Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Κλείνει" Μαμαντού Μπακαγιόκο και Μονσορό!!

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση δύο μεταγραφών βρίσκεται ο Ηρακλής. Ο Σιλβέν Μονσορό και ο Μαμαντού Μπαγκαγιόκο έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους κυανόλευκους και είναι πολύ πιθανό αύριο (1/9) το βράδυ να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να ολοκληρωθεί η απόκτησή τους.
"Κλείνει" Μαμαντού Μπακαγιόκο και Μονσορό
Με τον Μονσορό υπήρχε συμφωνία εδώ και δύο ημέρες, ωστόσο περίμενε ο παίκτης να του δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά του Ηρακλή. Όσον αφορά τον Μπαγκαγιόκο, ουσιαστικά οι κυανόλευκοι τον "αρπάζουν" μέσα από τα χέρια του ΠΑΣ, αφού ο παίκτης είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με τους Ηπειρώτες.
Ο 32χρονος Μαμαντού Μπαγκαγιόκο (γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1979) έλκει την καταγωγή του από το Μάλι, αλλά είναι πολιτογραφημένος Γάλλος και γεννήθηκε στο Παρίσι. Έχει ύψος 1.90 και είναι κεντρικός κυνηγός περιοχής.
Οι απαρχές της ποδοσφαιρικής καριέρας του ήταν εντυπωσιακές, καθως πρωτοαγωνίστηκε στην ομάδα Νέων της Ντουνκέρκ και συνέχεια στην αντίστοιχη της Σενς, πετυχαίνοντας σε μία χρονιά 29 γκολ σε 34 εμφανίσεις (!). Η επίδοση αυτή τον έφερε να αγωνίζεται από την περίοδο 1999-2000 στη Στρασμπούργκ για να αρχίσει μια μακρά πορεία στο γαλλικό πρωτάθλημα.
Το 2003 μεταγράφηκε στην Αζαξιό, όπου σε μια αγωνιστική περίοδο πέτυχε οκτώ τέρματα για να ακολουθήσει μια πενταετία στη Νάντ με 77 εμφανίσεις και 34 τέρματα.
Το 2005-2006 δόθηκε δανεικός στη Νις έχοντας θαυμάσια χρονιά με γκολ σε κάθε παιχνίδι, σχεδόν, καθώς πέτυχε 19 τέρματα σε 21 εμφανίσεις.
Για τον Μπαγκαγιόκο ενδιαφέρθηκε η Άλ Ουάντα από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον πήρε δανεικό από τη Ναντ την περίοδο 2006-2007. Στην Αραβία πέτυχε επτά τέρματα σε 22 παιχνίδια και επέστρεψε στη Νις για την επόμενη διετία (2009-2011), καταγράφοντας 28 εμφανίσεις και ένα τέρμα.
Είναι 15 φορές διεθνής με την Εθνική Μάλι, με την οποία έχει πετύχει και 11 γκολ. Κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπαγκαγιόκο είχε δείξει η Γουλβς.
Πηγή: bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: