Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πέταξε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός!!


Πέταξε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Με σεληνιασμένο Γουίλιαμς επέστρεψε από το -13, αλλά στο τέλος ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ψυχραιμία (παρά το νέο φιλί ζωής του Αμερικανού) και έχασε 69-67 απ' τον Ερ. Αστέρα. Τι γίνεται στον όμιλο.

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να αυξήσει τις πιθανότητές του για πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια.

Στο «καυτό» Βελιγράδι, η ανατροπή του Εξάστερου έμεινε στην μέση και ύστερα από πέντε σερί νίκες, έχασε 69-67 από τον Ερυθρό Αστέρα. Οι δύο ομάδες έχουν πλέον ρεκόρ 6-4, αλλά η ελληνική είναι τέταρτη λόγω των δύο ηττών από τους Σέρβους.

Καταστροφικό το τρίτο δεκάλεπτο για τους πράσινους (25-11 το επιμέρους σκορ) που βρέθηκαν ακόμα και στο -13. Στην τέταρτη περίοδο μίλησε η κλάση του Γουίλιαμς ο οποίος με απίθανο ρεσιτάλ έγραψε το 55-55, αλλά οι μετέπειτα κακές επιλογές και τα 4/22 τρίποντα δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω. Παρά το γεγονός πως ο Αμερικανός με σουτ από τα 6,75 έδωσε το φιλί της ζωής (μειώνοντας σε 64-63), εν τέλει δεν ήταν αρκετό, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές (28/35!) και το τριφύλλι όχι.

Από πλευράς Σέρβων μεγάλη ζημιά έκανε ο Κίνσεϊ με 19 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Μίλερ. Στους 17 σταμάτησε ο Γουίλιαμς, ο οποίος σήκωσε τους Κυπελλούχους Ελλάδας στην πλάτη του, 11 ο Ραντούλιτσα (φορτώθηκε νωρίς με φάουλ), 9 ο Γκιστ, όλους στο πρώτο μέρος και με σημαντικά άστοχα τρίποντα στο νήμα. Κακή εμφάνιση (επιθετικά κυρίως) του Καλάθη με 2/10 σουτ και μια κρίσιμη άστοχη βολή, άποντοι Διαμαντίδης-Φώτσης, χαμηλά ο Φελντέιν (4π.), ντεμπούτο για τον Χάντερ που βοήθησε και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λοκομοτίβ Κουμπάν (7-3), όπου θέλει νίκη για να μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι δεύτερης θέσης (και στην αποφυγή της τέταρτης που... ίσως σημαίνει ΤΣΣΚΑ) και γιατί όχι να καλύψει το -9 του πρώτου γύρου.

inner

Το ματς

Πιο νευρικό ξεκίνημα… πεθαίνεις. Τίποτα δεν λειτουργούσε για τις δύο ομάδες στην επίθεση (δείγμα και του πόσο είχαν επικεντρωθεί στα αμυντικά τους καθήκοντα), με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να υποπέσει σε πέντε λάθη(!) στο πρώτο τετράλεπτο και να πετύχει το πρώτο του καλάθι (4-2), 6:23’ πριν το τέλος της περιόδου. Ραντούλιτσα και Διαμαντίδης πέρασαν στο παρκέ για ν’ αλλάξουν την κατάσταση και το πέτυχαν, σε συνδυασμό πάντα με την πιεστική άμυνα που είχε «εγκλωβίσει» τον Αστέρα. Απόρροια αυτών, ο Εξάστερος να τρέξει επιμέρους σκορ 10-0 και να «παγώσει» το γήπεδο, για το 6-12. Οι Σέρβοι επιχειρούσαν αντεπίθεση, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στην εντυπωσιακή άμυνα της ελληνικής ομάδας, που αν είχε αποφύγει κάποια λάθη, θα μπορούσε να είχε κλείσει το δεκάλεπτο με πιο ευρύ σκορ, από το 10-18.

inner

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιούταν, με τον Παναθηναϊκό να έχει «πνίξει» τον αντίπαλό του και να παραμένει απόλυτο αφεντικό, 14-22. Το… κακό ήταν πως το τριφύλλι είχε φτάσει στα πέντε ομαδικά φάουλ από το τρίτο λεπτό της περιόδου και πως πετούσε «τούβλα» από τα 6,75 (ξεκίνησε με 0/8 τρίποντα). Ο Γκιστ έλυσε –επιτέλους- τον γόρδιο δεσμό από μακριά και έστειλε τους πράσινους στο +9, 16-25. Οι Σέρβοι παρέμεναν σχετικά κοντά χάρη στις βολές, ενώ το ντεμπούτο του Χάντερ συνδυάστηκε από δύο συνεχόμενα καλάθια, τα οποία έδωσαν… πνοή και κράτησαν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, 24-31. Το… βιολί με τις βολές συνεχιζόταν ασταμάτητα για τον Ερυθρό Αστέρα (20! εκτέλεσαν στο πρώτο μέρος), ο Εξάστερος έκανε αρκετά λάθη, δεν έβρισκε λύσεις με μακρινά σουτ και δεν μπορούσε να «χτίσει» διαφορά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +3, 28-31.

inner

Τα πράγματα ήρθαν πάνω-κάτω στην τρίτη περίοδο, με τους Σέρβους να ανεβάζουν ταχύτητα και τον Παναθηναϊκό να μπλοκάρει… παντού. Αποτέλεσμα αυτού οι γηπεδούχοι να ανακτήσουν τα ηνία, 36-32. Σχεδόν τίποτα δεν λειτουργούσε για τους πράσινους, που πήγαιναν σε ανοργάνωτες και κακές επιλογές στην επίθεση, δεν είχαν κάποια σταθερά (με τον Ραντούλιτσα καθηλωμένο με φάουλ και τα «βαριά χαρτιά» σε κακή μέρα), ενώ και πίσω «έμπαζαν». Με τον Γιόβιτς να δημιουργεί και τους Κίνσεϊ (11 πόντους με πολλή ζημιά)-Τσίρμπες να εκτελούν, ήρθε το 43-35 και η… ανηφόρα που είχε να ανέβει η ελληνική ομάδα. Χέινς και Φελντέιν έδωσαν μια «ανάσα», αλλά αυτή δεν έφτανε, αφού οι Σέρβοι έκαναν ό,τι ήθελαν (κοντά και μακριά από τη ρακέτα) και για πρώτη φορά έφτασαν στο +11, 51-40 και στο 53-42 σε ένα καταστροφικό δεκάλεπτο (25-11 το επιμέρους σκορ).

inner

Βάσει εικόνας και με τον Μίτσιτς να τιμωρεί ξανά την έλλειψη συγκέντρωσης, η διαφορά πήγε στους 13 (55-42) και τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά. Κι όμως κάπου όλα ήρθαν «τούμπα»! Με τους Χάντερ-Πάβλοβιτς σε «5» και «4» αντίστοιχα, με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και ένα μυθικό ρεσιτάλ του Γουίλιαμς ο οποίος τα έβαζε όπως και όποτε ήθελε (πέτυχε τους 11 από τους πρώτους 13 πόντους του Παναθηναϊκού στο δεκάλεπτο), ήρθε το 55-55 με τον Εξάστερο να δείχνει σφυγμό. Πότε ο Κίνσεϊ, πότε ο Μίλερ πλήγωναν την ελληνική ομάδα, η οποία αδίκως προσπαθούσε να ανατρέψει τα δεδομένα από τα 6,75 και που «πετούσε» συνεχόμενες επιθέσεις με το 63-57 στα 80’’ πριν το τέλος να γέρνει την πλάστιγγα. Το γκολ-φάουλ του Ραντούλιτσα, το κλέψιμο του Γουίλιαμς και ένα «τρελό» του τρίποντο, έγραψε το 64-63 και προκάλεσε δραματικό φινάλε, 30’’ πριν τη λήξη. Ο Ντάνγκουμπιτς και ο Μίλερ ήταν εύστοχοι από τη γραμμή, ο Καλάθης όχι (1/2) και κάπως έτσι οι Σέρβοι ξέφυγαν στο νήμα με 5 (69-64), προτού με τρίποντο ο Πάβλοβιτς διαμορφώσει το τελικό 69-67 που δεν έπαιξε ρόλο στον τελικό νικητή…

inner

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19 (1), Ντάγκουμπιτς 9 (1), Λάζιτς 2, Μίτσιτις 6, Σιμόνοβιτς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 4, Μίλερ 16 (1), Τσίρμπες 6, Στίματς 3

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 4, Διαμαντίδης, Γκιστ 9 (1), Καλάθης 5, Κούζμιτς 5, Γουίλιαμς 17 (1), Χάντερ 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: