Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Κόβει» το β’ δείγμα η WADA!!

Θέλοντας να περιορίσει τις δαπάνες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του ντόπινγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το δεύτερο δείγμα στους ελέγχους που γίνονται στους αθλητές για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που το δεύτερο δείγμα δεν επιβεβαιώνει το πρώτο. Ελάχιστες αλλά υπάρχουν, έστω κι αν αυτό χρησιμοποιείται για να βεβαιώσει απόλυτα ότι ο αθλητής έχει λάβει αναβολικά για να βελτιώσει τις επιδόσεις του.

Η WADA θέλοντας να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα σκέφτεται πολύ σοβαρά να καταργήσει το δεύτερο δείγμα, όπως αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται με αυτή την κίνηση να ζημιωθούν τα δικαιώματα των αθλητών. Εξάλλου, συμπλήρωσε, με το δεύτερο δείγμα η απάτη γίνεται ακόμη πιο εύκολη για όσους θέλουν να «κλέψουν».

«Ουσιαστικά δεν υπήρξαν διαφορές μεταξύ του Α΄ και του Β΄ δείγματος στις εξετάσεις για ντόπινγκ, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, εκτός εάν είχαν υπάρξει περιπτώσεις αλλοίωσης ή τα δείγματα είχαν αποθηκευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Χάουμαν.

Οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει στους σχετικούς κανονισμούς δεν θα τεθεί σε ισχύ και δεν θα ενσωματωθεί στον παγκόσμιο κώδικα πριν από το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: