Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η ήττα ήρθε, ξέρετε πως να τη διαχειριστείτε;

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Εργοτέλη και την επόμενη μέρα ενόψει της αναμέτρησης με την Τότεναμ για το Γιουρόπα Λιγκ.
Η ήττα ήρθε, ξέρετε πως να τη διαχειριστείτε;
Το ραντεβού για προπόνηση δόθηκε στις 09.30, το πρωί της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της Ν. Μεσήμβριας. Ο Ρουμάνος ήθελε να αφυπνίσει τους παίκτες του προκειμένου να μην έρθει το απευκταίο στο πρώτο ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο την Τότεναμ στην Τούμπα.

Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Μπόλονι κράτησε τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια και τους τα είπε ένα... χεράκι για την ήττα στο Ηράκλειο και πως αυτή ήρθε. Δεν είναι δυνατό παίκτες της κλάσης του Βιεϊρίνια, του Ίβιτς, του Κοντρέρας και του Σαλπιγγίδη να μην μπορούν να φύγουν νικητές από το Παγκρήτιο. Σίγουρα η χαζή αποβολή του Αρίας επηρέασε αρκετά την ομάδα, η οποία αναγκάστηκε να παίζει «φουλ» άμυνα για να μη δεχθεί γκολ. Ομως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι μεγάλοι παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το βασικό, πάντως, πέρα από την επιθετική δυστοκία των παικτών του ΠΑΟΚ και τα αμυντικά κενά που έδειξε η ομάδα μετά το γκολ του Μπαλάφα είναι να γίνει σωστή διαχείριση της πρώτης ήττας για φέτος (σε επίσημο ματς). Το γεγονός ότι η διοίκηση του «Δικεφάλου» δεν πήρε (εξαιτίας των στενών οικονομικών δεδομένων) όσους παίκτες ζήτησε ο Μπόλονι, είχαμε ξαναγράψει, ότι θα δημιουργούσε ζήτημα αν ερχόταν η πρώτη... στραβή.
Αυτή η... στραβή ήρθε και πρέπει να την ξεπεράσει άμεσα η ομάδα και να διαβεί με το υπάρχον ρόστερ, χωρίς προβλήματα (εσωτερικά) εν όψει του δύσκολου αγώνα με την Τότεναμ. Οι Άγγλοι δεν είναι Εργοτέλης. Αν παρουσιαστούν τα ίδια δυσάρεστα γεγονότα με το βράδυ του Σαββάτου κι η μπάλα δεν μπαίνει μέσα όταν δημιουργούνται ευκαιρίες για γκολ και παράλληλα η άμυνα δεν έχει μπούσουλα, τότε ο ΠΑΟΚ θα το πληρώσει ακριβά.

Εξαιτίας του πανίσχυρου ρόστερ της Τότεναμ, μπορεί ο «Δικέφαλος» να αναστρέψει - με μια καλή εμφάνιση σε συνδυασμό με ένα θετικό αποτέλεσμα - το δυσμενές κλίμα μετά την ήττα στο Ηράκλειο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει κι άλλα σύννεφα αμφισβήτησης και μουρμούρας μέσα στην ομάδα, αν οι Άγγλοι περάσουν... τρένο από την «καυτή» Τούμπα.

Το σημείο είναι κρίσιμο και ο καλός ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται κ. Μπόλονι...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: