Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν ο Νέστα θυμήθηκε...!!

Μερικές φορές στην εφημερίδα νιώθουμε σαν στο σχολείο, όταν κοιτάζαμε τα γραπτά του διπλανού μας στις στιγμές αδυναμίας (γνώσης). Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Όταν ο Νέστα θυμήθηκε...
Χθες, λοιπόν, το κενό γνώσης καλύφθηκε από το ιταλικό αρχείο της συναδέλφου Μαρίας Κωστάκογλου. Αφαιρούμε από την ιστορία το βλέμμα που σημαίνει «καλά, δεν το ξέρεις αυτό;» και περνάμε απευθείας στην απάντηση της απορίας μας: «Τι έκανε ο Σισέ αριστερά;».
Μα έχουμε και εμείς κάτι απορίες. Και γιατί να παίζει δεξιά ή δίδυμο με τον Κλόζε μπροστά; Ηταν πριν από μερικές εβδομάδες όταν ο προπονητής της Λάτσιο, Εντι Ρέια, ενημέρωσε τον Γάλλο επιθετικό για την πρόθεσή του να τον χρησιμοποιήσει όπως όταν αυτός έπαιζε στη Λίβερπουλ. Σε θέση ακραίου μεσοεπιθετικού.
«Μίστερ, κανένα πρόβλημα. Αφησέ με μόνο να δω σε ποια πλευρά νιώθω καλύτερα» ήταν η αντίδραση του 30χρονου πάλαι ποτέ επιθετικού του Παναθηναϊκού. Η πρώτη του δοκιμή ήταν στα δεξιά. Στις δύο του σεζόν στην Ελλάδα τον είδαμε μόλις μία φορά σε αυτήν τη θέση επί Χενκ τεν Κάτε. Τελικά, έπειτα από μερικά φιλικά πειράματα κατέληξε εξ αριστερών.
Από εκεί ξεκίνησε απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας προχθές με το ελεύθερο να κινείται ως περιφερειακός επιθετικός. Μετά, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έκανε τον «δεύτερο» στον Γερμανό και τελείωσε την αναμέτρηση στην κορυφή. Οπου, όμως, κι αν τον τοποθετεί ο τεχνικός του -και αυτή η διαθεσιμότητά του είναι μόνο προς τιμήν του-, ένα πράγμα είναι σίγουρο: πως οι αργές άμυνες της Ιταλίας θα δεινοπαθήσουν μαζί του.
Εδώ τα βρήκε σκούρα η καλύτερη του περσινού Καμπιονάτο. Αυτή της Μίλαν. Ο δε Νέστα ξανάζησε ντέρμπι με Μοντέλα όταν φορούσε τη φανέλα της Λάτσιο. Η μοναδική φορά που τον κέρδισε στην αναμέτρηση ήταν στο 65' του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σισέ να έχει βγάλει νοκ άουτ τον Αμπιάτι και να ετοιμάζεται για τη δεύτερη τούμπα του στο «Σαν Σίρο».
Στο τέλος ακούμπησε την μπάλα 48 φορές, ενδεχομένως όσες την ακουμπούσε σε δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, είχε δύο πετυχημένες ντρίπλες και πέραν του τέρματος... παρενόχλησε τον Αμπιάτι σε άλλες δύο περιπτώσεις. Καλό ντεμπούτο, ε;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: