Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Είστε απλά... απίστευτοι!!

Τα... ωραία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν τελειώνουν ποτέ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ που θα γίνει την Πέμπτη για την εκλογή νέου προέδρου, θα συμμετέχουν κανονικά οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Αστέρας Τρίπολης, οι οποίοι θα ψηφίσουν κιόλας!
Είστε απλά... απίστευτοι!
Διαβάστε το σχετικό θέμα...

Παρά το γεγονός ότι α) δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, β) οι λέξεις «Ολυμπιακός Βόλου» και «Καβάλα» έχουν αποσυρθεί πλήρως από την επίσημη ιστοσελίδα της και, γ) έχει κατατεθεί ήδη αίτηση στην ΕΕΑ για άμεση αδειοδότηση Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, η Σούπερ Λίγκα προτίθεται να επιτρέψει στους εκπροσώπους της ομάδας της Μαγνησίας και στους Καβαλιώτες, να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου!
Οι αρχαιρεσίες για την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της λίγκας διεξάγονται την Πέμπτη το μεσημέρι και –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- νέος πρόεδρος θα αναλάβει ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές. Ποιες είναι οι 16 ομάδες που έχουν δικαίωμα ψήφου;

Κι αν για τον Αστέρα Τρίπολης είναι λογικό να επιτραπεί η συμμετοχή του, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί μέλος του συνεταιρισμού, δύο θέσεις όμως παραμένουν κενές.

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα έχουν αποβληθεί από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ και η ίδια η Σούπερ Λίγκα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τους είχε ουσιαστικά «διαγράψει» από μέλη της. Άλλωστε, οι δύο ομάδες δεν υπάρχουν πουθενά πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας, ούτε στο πρόγραμμα, ούτε στη βαθμολογία, ούτε στα σηματάκια των ομάδων όπου κάποιος «κλικάρει» για να δει ρόστερ και διάφορα στοιχεία. Παράλληλα, ο συνεταιρισμός έχει εδώ και μέρες στείλει επιστολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την «άμεση εξέταση των φακέλων του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα μελών». Θεωρητικά, δηλαδή, έχουν ήδη βρεθεί και οι αντικαταστάτες.

Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα γεγονότα, η Σούπερ Λίγκα κάλεσε στο Δ.Σ. της Πέμπτης την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τους δώσει και δικαίωμα ψήφου!

Η δικαιολογία θα είναι πως η αποβολή τους από το πρωτάθλημα δεν έχει επέλθει ακόμη αυτοδικαίως και πως από την απόφαση της ΕΕΑ μέχρι σήμερα, έχει προκύψει εκκρεμοδικία λόγω της προσωρινής διαταγής που έχει εκδώσει το διοικητικό εφετείο και της αναμονής για την απόφαση επί της αίτησης αναστολής. Παράλληλα, εκκρεμοδικία μπορεί να θεωρηθεί και το αίτημα επανεξέτασης του φακέλου τους που έχουν υποβάλλει οι δύο ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού.

Βέβαια, το όλο θέμα είναι επουσιώδες, μιας και δεν αναμένεται να υπάρξει εκλογική κόντρα και ο Παπουτσάκης θα εκλεγεί παμψηφεί. Από την άλλη, πιθανότατα θα προέκυπτε και ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας εάν ψήφιζαν 13 ή 14 ομάδες και έτσι η λίγκα να αναγκάζεται να οδηγηθεί στην παραπάνω απόφαση. Άραγε, με το να ψηφίσουν δύο ομάδες που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, δεν προκύπτει θέμα νομιμότητας;

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι εκλογές πρέπει να γίνουν, διότι από τη μία αυτές «σέρνονται» εδώ και τρεις μήνες και από την άλλη επιβάλλεται για την έξωθεν καλή μαρτυρία του συνεταιρισμού να αναλάβει άμεσα ένας πρόεδρος που δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του. Ένας τέτοιος είναι και ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. της Πέμπτης έχουν ως εξής:

1. Εκλογή Προέδρου.
2. Πρόσφατες Εξελίξεις στο Χώρο του Ποδοσφαίρου.
3. Ενημέρωση επί Οικονομικών Θεμάτων.
4. Συνεργασία με ΟΠΑΠ. Α.Ε.
5. Διάφορα.

Θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση με θέμα την αντικατάσταση των εκπροσώπων της λίγκας στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο

Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: