Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Μπενίτεθ: "Δύσκολα θα βγούμε τέταρτοι"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_4_12_8_59_29_b.jpgΣτο ματς των δύο "Ευρωπαίων" της Πρέμιερ Λιγκ ο Πέπε Ρέινα χρειάστηκε να κάνει μόλις μία επέμβαση, όμως παρότι η Λίβερπουλ κυριάρχησε σε όλο το ματς έμεινε στο "φτωχό" 0-0 με τη Φούλαμ στο "Άνφιλντ", βλέποντας ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες της για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να εξανεμίζονται.Την παραδοχή αυτή έκανε και ο Ράφα Μπενίτεθ αμέσως μετά το τέλος του ματς, ο οποίος έχοντας υπόψη πως η διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι έξι βαθμοί τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε (με αγώνα μάλιστα παραπάνω οι "κόκκινοι") χαρακτήρισε πολύ δύσκολη υπόθεση πλέον την κατάληψη της πολυπόθητης 4ης θέσης.

"Θα είναι τώρα πολύ δύσκολο να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα. Δεν είναι στα χέρια μας. Ίσως η διαφορά να είναι πολύ μεγάλη τώρα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Η Σίτι έχει ένα επιπλέον ματς και ακόμα και αν δεν το κερδίσει υπάρχει και η Τότεναμ που είναι πάνω από μας στη βαθμολογία",
τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, για να προσθέσει:

"Παρόλα αυτά θα πρέπει να συνεχίσουμε γιατί είναι πάντα σημαντικό να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και να τερματίζεις όσο γίνεται ψηλότερα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις νίκες στα υπόλοιπα ματς και επίσης να είμαστε έτοιμοι για το Europa League.

Είμαι απογοητευμένος επειδή είχαμε μεγάλη κατοχή της μπάλας και μερικές καλές ευκαιρίες. Είναι ένα ματς που λογικά τελειώνει 1-0 ή 2-0. Όμως δεν σκοράραμε.

Η συμμετοχή 2-3 παικτών ήταν από τα θετικά για εμάς, ο Ντάνι Πατσέκο μπήκε στο ματς και ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι ξεκίνησε βασικός.
Αυτά τα πράγματα μπορούν να μας βοηθήσουν για τα υπόλοιπα ματς αλλά και το Europa League".

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη του ματς όλο το "Άνφιλντ" έμεινε βουβό, καθώς κρατήθηκε ευλαβικά ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 96 φίλων της Λίβερπουλ που έχασαν τη ζωής τους πριν από σχεδόν 21 χρόνια (15 Απριλίου 1989) στο "Χίλσμπορο", από την κατάρρευση εξέδρας πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: