Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Βέλλιος: «Αγώνας που πάντα θα θυμάμαι»

Το ποδόσφαιρο έγινε τρόπος ζωής για τον Απόστολο Βέλλιο από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας του Κώστας Βέλλιος, βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, τον βοήθησε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πριν καν γίνει δέκα ετών άρχισε να δείχνει το έχει κάτι ξεχωριστό. Ήταν από τους παίκτες που έκαναν στην διαφορά στις ακαδημίες του Ηρακλή. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε στις 29 Απριλίου όταν έπαιξε ως αλλαγή (στην θέση του Γιάντση) για πρώτη φορά στην Superleague.

Το πρώτο του γκολ ήρθε στο Καραϊσκάκη την επόμενη σεζόν, δίνοντας την ισοπαλία στον  Ηρακλή. Το ταξίδι ξεκίνησε για τα καλά. Έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σέντερ φορ με μεγάλες προοπτικές, αλλά οι ευκαιρίες έρχονταν δύσκολα. Το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξε ένα σήριαλ για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μάλιστα με τους ερυθρόλευκους είχε βρεθεί πολύ κοντά, αλλά την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε η μεταγραφή του.

Έτσι από τον Γενάρη την τελευταία σχεδόν στιγμή ήρθε η ώρα για να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Η Εβερτον τον αγόρασε από τον Ηρακλή και το προηγούμενο Σάββατο έκανε το ντεμπούτο του στην Πρεμιερ Λίγκ.


  «Απίστευτη χαρά»

Από τις πρώτες μέρες της παρουσίας του στην Αγγλία , φάνηκε ότι θα έρχονταν σύντομα η πρώτη ευκαιρία. Σταδιακά άρχισε να χρησιμοποιείται  στην δεύτερη ομάδα της Εβερτον, όπου πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Ο Ντέιβιντ Μογγιες, άρχισε να τον προετοιμάζει για το ντεμπούτο του και στον αγώνα με την Αστον Βίλλα τον έριξε στον αγώνα.

«Ήταν μια απίστευτη χαρά και μεγάλη συγκίνηση. Κράτησε όμως λίγο και μπήκα στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου. Τελικά ισοφαρίσαμε και σώσαμε κάπως την κατάσταση. Θα είναι όμως από τους αγώνες που πάντα θα θυμάμαι» είπε ο νεαρός επιθετικός.


Αυτόγραφα και συγχαρητήρια

Όταν τελείωσε η αναμέτρηση με την Εβερτον και ο Απόστολος Βέλλιος βγήκε από τα αποδυτήρια, τον περίμενε άλλη μια έκπληξη. Αρκετοί φίλαθλοι τον πλησίασαν και τους ζητούσαν αυτόγραφο. Μάλιστα κάποιος του είπε χαρακτηριστικά : «Ο Μέγας Αλέξανδρος της Έβερτον» με τον Βέλλιο να χαμογελάει. Στην συνέχεια μαζί με τον πατέρα του γιόρτασαν το γεγονός. Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό του. Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην άλλη άκρη και του είπε : «Μικρέ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Συγχαρητήρια».



  «Θα δαγκώσει τους Λύκους;»

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν και στο μυαλό του Απόστολου Βέλλιου υπάρχει η συνέχεια που βρίσκει την Εβερτόν να αντιμετωπίζει την Γουλβς: «Πρέπει να κερδίσουμε,. Δεν ξέρω αν θα παίξω, για αυτό αφορά τον προπονητή μου. Έχω όμως μεγάλη επιθυμία και προετοιμάζομαι για αυτό».

Έτσι ο Βέλλιος έγινε ο νεαρότερος έλληνας που έπαιξε στην Πρέμιερ Λίγκ και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: