Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

«Έχουμε φιλοδοξίες»

Την πεποίθηση του πως η Εθνική ομάδα θα παρουσιαστεί αξιοπρεπώς στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
«Έχουμε φιλοδοξίες»
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» αναφέρθηκε στο μέλλον του Ηλία Ζούρου σε περίπτωση αποτυχίας της Εθνικής αλλά και στα πρώτα προβλήματα της διοργάνωσης.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:
Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μίνιμουμ που μπορεί να πετύχει η εθνική ομάδα μπάσκετ στη Λιθουανία και ποιο το μάξιμουμ;
Το μίνιμουμ είναι μία αξιοπρεπής εμφάνιση, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τις μεγάλες απουσίες, που είναι όχι μόνο τρανταχτά ονόματα αλλά ήρθαν και μαζεμένες. Εν πάση περιπτώσει εμείς πάμε για το μάξιμουμ και αυτό ξεκινάει από μία θέση στο προολυμπιακό τουρνουά και φυσικά το μεγαλύτερο επίτευγμα για αυτή την ομάδα θα είναι μία θέση στο βάθρο. Πάμε πάντως με φιλοδοξίες, δεν πάμε μοιρολατρικά να αντιμετωπίσουμε το πανευρωπαϊκό, ούτε να σταθούμε στις απουσίες και να μεμψιμοιρούμε γι' αυτές. Πάμε με το υλικό που έχουμε το οποίο έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το πανευρωπαϊκό.
Εάν τελικά η εθνική μας ομάδα πάει σε προολυμπιακό τουρνουά ή προκριθεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και κάποιοι από τους οκτώ που απουσιάζουν από αυτή την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εκφράσουν την επιθυμία της επιστροφής, με ποιο τρόπο θα αντιδράσετε;
Αυτό είναι θέμα προπονητή. Αυτός θα εισηγηθεί και μετά το θέμα θα κριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Το ζήτημα είναι πρώτον να εκδηλωθεί η πρόθεση από τον αθλητή, δεύτερον ο προπονητής που έχει βαρύνουσα γνώμη να το εισηγηθεί γιατί θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η άποψή του και τελευταία να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.
Πιστεύετε ότι μία πιθανή αποτυχία της εθνικής ομάδας θα "κάψει" τους συγκεκριμένους παίκτες και τον προπονητή;
Δεν πρέπει να τους κάψει σε καμία περίπτωση. Ούτε η ελληνική ομάδα, ούτε το ελληνικό μπάσκετ δίνουν εξετάσεις. Αντίθετα θα πρέπει το όποιο αρνητικό αποτέλεσμα να τους γιγαντώσει, ώστε να συνεχίσουν μιας και είναι μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και θα συνεχίσουν, να είστε βέβαιοι.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν η ομάδα αυτή αποτύχει στο Ευρωμπάσκετ η καρέκλα του Ηλία Ζούρου θα αρχίσει να τρέμει. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;
Ο Ζούρος έχει διετές συμβόλαιο με την Ελληνική Ομοσπονδία και η Ελληνική Ομοσπονδία σέβεται πάντα την υπογραφή της.
Πώς μπορείτε σαν πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA να αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όταν πριν καλά καλά ξεκινήσει ακούγεται ότι έχει αποτύχει σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και σε θέματα όπως της διαιτησίας;
Εγώ γι' αυτό πηγαίνω στη Λιθουανία. Πιστεύω ότι με την καθημερινή παρουσία μου και την ενεργή, θα έλεγα, θα προσπαθήσουμε οι επιπτώσεις, τουλάχιστον στο μέτρο που αφορούν την ελληνική ομάδα, να είναι λιγότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: