Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Βγήκαν στον Άρη τα... κομπιουτεράκια της Ευρώπης

«Όσο υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα πλέι οφ. Είμαστε ο Άρης και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όπου πρέπει να κάνουμε δύο νίκες». Αυτή η δήλωση του Ντάνιελ Τσέζαρεκ μετά την νίκη μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα περιγράφει την φιλοσοφία του Άρη ενόψει των δυο τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Η νίκη με 2-1 έφερε πλέον τον στόχο των πλέι οφ  πιο κοντά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πλέον έχουν απομείνει δύο αγωνιστικές και στις 17 Απριλίου οι «κίτρινοι» θα γνωρίζουν με ακρίβεια το μέλλον τους.

Οι κίτρινοι  στρέφουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά και μόνο στα δύο επερχόμενα ματς μέχρι το φινάλε της Σούπερ Λίγκας. Το παιχνίδι κλειδί είναι φυσικά αυτό της επερχόμενης Κυριακής εντός έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Μια προσεκτική ματιά στη βαθμολογία της Λίγκας θα καταδείξει δύο στοιχεία για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 6η θέση με συγκομιδή 39 βαθμών. Είναι μπροστά έναν βαθμό από την Καβάλα, η οποία την επόμενη αγωνιστική παίζει στην έδρα της με την Ξάνθη και τρεις από τον Εργοτέλη, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει καμία μαθηματική ελπίδα για τα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, μπροστά του ο Άρης έχει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου με 44 βαθμούς. Ο Άρης θα έχει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά του από τον Βόλο, αν τον νικήσει την επόμενη αγωνιστική στο «Κλ. Βικελίδης», στους δύο πόντους.

Αν αυτό το ενδεχόμενο συμβεί, τότε ο Άρης θα είναι με τον... Παναθηναϊκό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και θα θέλει οι «πράσινοι» να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από τους Θεσσαλούς, για να καπαρώσουν αυτοί το ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Εφόσον ο Άρης, με λίγα λόγια, νικήσει την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη και νικήσει αντίστοιχα και την Ξάνθη στα Πηγάδια, τότε με γκέλα του Βόλου παίρνει αυτός το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ευνοείται με νίκη του Παναθηναϊκού ή και ισοπαλία, μια και υπερέχει στην ισοβαθμία.

Σε νίκη του Βόλου ή ισοπαλία στο «Βικελίδης» την Κυριακή, ο Άρης δεν μπορεί να προσπεράσει με τίποτα τον αντίπαλό του.

Ήττα του ΠΑΟΚ και ισοπαλία στα δυο τελευταία παιχνίδια φέρνει επίσης τον Άρη στην ισοβαθμία (ευνοείται και σε αυτή την περίπτωση), εφόσον φυσικά κερδίσει τους δυο αγώνες που έχει ο ίδιος.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο τοπικό ντέρμπι τον Ηρακλή εκτός έδρας και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: