Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μήτρογλου, ο «δήμιος» του Άρη

Σε «δήμιο» του Άρη τείνει να εξελιχτεί ο Κώστας Μήτρογλου. Ο νεαρός άσος σημείωσε το μοναδικό γκολ του Ατρόμητου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί των Θεσσαλονικιών. Ο «πιστολέρο» είχε εκτελέσει και πέρυσι τους Θεσσαλονικείς στην έδρα τους, αλλά τότε είχε «πυροβολήσει» δύο φορές.

Ο «πιστολέρο» του Ατρόμητου ξαναχτύπησε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χάρισε το πρώτο τρίποντο στους «κυανόλευκους» στη φετινή Super League.  Παράλληλα, το γκολ του Μήτρογλου είναι το πρώτο που πετυχαίνει ο Ατρόμητος επί του Άρη επί εποχής Γιώργου Δώνη. Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πως θα ήταν δυνατόν να χαθεί αυτή η νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Η κεφαλιά του νεαρού επιθετικού στο 19΄έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη και αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να ορίσει το νικητή του αγώνα. Ο Δώνης ρίσκαρε με την επιλογή του Ζουέλα σε θέση αμυντικού μέσου, αλλά δικαιώθηκε από την απόδοση του Αγκολέζου που «έβγαλε» μάτια. Επιπλέον, η εξαιρετική εμφάνιση του Πίτου Γκαρσία (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Από την άλλη, ο Σάκης Τσιώλης θα πρέπει να προβληματιστεί πολύ από την εμφάνιση των παικτών του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη ήττα του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του Άρη . Και φυσικά ο Τσιώλης θα πρέπει να κάνει συστάσεις στον Σολτάνι, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέταξε αναίτια τη μπάλα στο πρόσωπο του Επστάιν και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Ο προπονητής των γηπεδούχων είδε τον Ατρόμητο να μπαίνει από νωρίς πολύ δυνατά στο ματς και να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Όταν ο Καστίγιο απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 17΄από θέση τετ α τετ ο Τσιώλης άρχισε να «δαγκώνεται». Τελικά το… κακό ήρθε στο 19΄και όσα έκανε ο Τσιώλης δεν ήταν ικανά να αλλάξουν την κατάσταση. Η πρόωρη αντικατάσταση του Τόχα από τον Καζναφέρη ήταν μία από τις κινήσεις του προπονητή του Άρη, η οποία βρήκε απάντηση από τον Ατρόμητο μέσα στο γήπεδο. Όπως και όλα όσα προσπάθησαν να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι»…

Ο νικητής Ατρόμητος παρουσίασε μια πολύ δουλεμένη και πειθαρχημένη ομάδα, μια κλασική ομάδα Δώνη, δηλαδή. Απλά σε σχέση με την περσινή σεζόν ο Ατρόμητος έχει και τον Κώστα Μήτρογλου. Τον παίκτη, δηλαδή, που μπορεί να τελειώνει επιτυχημένα ότι καλό δημιουργούν οι συμπαίκτες του. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι «κυανόλευκοι» είναι η απραξία τους όταν έχουν το προβάδισμα. Διότι αν δεν τελειώνεις το ματς όταν έχεις την ευκαιρία να το κάνεις, κάποτε θα το πληρώσεις.The Player
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: