Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πέντε καλύτερες μεταγραφές των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης

Οι μεταγραφές τελείωσαν με εντυπωσιακό τρόπο! Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες μεταγραφές των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης το φετινό καλοκαίρι, που ήταν γεμάτο... σίριαλ, ανατροπές και εκπλήξεις!
Αγγλία

Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Η ακριβότερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, με την Σίτι να πληρώνει την ρήτρα αποδέσμευσης του συμβολαίου του ύψους 45 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο! Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο ο Αργεντίνος θα μπορέσει να προσαρμοστεί στο στιλ της Πρέμιερ Λιγκ. Με το... καλημέρα ο Αγουέρο σκόραρε δύο φορές, έκανε εκπληκτική εμφάνιση και οι οπαδοί των «πολιτών» αίφνης ξέχασαν τον Κάρλος Τέβες! Βέβαια, το παιχνίδι ήταν απέναντι στην Σουόνσι... Ο 23χρονος επιθετικός, όμως, συνέχισε στον υψηλό ρυθμό, έχει τρία γκολ σε τέσσερις αγώνες και έχει αποδειχθεί όχι μόνο πολύ χρήσιμη μεταγραφή για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά δείχνει να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι, να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που έκανε ο Τέβες, ενώ δίπλα του έχει ξυπνήσει και το... θηρίο που λέγεται Τζέκο!

Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να ξοδέψει 20 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Γιανγκ από την Άστον Βίλα, πολλοί δεν πίστεψαν στην κίνηση του Σκωτσέζου. Ο Άγγλος μέσος έχει τεράστια ποιότητα, όμως η περυσινή του χρονιά ήταν πολύ μέτρια, ενώ και ο Καπέλο το περασμένο καλοκαίρι δεν του εμπιστεύτηκε μία θέση στο ρόστερ της Αγγλία για το Μουντιάλ. Ο Σερ Άλεξ, όμως, γνωρίζει καλύτερα από όλους και μετά τους πρώτους αγώνες της Γιουνάιτεντ, είναι φανέρο ότι ο Γιανγκ είναι το χαμένο κομμάτι του παζλ της μεσαίας γραμμής μετά την φυγή του Κιρστιάνο Ρονάλντο για την Ρεάλ! Ο 26χρονος άσος χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο, παρότι δεξιοπόδαρος, έχει σκοράρει ήδη κάποια πανέμορφα γκολ, ενώ με το... γλυκό δεξί του πόδι βγάζει φαρμακερές σέντρες και μπαλιές και δείχνει ότι θα κάνει πολύ γρήγορα απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για πάρτη του!

Σαμίρ Νασρί (Μάντσεστερ Σίτι)

Την ποιότητα του Γάλλου όλοι την ήξεραν. Αυτό που δεν ήξεραν είναι το κατά πόσο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στη Σίτι, κάτι που φάνηκε μόλις από την πρώτη του συμμετοχή με τη νέα του ομάδα... Ο Νασρί ήταν... εξαφανισμένος στην τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της Άρσεναλ απέναντι στην Λίβερπουλ. Το μυαλό ήταν ξεκάθαρα αλλού... Μετά την μεταγραφή του στους «πολίτες», όμως, ξαφνικά ζωντάνεψε! Πρώτη εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ, τρεις ασίστ και εκπληκτική εμφάνιση! Μαζί με τον Σίλβα θα είναι οι δύο δημιουργικοί μέσοι της ομάδας και αναμένεται να δημιουργήσουν πάρα πολλά προβλήματα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο...

Χουά Μάτα (Τσέλσι)

Τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του Βίλας Μπόας για την απόκτηση ενός δημιουργικού μέσου και αποφάσισε να προσφέρει στην Βαλένθια περίπου 30 εκατ. ευρώ για τον Χουάν Μάτα. Ο Ισπανός είπε χωρίς δεύτερη σκέψη το «ναι» και έγινε ο πρώτος παίκτης των μπλε εδώ και μία δεκαετία, που κατάφερε να σκοράρει στο ντεμπούτο του! Ο πρώην μέσος της Βαλένθια έδειξε άμεσα ότι ταιριάζει απόλυτα στο στιλ της Τσέλσι, για την ποιότητά του ουδείς αμφιβάλει, και με δεδομένο ότι οι Λονδρέζοι πέρυσι έδειξαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην δημιουργία, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Λίβερπουλ)

Μακράν ο παίκτης που ξεχωρίζει περισσότερο στις πρώτες αγωνιστικές από τους νεοαποκτηθέντες στην Λίβερουλ. Ο Κένι Νταλγκλίς αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προσφέρει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα, προκειμένου ο Ντάουνινγκ να ντυθεί στα κόκκινα. Ο 27χρονος άσος χρησιμοποιείται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, παρότι αριστεροπόδαρος, και μέχρι στιγμής είναι εκπληκτικός. Παίζει πάνω στη γραμμή, μπορεί να συγκλίνει και διαθέτει... φαρμακερό αριστερό πόδι. Με την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ ανέβηκε επίπεδο και δείχνει ότι δίκαια τα κατάφερε.

* Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στο Νησί έγιναν πάρα πολλές μεταγραφές. Από αυτές ξεχωρίζουν ακόμη η απόκτηση του Ραούλ Μεϊρέλες από την Τσέλσι, του Μικέλ Αρτέτα από την Άρσεναλ και του Σκοτ Πάρκερ από την Τότεναμ.
Ισπανία

Σεσκ Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα)


Η μεγάλη επιστροφή του Σεσκ, στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε στις ακαδημίες της, είναι πλέον γεγονός. Η Μπαρτσελόνα τα τελευταία δύο καλοκαίρια προσπαθούσε να κάνει ξανά δικό της τον Καταλανό και τελικά τα κατάφερε και μάλιστα σε τιμή... ευκαιρίας! Η Άρσεναλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί τελικά την επιθυμία του 24χρονου μέσου και να κάνει αποδεκτή την πρόταση των 29 εκατ. ευρώ, που έφτασε στα γραφεία της. Ο Καταλανός ανεβάζει ακόμη ένα επίπεδο την εκπληκτική μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα, ενώ επιτέλους ο Τσάβι θα παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται, χωρίς όποτε ο Γκουαρδιόλα το κάνει να τον πιάνει... πονοκέφαλος!

Φαλκάο (Ατλέτικο)

Η Ατλέτικο πήρε τα χρήματα από την πώληση του Αγουέρο και όχι μόνο αποφάσισε να τα ξοδέψει όλα, αλλά το έκανε για χάρη του Φαλκάο! Η Πόρτο έβαλε στα ταμεία της 37 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 προβλέπονται με την μορφή μπόνους. Ο Κολομβιανός εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την περυσινή εξαιρετική του σεζόν με τους «δράκους» και πλέον πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήταν το... μομέντουμ της εκπληκτικής Πόρτο που τον παρέσυρε πέρυσι... Με 72 γκολ σε 87 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πορτογάλους, ο 25χρονος επιθετικός έδειξε ότι έχει για... πλάκα το γκολ. Σε στιλ δεν μοιάζει καθόλου με τον Αγουέρο και θα πρέπει να στηριχθεί από τους συμπαίκτες του, προκειμένου να κάνει ανάλογα πράγματα και στους Μαδριλένους και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φαλκάο αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην Ισπανία φέτος...

Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα)

Ακόμη ένα από τα μεταγραφικά... σίριαλ του καλοκαιριού είχε αίσιο τέλος για την Μπαρτσελόνα, η οποία μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων κατάφερε να αποκτήσει τον Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός επιθετικός προέρχεται από δύο εκπληκτικές σεζόν με την Ουντινέζε στην Ιταλία και ο Γκουαρδιόλα τον ήθελε διακαώς, καθώς έβλεπε τον Μπόγιαν να μένει στάσιμος. Ο Σάντσες θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην Βαρκελώνη, όμως αν κάνει αυτά που έκανε στο «Φρίουλι» δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα τα επόμενα χρόνια! Ο 22χρονος άσος κόστισε στους μπλαουγκράνα 26 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 11 προβλέπονται στη συμφωνία με τους Ιταλούς με την μορφή μπόνους.

Φάμπιο Κοεντράο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για την Ρεάλ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε την απόκτηση του Πορτογάλου και ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον αγοράσει από την Μπενφίκα. Τελικά, οι Μαδριλένοι πλήρωσαν την ρήτρα των 30 εκατ. ευρώ, όμως νωρίτερα πούλησαν τον Γκαράι στην Μπενφίκα για 5,5 εκατ. ευρώ, μειώνοντας το τελικό κόστος της μεταγραφής. «Πολυεργαλείο» πολυτελείας ο Κοεντράο, με τον Μουρίνιο να επιμένει για την απόκτησή του, καθώς με τον 23χρονο άσο μπορεί να αλλάζει πολλά πράγματα και να δοκιμάζει διάφορα συστήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Για όσους είχαν αμφιβολίες για τον Κοεντράο, η παρουσία του στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, τους έδωσε τις απαντήσεις.

Σάντι Καθόρλα (Μάλαγα)

Η Μάλαγα φέτος επιθυμεί να αλλάξει επίπεδο. Τα λεφτά για μεταγραφές ήταν πολλά, η πολιτική του συλλόγου συγκεκριμένη (ένα κράμα ανάμεσα σε νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές) και η σημαντικότερη φετινή μεταγραφή των Ανδαλουσιάνων δεν είναι άλλη από εκείνη του Σάντι Καθόρλα. Η Μάλαγα αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της 21 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του διεθνή Ισπανού μέσου από την Βιγιαρεάλ και είναι βέβαιο ότι δε θα το μετανιώσει. Παίκτης που σκοράρει, μοιράζει ασίστ και μπορεί να αλλάξει τη ροή οποιαδήποτε αναμέτρησης, άρχισε να δείχνει την ποιότητά του με το... καλημέρα. Η Μάλαγα ηττήθηκε από την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στην πρεμιέρα της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 2-1, με τον Καθόρλα να σκοράρει στο ντεμπούτο του...
Ιταλία

Μίρκο Βούτσινιτς (Γιουβέντους)

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η Γιουβέντους την περασμένη σεζόν ήταν επιθετικό. Ο Μάτρι αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και βοήθησε πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν, όμως ήταν πλέον αργά... Φέτος, ο Ιταλός επιθετικός αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή και δίπλα του θα έχει τον Βούτσινιτς. Η Γιουβέντους έβγαλε από τα ταμεία της 15 εκατ. για τον Μαυροβούνιο επιθετικό, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την επίθεση της Μεγάλης Κυρίας. Από τους καλύτερους επιθετικούς του Καμπιονάτο, γνωρίζει... απ' έξω την κατηγορία και αναμφίβολα μαζί με τον Πίρλο αποτελούν τις καλύτερες κινήσεις των μπιανκονέρι το φετινό καλοκαίρι.

Φιλίπ Μεξές (Μίλαν)

Η Μίλαν κινήθηκε ταχύτατα και απέκτησε τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό από την Ρόμα και μάλιστα χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ στους Ρωμαίους! Το συμβόλαιο του Μεξές έφτανε στο τέλος του στις αρχές του καλοκαιριού, η Ρόμα αδυνατούσε να τον πείσει να μείνει στην ομάδα και οι Μιλανέζοι τον πλησίασαν και τον έκαναν δικό τους! Από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, αναμένεται να... ανακουφίσει κάπως τον ταλαιπωρημένο Νέστα, καθώς ο Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, ενώ ο Μπονέρα μόνο σταθερότητα δεν εμπνέει στους συμπαίκτες του και στον Αλέγκρι... Από τα καλύτερα deals του καλοκαιριού, μαζί με εκείνο του Ταϊβό από την Μαρσέιγ, καθώς αμφότεροι αποκτήθηκαν με ελεύθερη μεταγραφή.

Γκοκάν Ινλέρ (Νάπολι)

Το καλοκαίρι αποδείχθηκε πολυάσχολο για τη Νάπολι, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της συμμετοχής της στο Champions League. Μία από τις μεγάλες μεταγραφές των Ναπολιτάνων ήταν και η απόκτηση του Γκοκάν Ινλέρ από την Ουντινέζε. Ο Ελβετός μέσος αποφάσισε τελικά να αποδεχθεί την πρόταση του Ντε Λαουρέντις, έστω και αν φάνηκε ότι προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Γιουβέντους, με την Ουντινέζε να βάζει στα ταμεία της περίπου 16 εκατ. ευρώ. Ο 27χρονος Ελβετός είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή της Νάπολι και αναμφίβολα αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι στην Σέριε Α.

Μάουρο Ζάρατε (Ίντερ)

Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου η Ίντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σάμουελ Ετό, από την Ατλέτικο, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι «νερατζούρι» με ταχύτατες κινήσεις έφτασαν σε συμφωνία με την Λάτσιο για την απόκτηση του Μάουρο Ζάρατε, ο οποίος θα είναι κάτοικος Μιλάνου για τον επόμενο χρόνο, καθώς οι «λατσιάλι» τον παραχώρησαν με την μορφή δανεισμού. Στο σύστημα του Γκασπερίνι (όσο αντέξει ο Ιταλός στον πάγκο της Ίντερ) ταιριάζει απόλυτα για μία από τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Το ρίσκο είναι μικρό με δεδομένο ότι ο Αργεντίνος αποκτήθηκε δανεικός και θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να αποδείξει ότι οι Ρωμαίοι έκαναν λάθος που τον άφησαν να φύγει!

Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ρόμα)

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Ρόμα κατάφερε να κλείσει πολλές «τρύπες» στο ρόστερ της. Πιάνιτς, Γκάγο και Κίερ αποκτήθηκαν από τους Ρωμαίους, ενώ νωρίτερα τη φανέλα της ομάδας φόρεσαν οι Οσβάλδο και Λαμέλα. Η καλύτερή τους μεταγραφή, όμως, ήταν ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ. Οι Ρωμαίοι απέκτησαν έναν εξαιρετικό παίκτη εκεί που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κάτω από τα δοκάρια... Τα προηγούμενα χρόνια οι τερματοφύλακες άλλαζαν σαν τα... πουκάμισα, όμως ο Ολλανδός αναμένεται να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό. Το συμβόλαιο του 28χρονου άσου με τον Άγιαξ έφτανε στο τέλος του το επόμενο καλοκαίρι, ο ίδιος ήθελε να φύγει και η Ρόμα έσπευσε, πλήρωσε 6 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της.

Γερμανία

Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν)


Η Μπάγερν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την... τρύπα κάτω από τα δοκάρια της μετά την αποχώρηση του Όλιβερ Καν. Οι Βαυαροί μετά από... σίριαλ τα «έσκασαν» και απέκτησαν τον καλύτερο Γερμανό τερματοφύλακα και έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Ο Μανουέλ Νόιερ έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Σάλκε, η διοίκηση της ομάδας από το Κεζελκίρχεν έπαιξε σωστά τα... χαρτιά της και κατάφερε να βάλει στα ταμεία της 18 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 σε μπόνους. Ο 25χρονος τερματοφύλακας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τους οργανωμένους της Μπάγερν, όμως φαίνεται ότι η λύση έχει βρεθεί. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο Μπεκενμπάουερ, «ο Νόιερ είναι ένας Πελέ με γάντια»...

Ιλκάι Γκουντογκάν (Ντόρτμουντ)

Ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής των πρωταθλητών Γερμανίας... σάλπαρε για άλλες πολιτείες και πλέον ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η Ντόρτμουντ δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του σε έναν... κλώνο του. Ο επίσης τουρκικής καταγωγής Ιλκάι Γκουντογκάν επιθυμεί να βαδίσει στα χνάρια του συμπατριώτη του. Η Μπορούσια έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Νυρεμβέργη, με την οποία έκανε εκπληκτική σεζόν πέρυσι και παραλίγο (μαζί με τον Εκίτσι) να την οδηγήσει στην ευρωπαϊκή έξοδο. Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τους Βεστφαλούς, όμως χωρίς τον Μπάριος και τον Καγκάβα να μην βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, το βάρος πέφτει στον 20χρονο μέσο, ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο...

Κρίστιαν Τρας (Βόλφσμπουργκ)

Η ακριβότερη μεταγραφή της Βόλφσμπουργκ φέτος ήταν εκείνη του Κρίστιαν Τρας. Ο Φέλιξ Μάγκατ αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία των «λύκων» 10 εκατ. ευρώ και να τα δώσει στην Στουτγκάρδη για τον 24χρονο μέσο. Ο Τρας ήταν εξαιρετικός πέρυσι, δεν έχασε ούτε έναν αγώνα στην Μπουντεσλίγκα και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Στουτγκάρδης. Τώρα, έχει το δύσκολο έργο να αποδείξει ότι και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτόν έχουν πιάσει τόπο, ενώ στις δύσκολες και... περίεργες συνθήκες που θα συναντήσει φέτος στην «Βολσκβάγκεν Αρένα» φέτος, θα πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει...

Αντρέ Σίρλε (Λεβερκούζεν)

Η Λεβερκούζεν είχε «κλείσει» τον 20χρονο εξτρέμ από την περασμένη σεζόν και δεν μετάνιωσε για την επιλογή της κατά τη διάρκειά της. Ο Σίρλε έκανε εξαιρετική σεζόν με την Μάιντζ, η οποία κατάφερε να κερδίσει ένα από τα εισιτήρια για την Ευρώπη, ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Γερμανίας. Τα 11 εκατ. ευρώ που ξόδεψαν οι «ασπιρίνες» φαίνεται ότι πιάνουν τόπο, καθώς η σεζόν ξεκίνησε καλά για τον Σίρλε, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Ντουτ. Όταν προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ομάδα είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ραφίνια (Μπάγερν)

Η Μπάγερν φαίνεται ότι έλυσε μια και καλή το πρόβλημα των μπακ που την ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Στη λίστα των Βαυαρών βρίσκονταν παίκτες όπως ο Κοεντράο και ο Φαν Ντερ Βιλ, όμως τελικά στράφηκαν σε έναν παλιό τους γνώριμο. Η Σέριε Α αποδείχθηκε ότι δεν ταίριαζε στον Ραφίνια, ο οποίος τις περισσότερες φορές στην Τζένοα αγωνιζόταν σε ρόλο αμυντικού μέσου. Έτσι, μόλις μετά από έναν χρόνο παρουσίας στην Ιταλία, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στα γνώριμα... λημέρια της Μπουντεσλίγα, καθώς η Μπάγερν τον αγόρασε για 7 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος πήρε αμέσως θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Φίλιπ Λαμ μετακόμισε στο αριστερό.

Γαλλία

Χαβιέρ Παστόρε (Παρί)


Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός! Οι νέοι ιδιοκτήτες της Παρί από το Κατάρ έχουν μεγάλες βλέψεις, έδωσαν στον Λεονάρντο ένα μπάτζετ 100 εκατ. ευρώ και ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να ξοδέψει 43 εκατ. ευρώ για τον Αργεντίνο της Παλέρμο! Ο Παστόρε είναι πλέον ο απόλυτος σταρ της Λιγκ 1 και στην πρώτη του εμφάνιση, στην οποία ξεκίνησε στην ενδεκάδα στη Γαλλία, μοίρασε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του, ενώ ήδη με τις ενέργειές του ξεσηκώνει το κοινό του «Παρκ Ντε Πρενς». Παίκτης που αναμφίβολα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Παρί και να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα.

Κέβιν Γκαμέιρο (Παρί)

Από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις της Παρί, πριν γίνει... νεόπλουτη. Η προηγούμενη ιδιοκτησία είχε αποφασίσει να δαπανήσει κάποια χρήματα για μεταγραφές και κατάφερε να κλείσει τον Γκαμέιρο από την Λοριάν, νικώντας στο... νήμα την Βαλένθια. Τα 11 εκατ. ευρώ συν άλλα 4 σε μπόνους μπορεί να φάνηκαν πολλά σε αρκετούς, όμως όπως αποδεικνύεται κάθε Κυριακή, ο Γάλλος επιθετικός τα αξίζει και με το παραπάνω! Μέσα σε δύο χρόνια ο Γκαμέιρο έχει καταφέρει να ανέβει πολλά επίπεδα και είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για τους Παριζιάνους. Ο 24χρονος επιθετικός είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος...

Ντιμίτρι Παγέ (Λιλ)

Η Λιλ έχασε τον Ζερβίνιο το καλοκαίρι και αποφάσισε να... εξορθολογίσει κάπως το σύστημά της, αποκτώντας έναν καθαρόαιμο εξτρέμ. Ο Ντιμίτρι Παγέ είχε βρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο μία ανάσα από την Παρί, τελικά έμεινε στην Σεντ Ετιέν μόνο και μόνο για να φύγει μετά από έξι μήνες με προορισμό την Λιλ. Οι νταμπλούχοι Γαλλίας αποφάσισαν να βγάλουν από τα ταμεία τους περίπου 10 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο Γάλλο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές, διαθέτει... φαρμακερό δεξί πόδι, είναι σπεσιαλίστας στα στημένα και μαζί με τον Αζάρ, που τελικά έμεινε στο «Μετροπόλ» αναμένεται να συνθέσουν ένα εκπληκτικό δίδυμο στα εξτρέμ.

Αλού Ντιαρά (Μαρσέιγ)

Ο αρχηγός της Μπορντό μετά την άσχημη περυσινή σεζόν των Γιρονδίνων, αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει από το «Σαμπάν Ντελμάς». Ο Ντινιιέ Ντεσάμπ ήθελε τον Γάλλο μέσο από πέρυσι, καθώς του έλειπε ένας τέτοιος πάικτης από την μεσαία γραμμή και με έναν χρόνο καθυστέρηση ο Ντιαρά είναι πλέον παίκτης της Μαρσέιγ. Ο 30χρονος Γάλλος διαθέτει τη δύναμη και την ποιότητα, ώστε να απελευθερωθεί επιτέλους ο Λούτσο Γκονσάλες και οι Μασσαλοί να εμφανιστούν βελτιωμένοι τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό. Η σεζόν, βέβαια, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στο «Βελοντρόμ», όμως όλοι ελπίζουν ότι οι παίκτες του Ντεσάμπ θα βρουν επιτέλους τα πατήματά τους.

Γκεϊντά Φοφανά (Λιόν)

Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στη Λιόν. Οι οπαδοί των «λιονέ» θα πρέπει να ξεχάσουν τόσο τις εποχές που η ομάδα τους αγόραζε ό,τι καλύτερο κινούνταν στην Γαλλία, έκανε πανάκριβες μεταγραφές από όλη την Ευρώπη και πουλούσε σε... εξωφρενικές τιμές. Σαφώς αποδυναμωμένη η Λιόν φέτος, αποφάσισε να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες και στα νιάτα. Με τον Ρεμί Γκαρντ στον πάγκο τους οι «λιονέ» παίζουν άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα της περιόδου, όμως τα αποτελέσματα πολλές φορές δεν έρχονται. Με τους Τουλαλάν και Πιάνιτς να αποτελούν παρελθόν, η Λιόν απέκτησε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών τον Γκεϊντά Φοφανά από την Χάβρη για 2 εκατ. ευρώ. Ο 20χρονος μέσος είναι αρχηγός όλων των μικρών ομάδων της Γαλλίας, έχει εξαιρετικά στοιχεία και επιτέλους θα τον δούμε στα... σαλόνια της Λιγκ 1. Εκείνο που μένει να δούμε, είναι αν θα μπορέσει να σταθεί επάξια σε μία ομάδα όπως η Λιόν, όμως το σίγουρο είναι ότι έχει τα προσόντα για να το κάνει.

* Στην Γαλλία ξεχώρισαν ακόμη οι μεταγραφές του Σαλβατόρε Σιριγκού στην Παρί, του Μόργκαν Αμαλφιτάνο στην Μαρσίεγ, του Γιουσούφ Χατζί στη Ρεν, του Εμανουέλ Ριβιέρ στην Σεντ Ετιέν και του Σεμπαστιέν Κορσία στη Σοσό.

Υπόλοιπη Ευρώπη

Ντιέγο Καπέλ (Σπόρτινγκ)


Η Σπόρτινγκ κατάφερε να κάνει ένα εξαιρετικό deal με την Σεβίλλη, που βρήκε τον Ντιέγο Καπέλ να μετακομίζει στην Λισαβόνα. Ο Ισπανός διεθνής μέσος έφυγε από την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα και είναι έτοιμος να κάνει την διαφορά στην Πορτογαλία. Η σεζόν, βέβαια, δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για τα «λιοντάρια», που δεν έχουν ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, όμως θα χρειαστούν χρόνο, καθώς έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Όπως και να έχει, ο 23χρονος μέσος ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην ομάδα...

Φερνάντο Μουσλέρα (Γαλατάσαραϊ)

Η Γαλατά κατάφερε να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Ουρουγουανού τερματοφύλακα από την Λάτσιο! Ο Μουσλέρα έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Ιταλούς και οι δύο πλευρές δεν μπορούσαν με τίποτα να συμφωνήσουν για την ανανέωσή του. Έτσι, ο Λοτίτο πήρε την απόφαση να τον πουλήσει και συμφώνησε με τους Τούρκους μετά από πολλές διαπραγματεύσεις να λάβει 3 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τον Λόρικ Τσάνα ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Σάμουελ Ετό/Μπάλαζ Τζούτζακ/Γιούρι Ζιρκόφ (Ανζί)

Η Ανζί έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τις εντυπωσιακές της κίνησεις! Μετά την απόκτηση του Μπάλαζ Τζούτζακ από την Αϊντχόφεν έναντι 14 εκατ. ευρώ και την απόκτηση του Γιούρι Ζιρκόφ από την Τσέλσι για 15 εκατ. ευρώ ήρθε η... βόμβα μεγατόνων με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σάμουελ Ετό από την Ίντερ! Ο Καμερουνέζος αποτελεί την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου, είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με ετήσιες απολαβές 20,5 εκατ. ευρώ και κόστισε στους Νταγκεστανούς περίπου 27 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: