Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο Μέσι έπαιξε με πέτρα στα νεφρά!!


Ο Μέσι έπαιξε με πέτρα στα νεφρά!

Στην αποκάλυψη ότι ο Μέσι έπαιξε τρία παιχνίδια με πέτρα στα νεφρά προχώρησε ο επικεφαλής ουρολόγος του Ινστιτούτου «Dexeus».

Δεν τον σταματά, ούτε η πέτρα στα νεφρά! Μιλώντας στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3 και την εκπομπή «Divendres», ο επικεφαλής του τμήματος ουρολογίας του Ινστιτούτου «Dexeus», Δρ. Φρανσίσκο Ρουίς Μαρκελέν, αποκάλυψε ότι ο Μέσι αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με ηρεμιστική ένεση, αφού ο πόνος από την πέτρα στα νεφρά δεν είχε υποχωρήσει εντελώς.

«Ο Μέσι έπαιξε τρία παιχνίδια με πέτρα στα νεφρά. Αγωνίστηκε αφού πρώτα έκανε ηρεμιστική ένεση, μιας και ο πόνος είναι αφόρητος», ανέφερε.

Ο Μέσι είχε διαγνωστεί στα μέσα Δεκέμβρη με κολικό νεφρού, έναν τύπο κοιλιακού άλγους που προκαλείται συνήθως από πέτρες στα νεφρά, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Γκουανζού Εβεργκράντε. Στον τελικό της διοργάνωσης, απέναντι στη Ρίβερ Πλέιτ, αγωνίστηκε αφού πρώτα έκανε ένεση με το αναλγητικό «Nolotil», όντας μάλιστα εκ των διακριθέντων στην επικράτηση των Καταλανών.

Μετά το Παγκόσμιο Συλλόγων και προτού υποβληθεί σε εξωσωματική λιθοτριψία στις 9 Φεβρουαρίου, ο Μέσι σκόραρε 12 γκολ σε 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την «Μπάρτσα». Σε τρία εξ αυτών, όπως αποκάλυψε ο Δρ. Μαρκελέν, έκανε ένεση πριν την έναρξη, λόγω των έντονων πόνων.

Ο καταλανικός σύλλογος ποτέ δεν ανακοίνωσε την ακριβή φύση της θεραπείας που υποβλήθηκε ο Αργεντινός σούπερ σταρ, την οποία ωστόσο αποκάλυψε η «Mundo Deportivo».

Η γνωστή εφημερίδα, ήταν αυτή που έφερε στο φως της δημοσιότητας την είδηση πως ο Μέσι, μετά από «εντολή» του ιατρικού τιμ του συλλόγου», έκανε εξωσωματική λιθοτριψία (ο ιατρικός όρος είναι SWL), που γίνεται μέσω ενός μηχανήματος που μπορεί να σπάσει λίθους έξω από το σώμα, μέσω κρουστικών κυμάτων (σύντομοι παλμοί από ηχητικά κύματα υψηλής ενέργειας) που διαβιβάζονται στο λίθο δια μέσου του δέρματος.

«Είναι μια μηχανική ενέργεια που δημιουργεί την ικανότητα να σπάσει η πέτρα», είπε ο ουρολόγος, προειδοποιώντας πως «με τη γενετική προδιάθεσή του, είναι πολύ εύκολο για αυτόν να του προκύψουν δύο με οκτώ πέτρες στα νεφρό, ως την ηλικία των 50 ετών».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: