Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι… κακοί της «διάβολοι»!! (video)


Οι… κακοί της «διάβολοι»! (video)

Η… μοίρα τα έφερε έτσι, που οι μεγάλες επιτυχίες της Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο Αγγλίας τη δεκαετία του ’90 δεν γίνονταν… ακόμη μεγαλύτερες λόγω της ίδιας ομάδας, και με τον ίδιο τρόπο!

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό ανακαλύψαμε-θυμηθήκαμε από το… ξεφύλλισμα της ιστορίας της Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο Αγγλίας, έπειτα από τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του Άλαν Πάρντιου στα ημιτελικά του θεσμού.

Οι Λονδρέζοι, που νίκησαν 2-0 τη Ρέντινγκ και πήραν το «εισιτήριο» για τους «4» της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, έχουν δύο, πραγματικά, πολύ μεγάλες στιγμές να θυμούνται από τη δεκαετία του ’90, στην «αυγή» της οποίας, το 1990, έπαιξαν στον παρθενικό τελικό της ιστορίας τους κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Έπειτα από ένα χορταστικό 3-3, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό και οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 1-0, με την ομάδα του ποδοσφαιριστή, τότε, των «αετών», Πάρντιου, να χάνει μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο της (και μοναδικό) μεγάλο τρόπαιο.





Λίγα χρόνια αργότερα -και ενώ το 1991 τερμάτισε στην -καλύτερη της ιστορίας της- 3η θέση της βαθμολογίας, η Κρίσταλ Πάλας, το 1995, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και είχαμε… καρμπόν σκηνικό! Πάλι απέναντι στη Γιουνάιτεντ, πάλι ματσάρα το πρώτο παιχνίδι (2-2) και στον επαναληπτικό… πάλι χαμόγελα για την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον (2-0), που έχασε, όμως, στον τελικό την κούπα από την Έβερτον. Εκείνοι οι ημιτελικοί, να σημειώσουμε, είχαν γίνει στο Μπέρμιγχαμ, ενώ στον δεύτερο έπεσε… το ξύλο της αρκούδας, με τους Πάτερσον και Κιν να αποβάλλονται!







Μένει, λοιπόν, να περάσει η Γιουνάιτεντ το εμπόδιο της Γουέστ Χαμ την Κυριακή για να δούμε αν, σε πρώτη φάση, οι δυο τους θα τα ξαναπούν μετά από πολλά χρόνια σε τόσο προχωρημένο σημείο της διοργάνωσης και αν θα… τριτώσει το κακό για την Πάλας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: