Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κοντρέρας: «Όνειρο μου ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ»!

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Πάμπλο Κοντρέρας που τόνισε για την φετινή σεζόν αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι-οφ.
Για το χθεσινό παιχνίδι με την Λάρισα αλλά και γενικά ότι δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές μέχρι να βρούμε τον επιθυμητό τρόπο παιχνιδιού. Παρά τη βοήθεια που στέλνει ο κόσμος και την στήριξη του εξαρτάται από εμάς να προσφέρουμε το καλό θέαμα. Πιστεύω το κακό θέαμα άρχισε να εμφανίζεται μετά από τους αποκλεισμούς από το Europa League και το κύπελλο. Πάντως υπάρχει βάση στο ότι υπάρχει κούραση πνευματική και σωματική μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κάποιοι παίκτες έχουν ασυναίσθητα μεγάλη ποσότητα αγώνων, δεν είναι κάτι φυσιολογικό αυτό. Φυσικά όμως δεν είναι δικαιολογία αυτό αφού πρέπει να είμστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθει στον μεγάλο όγκο αγώνων».
Ο Πάμπλο Κοντρέρας ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την δήλωσε που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία για ανανέωση της ομάδας με παίκτες νεαρούς: «Για να έχει μία τέτοια γνώμη ο Πάμπλο όλο και κάποιο δίκιο θα έχει. Το θέμα αυτό όμως είναι του προπονητή και της διοίκησης τι αποφάσεις θα πάρουν για να φρεσκάρουν την ομάδα».
Επίσης σχολιάσε το γεγονός ότι φέτος από τα 14 παιχνίδια εντός έδρας το μηδέν στην άμυνα το κράτησαν σε τέσσερα ματς σε αντίθεση με την περσινή σεζόν: «Πράγματι υπάρχει διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το ποσοστό είναι χειρότερο από την περασμένη χρονιά, αλλά δεν έχουν μπει και μερικά γκολ και έτσι χάθηκαν βαθμοί».
Για τα πλέι-οφ, μιας και ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη που πέτυχε με την Λάρισα αναμένεται να είναι στην πεντάδα, ο Πάμπλό Κοντρέρας τόνισε: «Ότι πιο φυσικό για την ιστοριά του ΠΑΟΚ και με την δουλειά που γίνεται είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι-οφ. Επίσης σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες πιστεύω πως θα είμαστε και στην καλύτερη φόρμα μας»
Για την διακοπή των τριών εβδομάδων που υπάρχει από την λήξη της κανονικής διάρκειας μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ και αν βοηθήσει αυτό τον ΠΑΟΚ είπε: «Πραγματικά πιστεύω ότι θα βοηθήσει η διακοπή μιας και θα υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος να δουλέψουμε τα όποια προβλήματα αγωνιστικά έχουμε και να καταλάβουμε τι μας ζητάει ο προπονητής».
Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ: » Θεωρώ ότι είναι αμυντικό το πρόβλημα της ομάδας. Σε κάθε ματς η ομάδα κάνει ευκαιρίες και αν δε δεχθεί η ομάδα γκολ το πιο φυσιολογικό είναι να κερδίζει το παιχνίδι. Πρέπει οι γραμμές να είναι πιο κοντά και στο δεύτερο ημίχρονο να μην περιμένουμε τόσο πολύ πίσω».
Για το αν έχει αντιληφθεί την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που του έχει ο κόσμος: » Είναι κάτι που το επιδιώκω και είμαι ευγνώμων στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Είναι καλό να επανέλθει και ο Τσιρίλο, όπως και ο Μαλεζάς που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τη Λάρισα».
Για την Εθνική Χιλής τόνισε: » Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική, αλλά, για να είμαι διεθνής πρέπει να κάνω καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει προτεραιότητα όμως ο ΠΑΟΚ και δεν γίνεται να παίζω στον ΠΑΟΚ και να έχω στο μυαλό μου την εθνική ομάδα της Χιλής και το Κόπα Αμέρικα».
Για το αν νιώσει αδικία αν φύγει από την ομάδα χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο: » Αυτό είναι το όνειρό μου ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ. Φέτος φτάσαμε πολύ κοντά, όμως, δεν πρέπει να απαξιώνουμε όλα αυτά που έχουμε κάνει με την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει καιρός να πάρω κάποιον τίτλο με τον «Δικέφαλο».
Για τον Αθανασιάδη: «Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής. Είναι νέος, χρειάζεται να ωριμάσει, δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ. Χρειάζεται περισσότερη ομαλότητα και να παίρνει παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσει να έχει αυτό και στα πλέι οφ μεγάλη αποδοτικότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: