Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Όσο θα μείνει, τόσο θα μείνουν...!!

Όλα τα χατίρια του Βαλβέρδε έκανε ο Μαρινάκης στο μεταγραφικό παζάρι, αν και ο πρόεδρος δεν πιάστηκε κότσος και υπέγραψε μονοετή συμβόλαια με τα "παιδιά" του Ισπανού τεχνικού...
Όσο θα μείνει, τόσο θα μείνουν...
Λίγο πολύ στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι ο "Τσινγκούρι", μετά το τέλος και της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Βαλβέρδε, άλλωστε, ποτέ δεν έκρυψε πως θέλει να εργαστεί σε ομάδα της πατρίδας του και η θητεία του στους ερυθρόλευκους θα είναι βραχύβια.
Κάτι που γνωρίζει καλά και ο Μαρινάκης, για αυτό και αποφάσισε να κινηθεί με συγκεκριμένη στρατηγική στο μεταγραφικό παζάρι. Δηλαδή; Να υπογράψει μονοετή συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές που ήταν προσωπική εισήγηση του Βαλβέρδε. Και το ερχόμενο καλοκαίρι που είναι πιθανό να αποχωρήσει ο Ισπανός από το Λιμάνι, τότε θα φύγουν και οι εισηγήσεις του μαζί του.
Να τους δούμε αναλυτικά; Ο Ορμπάιθ ήρθε για έναν χρόνο στην ομάδα (και μάλιστα με δανεισμό και όχι με μεταγραφή), ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Μαρκάνο. Επίσης προσωπική επιλογή του Ισπανού.
Η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική για τον Γέστε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1. Επί της ουσίας, όμως, μόνο έναν χρόνο παρουσίας στο Λιμάνι έχει εξασφαλισμένο. Η περίπτωση του Χαβίτο είναι διαφορετική, καθώς έτσι κι αλλιώς χρειάστηκαν λίγα χρήματα για το συμβόλαιό του.
Ο Βαλβέρδε αντιλήφθηκε νωρίς πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, εύκολο για την ομάδα του. Αν έχει και μία καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρεθεί σίγουρα ομάδα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν για να του δώσει το συμβόλαιο που θέλει. Για αυτό, άλλωστε, αποφάσισε να συνεχίσει μία ακόμα σεζόν στην Ελλάδα.
Το ίδιο, όμως, είχε στο μυαλό του ο Μαρινάκης! Που ναι μεν δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι του Ισπανού για τους παίκτες που ζήτησε, αλλά δεν δεσμεύτηκε με πολυετείς συμφωνίες μαζί τους. Όπως έγινε πέρσι με τον Ουρτάδο, για παράδειγμα, και φέτος έτρεχαν και δεν έφταναν οι Πειραιώτες...

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: