Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

"Η ομάδα είναι ήδη επιτυχημένη"

Αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος που χαρακτήρισε την ομάδα επιτυχημένη, ανεξαρτήτως του αν θα προκριθεί στα ημιτελικά ή όχι.
"Η ομάδα είναι ήδη επιτυχημένη"
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε για το ματς της Δευτέρας με τη Γεωργία, το αποτέλεσμα του οποίου ωστόσο δεν αλλάζει κάτι για την Ελλάδα που προκρίνεται ως τρίτη, για την ήττα από τη Ρωσία, αλλά και για τον επικείμενο αντίπαλο στους «8» (Ισπανία ή Γαλλία). Μάλιστα επ’ αυτού τόνισε πως είναι λάθος να επιλέγεις αντιπάλους.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος:
Για το ματς της Δευτέρας κόντρα στη Γεωργία:
«Χρειαζόμαστε νίκη κόντρα στην Γεωργία τη Δευτέρα, όχι για ψυχολογικούς λόγους, αλλά για να συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Χθες με τους Ρώσους είχαμε μία κακή βραδιά, όμως δικαιούμαστε μία. Σκοπός όπως έχω πει είναι να βελτιωνόμαστε στην άμυνα μας. Εκεί δίνω έμφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φτάσαμε στο Κάουνας (εκεί θα διεξαχθεί η προημιτελική, ημιτελική και τελική φάση) άξια».
Για το προφίλ της Γεωργίας:
«Πρέπει να βρούμε ρυθμό κόντρα στη Γεωργία. Είναι περίεργη ομάδα, απρόβλεπτη καθώς σουτάρει πολύ από την περιφέρεια και με τους ψηλούς της. Όλοι οι παίκτες θα πάρουν χρόνο συμμετοχής καθώς έρχεται το ματς των προημιτελικών».
Για το αν προτιμά Γαλλία ή Ισπανία στους «8»:
«Δεν υπάρχει καλός ή κακός αντίπαλος. Δεν επιλέγουμε αντιπάλους. Η ομάδα είναι νέα, χτίστηκε φέτος για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Είναι λάθος να επιλέγεις αντιπάλους. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι τέλους, να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που δείξαμε και με την οποία κερδίσαμε τον σεβασμό των αντιπάλων μας».
Για τη Γαλλία:
«Γνωρίζω το γαλλικό μπάσκετ καλά όμως έχουν προστεθεί πολλοί παίκτες από το NBA και αυτό αλλάζει την εικόνα την ομάδας, την κάνει πιο αμερικανική. Όπως και να έχει εμείς ‘κατασκοπεύουμε’ και τους δύο ενδεχόμενους αντιπάλους μας για αυτό το λόγο ο Δημήτρης Πρίφτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γήπεδο και παρακολουθεί το ματς Ισπανία-Γαλλία».
Για την συνέχεια:
«Πρέπει να δείξουμε πιο συγκεντρωμένοι. Σήμερα είμαστε πιο ήρεμοι. Το πάθημα μας έγινε μάθημα με τη Ρωσία αφού χαλαρώσαμε μετά από κάποιο σημείο. Το σημαντικό όμως είναι ότι είμαστε ομάδα, είμαστε όλοι μαζί και είμαστε αγαπημένοι. Εγώ κοιτάζω τη δική μου ομάδα. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω στην Εθνική, για το κλίμα που επικρατεί, αλλά και για το μέλλον. Είμαι αισιόδοξος για το ‘αύριο’ αυτής της ομάδας, όπως και να έχει όμως είναι ήδη επιτυχημένη».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: