Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δύο πέναλτι, δύο κόκκινες, μία… φάβα και ένα πρωτάθλημα!!

Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο… επεισοδιακό ντέρμπι της Πορτογαλίας, καθώς επικράτησες εκτός έδρας της Μπενφίκα με 2-1 και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.

Δύο πέναλτι, δύο κόκκινες, μία… φάβα και ένα πρωτάθλημα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι «δράκοι» ξεκίνησαν ιδανικά στο παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με γκολ του Γκουαρίν, για το οποίο όμως ευθύνεται αποκλειστικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά, οι «αετοί» ισοφάρισαν πολύ γρήγορα, καθώς μόλις στο 17’ ο Σαβιόλα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1 και έβαλε ξανά την Μπενφίκα στο παιχνίδι. Ωστόσο, η «απάντηση» της Πόρτο ήταν άμεση. Ο Χουλκ στο 26’ με πέναλτι έκανε το 2-1 και έβαλε ξανά μπροστά στην ομάδα του. Αυτά για το πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο είχαμε μόνο κόκκινες. Στο 70’ ο Οταμέντι αποβλήθηκε για την Πόρτο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ η Μπενφίκα έμεινε στο 87’ με δέκα παίκτες, εξαιτίας της απευθείας αποβολής του Καρντόζο.

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η Πόρτο πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην έδρα της αντιπάλου της. Οι «δράκοι» έφτασαν τους 71 βαθμούς σε 25 αγώνες, ενώ η Μπενφίκα παρέμεινε δεύτερη στους 55.

Δεν υπάρχουν σχόλια: