Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Πάμε μια βόλτα...!!

Κάθε ώρα που περνά, γίνονται γνωστές και κάποιες λεπτομέρειες, από τον όλο σχεδιασμό της «επιχείρησης ταξί», που εξέθεσε την Κυριακή το απόγευμα την διοίκηση της ΑΕΚ. Όπως θα δείτε, οι οπαδοί της Ένωσης επέδειξαν σοβαρότητα και προγραμματισμό (μακάρι αντίστοιχη οργάνωση να είχαν και τα στελέχη της ΠΑΕ), ήταν αποφασισμένοι και πέτυχαν τον στόχο τους: να εκθέσουν στην κοινή γνώμη, όχι τόσο πολύ τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά κυρίως την ανυπαρξία των παραγόντων του συλλόγου.

Πριν ξεκινήσουμε, να επαναλάβουμε ότι ο κάθε οπαδός έχει δικαίωμα μέσα στην πίκρα και την απογοήτευση του, ακόμη και να απαιτήσει να πάει μια ομάδα με ταξί στο γήπεδο. Άλλωστε όλη την χρονιά, η διοίκηση της ΑΕΚ τους είχε επιτρέψει να θεωρήσουν, ότι μπορούν ακόμη και να «συνδιοικήσουν», με ομιλίες και παραινέσεις προς τους παίκτες. Επίσης, μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, πρόεδρος και γενικός αρχηγός, πανηγύρισαν με τον ίδιο ζήλο μαζί τους, με συνθήματα κατά του Ολυμπιακού. Μια σοφή παροιμία λέει, «δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ ανέβει στο κρεβάτι» και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μας. Όταν λοιπόν ο κόσμος της ΑΕΚ παρακολουθεί τους μετόχους-αμετόχους, να απαξιώνουν την επένδυσή τους, και μια διοίκηση, ανίκανη να προστατεύσει τον σύλλογο, η εξέλιξη στο να βρεθούν 100 ή 200, που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είναι το επόμενο βήμα. Και αυτή την φορά είχαν και πραγματικά πρωτότυπη έμπνευση στην κίνηση τους. Το ζητούμενο είναι, που μπαίνει όριο και ποιος προστατεύει τους παίκτες και τον προπονητή από τέτοιες εκδηλώσεις ή οτιδήποτε άλλο πλέον μπορεί να ακολουθήσει.

Το τηλεφώνημα για τα ταξί, έγινε από οπαδό της ομάδας, προς μεγάλη εταιρία ραδιοταξί. Από νωρίς μάλιστα το μεσημέρι, γύρω στις 3, αφού μισή ώρα μετά ήδη πέντε αυτοκίνητα είχαν ήδη σταθμεύσει στο parking  του τηλεοπτικού σταθμού, απέναντι από το ξενοδοχείο, που καταλύει η αποστολή. Επομένως δεν μπορεί κανείς από την διοίκηση της ΑΕΚ να πει, ότι δεν είχε χρόνο να αντιδράσει και ότι πιάστηκαν στον ύπνο. Υπήρχε άπλετος χρόνος για να βρει εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα. Ακόμη και να βρεθεί άλλο πούλμαν (αφού εκείνο της ΑΕΚ ήταν έξυπνα μπλοκαρισμένο από τους οπαδούς με τα ταξί μπροστά), και να υπάρξει σχέδιο, ώστε να πάει η ομάδα κανονικά στο γήπεδο. Προφανώς όμως οι άνθρωποι της διοίκησης της Ένωσης, δεν ήθελαν να έρθουν στην κόντρα μαζί τους και να διακινδυνεύσουν την δική τους ασφάλεια. Προτίμησαν να αφήσουν έκθετους παίκτες και προπονητή, απέναντι σε έναν όγκο οπαδών.

Μόνον οι Έλληνες αρχηγοί προσπάθησαν να μιλήσουν με τους συγκεντρωμένους οπαδούς. Οι «ξένοι» είχαν λουφάξει, ενώ ο Χιμένεθ έκανε την εμφάνιση του, στο τέλος, προσπαθώντας και αυτός να μεταπείσει τον κόσμο. Όποια όμως και ήταν η επιχειρηματολογία τους, απέναντι τους ήταν μία συγκροτημένη ομάδα, αποφασισμένη, που δεν ανέβασε τους τόνους σε καμμία περίπτωση, δεν μετακινούνταν όμως ούτε εκατοστό από τον σχεδιασμό της. Ήταν φανερό άλλωστε και από το γεγονός, ότι δεν υπήρξε οχλαγωγία από τους παρευρισκόμενους, αφού ένας έπαιρνε τον λόγο και είχε διάλογο με τους παίκτες.

Αφού λοιπόν δεν βρέθηκε άκρη, η αποστολή μοιράστηκε στα ταξί, με έναν Έλληνα να επιβαίνει σε καθένα, πιθανότατα για να μην δημιουργηθούν πηγαδάκια (προφανώς όχι για να δώσουν οδηγίες για το Ολυμπιακό Στάδιο.). Αντάλλαξαν ελάχιστες κουβέντες, και παρέμειναν κυρίως σιωπηλοί στην διαδρομή. Μόνον ο Ισπανός τεχνικός σταυροκοπιόταν και δεν πίστευε στα μάτια του. Την πομπή συνόδευαν τα μηχανάκια με τους οπαδούς και . ένα περιπολικό της Αστυνομίας (καλά διαβάσατε).

Έφτασαν στο γήπεδο, οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και ο Βασίλης Δημητριάδης ανέλαβε να πληρώσει το αντίτιμο (πάλι καλά που δεν είπαν στους παίκτες να «τσοντάρουν). Και η βόλτα ολοκληρώθηκε για τους αποσβολωμένους οδηγούς με την προτροπή της επίσημης ΑΕΚ, αν ήθελαν, να μπουν να δουν το παιχνίδι από τα VIP, με όλα τα κομφόρ (όχι, φοντανάκι δεν έβγαλαν).

Και όμως, κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει έστω την παραίτηση του, δικαιώνοντας ασφαλώς τους οπαδούς της ΑΕΚ, που κάνουν λόγο για «αμέτοχους» και «ανύπαρκτους» διοικητικούς.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: