομίζω ότι εξαρτάται από αυτόν, νικώντας και στο σημερινό παιχνίδι να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Αν πάρει πλεονέκτημα έδρας έχει ελπίδες να πάει και στο Final-4, διότι έχει και κεκτημένη ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο, αλλά αν κάνει τέσσερις νίκες θα μπορέσει να πάει κι αυτός, έστω και με μειονέκτημα έδρας. Θα πρέπει να πάει όμως βήμα-βήμα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: