Η πορεία του θα μπορούσε να καταγραφεί σε κινηματογραφική ταινία με happy end. Το gazzetta.gr κάνει rewind στην καριέρα του Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πήγε στον Άρη και τώρα στην Τσερνομόρετς.
«Ένα ταλέντο μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές του και τα χαρίσματά του και να αναδειχθεί προσφέροντας θέαμα, δράση, χαρά και ενίοτε γκολ». Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ στην δεκαετή θητεία του στην ομάδα ή να μην μπόρεσε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, ωστόσο ο Κρίστι Βανγκέλι στη σταδιοδρομία του στον Άρη δεν απέχει και πολύ από την εφαρμογή αυτής της πρότασης.
Ένας κύκλος δέκα χρόνων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έκλεισε με την αποχώρηση του παίκτη με το συμπέρασμα πως ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Κρίστι Βανγκέλι πρόσφερε στους «κίτρινους» και παράλληλα πήρε πολλά στοιχεία από αυτούς ταυτίζοντας τον εαυτό του με την ομάδα.
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα highlights της καριέρας του «Χρήστου» στον Άρη.
Η αρχή
Το 2001 τις πύλες του Χαριλάου διέβη ένα παιδί. Ένα 16χρονο παιδί με όνειρα και δίψα για διάκριση. Ο Κρίστι Βανγκέλι δεν είχε κλείσει καλά καλά ούτε τα δεκαέξι του χρόνια όταν φόρεσε τη φανέλα με τον «Θεό του πολέμου στο στήθος».
Γεννημένος στις 5 Σεπτεμβρίου του 1985 στην Κορυτσά της Αλβανίας ο Κρίστι, ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, έρχεται από την Κρήνη και τον Άγιο Γεώργιο στον Άρη. Τα όνειρα και οι προσδοκίες πολλές. Η «μάχη» για την καθιέρωση σκληρή και επίπονη.
Ο πρώην παίκτης και προπονητής της ομάδας Γιάννης Μιχαλήτσος μαζί με τον Γιώργο Σεμερτζίδη τον είχαν δει διά ζώσης σε παιχνίδια της πρώην ομάδας του του Αγίου Γεωργίου της Κρήνης και ήταν αυτοί που ουσιαστικά έδωσαν την τελική έγκριση για να έρθει ο Αλβανός άσος στην ομάδα.
Στην επαγγελματική ομάδα
Άμεσα, ο Βανγκέλι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «κιτρίνων» και τρία χρόνια μετά τον Απρίλιο του 2004 ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο του με την επαγγελματική ομάδα απέναντι στον Ακράτητο.
Στην παρθενική του σεζόν στον Άρη ο ίδιος σημείωσε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν αισίως επτά χρόνια. Χρόνια με παραστάσεις, αγώνες, χαρές αλλά και πίκρες.
Το σήμερα βρίσκει τον Κρίστι Βανγκέλι να αποχαιρετά την ομάδα. Ένας κύκλος έκλεισε και ένας νέος ετοιμάζεται να ανοίξει με τη μετάβαση του ιδίου στην Οδησσό της Ουκρανίας και δη στην ομάδα της Τσέρνομόρετς.
Συνολικά με τον Άρη έδωσε το «παρών» σε 133 παιχνίδια της ομάδας. Συγκεκριμένα, μέτρησε 109 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 10 στο Κύπελλο και 14 στην Ευρώπη, ενώ ο ίδιος αποτελεί βασικός στέλεχος της εθνικής ομάδας της Αλβανίας.
This is the end
Ο κύκλος του στον Άρη έληξε, μια και από σήμερα υπάρχει ένας άλλος που ακούει στο όνομα Τσερνομόρετς. Αυτό ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο «Χρήστος» θα ξεχάσει την ομάδα ή ότι το ενδεχόμενο να επιστρέψει μακροπρόθεσμα δεν υφίσταται. Άλλωστε, ένας στρατιώτης πάντα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι... ρανίδος αυτό που αγαπάει και εκπροσωπεί, με τον ίδιο να το υπόσχεται πως μία ημέρα θα επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».