Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ελπίδες για ματαίωση της απεργίας των παικτών

Φάση από τον αγώνα Σεβίλλη - Χέρεθ Πρόοδος σημειώθηκε στη σημερινή συνάντηση του συνδικαλιστικού οργάνου των Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE) με εκπροσώπους της κυβέρνησης, της ομοσπονδίας και της λίγκας και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τελικά θα αποφευχθεί η απεργία που έχει εξαγγείλει για το προσεχές Σαββατοκύριακο η AFE.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη, με την προοπτική μίας συμφωνίας να μη βρίσκεται μακριά. «Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ένα μέρος του προβλήματος επιλύθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρομπιάλες, για να προσθέσει ότι «... κάναμε βήματα προς τα μπρος, αλλά όχι αρκετά. Ελπίζουμε να φτάσουμε σύντομα σε μία λύση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, Χαϊμέ Λισαβέτζκι, χαρακκτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα αφορά ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το υπάρχον σύστημα δεν είναι επαρκές για το μέλλον και για τον λόγο αυτό πιέζω για νέα νομοθεσία σχετικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ενα από τα σημεία κλειδιά είναι η δημιουργία μίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, που θα επιχειρήσει να πετύχει μία ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων».

Η ένωση των παικτών διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές, κυρίως από ομάδες της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ενώ οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και κάποιοι σύλλογοι της πριμέρα ντιβιζιόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: