Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτές είναι μεταγραφές!!


Αυτές είναι μεταγραφές!
Απίστευτο φίνις είχε η θερινή μεταγραφική περίοδος! Μπορεί στην Ελλάδα να κινηθήκαμε στα «ρηχά», όμως στο εξωτερικό ακόμη και την ύστατη ώρα τα «μπαμ» ακολουθούσαν το ένα το άλλο, με τις ομάδες της Premier League να επιδίδονται σε πραγματικό «σαφάρι».

Πολλοί σύλλογοι βρήκαν ζεστό χρήμα για να πείσουν μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου να βάλουν την υπογραφή τους, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των οπαδών τους.

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr όλες τις μετακινήσεις της τελευταίας ημέρας.

Στην Αγγλία από την οποία περιμέναμε τα μεγαλύτερα περισσότερα, τα πράγματα εξελίχθηκαν αντιστρόφως ανάλογα με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από τις φήμες των προηγούμενων ημερών. Ο Σνάιντερ δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για να κάνει τη διαδρομή Μιλάνο-Μάντσεστερ, ενώ ο Μόντριτς δεν θα αλλάξει γειτονιά και θα παραμείνει στην Τότεναμ, ξεχνώντας προς το παρόν την Τσέλσι. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η βραδιά στο Νησί δεν ήταν γεμάτη θρίλερ και σπουδαίες μετακινήσεις.

Με τα ταμεία γεμάτα από την πρόσφατη «αποψίλωση» σε ανθρώπινο δυναμικό και τα «φίδια» να ζώνουν μετά την οχτάρα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ έσπευσε να δώσει «χρυσάφι» (σχεδόν 11 εκατ. ευρώ) στη Βέρντερ Βρέμης για τον Περ Μερτεζάκερ, ενώ απέκτησε και τον Αντρέ Σάντος από τη Φενερμπαχτσέ. Ακόμη, πήρε ως δανεικό και τον Γιόσι Μπεναγιούν από την Τσέλσι και στο θρίλερ της βραδιάς, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα απέκτησε τον Μικέλ Αρτέτα από την Έβερτον.

Ξεχωριστή θέση στις αποψινές μεταγραφές η επιστροφή του Κρεγκ Μπέλαμι στη Λίβερπουλ. Ο Ουαλός θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει στον Κένι Νταλγκλίς πως ήταν λανθασμένη η αποχώρησή του πριν από μερικά χρόνια από το «Άνφιλντ». Αντίθετα, παρελθόν από τους «ρεντς» αποτελεί ο Ραούλ Μεϊρέλες, ο οποίος πλέον θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Τσέλσι!

Η Τότεναμ, πάντως, μάλλον έκανε κίνηση «ματ» προσθέτοντας στο δυναμικό τους τον Σκοτ Πάρκερ της Γουέστ Χαμ, κάτι που δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να πει για τον Όουεν Χάργκριβς. Οι συνεχείς τραυματισμοί οδήγησαν τον 30χρονο Άγγλο στο περιθώριο, αφού την τελευταία τριετία οι συμμετοχές σε οποιαδήποτε διοργάνωση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κι όμως, η συμπολίτισσα Σίτι έσπευσε αμέσως μόλις έμεινε ελεύθερος, να τον… αρπάξει!

Σημαντικές προσθήκες για τη Στόουκ, που «ξηλώθηκε» (συνολικά 16 εκατ. ευρώ) και απέκτησε τόσο τον Πίτερ Κράουτς από τους "σπερς", όσο και τον Γουΐλσον Παλάσιος.

Στην Ιταλία, η Ίντερ μετά την αποχώρηση του Ετό ενίσχυσε την επίθεσή της. Ανακοίνωσε τη γνωστή εδώ και μέρες απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν από την Ατλέτικο, ενώ πήρε δανεικό τον Ζάρατε από τη Λάτσιο. Μια κίνηση που της κόστισε 3 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί να δώσει άλλα 15 εάν θελήσει να πάρει μόνιμα τον 24χρονο Αργεντινό. Σημαντική ενίσχυση για τη Ρόμα, η οποία πήρε τον Μίραλεμ Πιάνιτς από τη Λιόν, τον Σίμον Κιάερ από τη Βόλφσμπουργκ και δανεικό τον Φερνάντο Γκάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Μίλαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντόνιο Νοσερίνο που αποχώρησε από την Παλέρμο.

Ιδιαίτερα ήσυχη -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην Ισπανία. Ξεχωριστή η περίπτωση του Βραζιλιάνου Ντιέγκο, ο οποίος αφήνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τη Γερμανία ελπίζοντας πως στο πέρασμα του από την Ατλέτικο Μαδρίτης, που τον πήρε δανεικό από τη Βόλφσμπουργκ, θα είναι καλύτερο από εκείνο στη Γιουβέντους πριν δύο χρόνια. Η Σαραγόσα αγόρασε τον Έλντερ Ποστιγκα, που έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό, από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ στη Βιγιαρεάλ κατέληξε ο Ντε Γκουζμαν της Μαγιόρκα έναντι 8.5 εκατ. ευρώ.

Στη Γαλλία η πλέον ηχηρή μετακίνηση της τελευταίας στιγμής ήταν σίγουρα αυτή του Τζο Κόουλ στη Λιλ, η οποία τα βρήκε τόσο με τον παίκτη όσο και με τη Λίβερπουλ προκειμένου να τον πάρει με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν.

Ήρεμη βραδιά στη Γερμανία, όπου είχαμε το δανεισμό του Χλεμπ από την Μπαρτσελόνα στη Βόλφσμπουργκ για έξι μήνες.
πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: