Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι χωρίς νίκη και με γιούχες η Μαρσέιγ...!!

Ούτε τώρα ήρθε η πρώτη νίκη της Μαρσέιγ στην Λιγκ 1! Οι Μασσαλοί δεν ικανοποίησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν αφόρητα στο δεύτερο, όμως γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τη Ρεν στο «Βελοντρόμ».
Πάλι χωρίς νίκη και με γιούχες η Μαρσέιγ...
Η Μαρσέιγ έμεινε για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στην Λιγκ 1, έχασε από την Ρεν στο «Βελοντρόμ» με 1-0 και έδειξε ότι περνάει... κρίση, με τους παίκτες και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να αποδοκιμάζονται μετά το τελευταίο σφύριγμα...
Με Λούτσο και Βαλμπουένα
Ο Ντεσάμπ παρέταξε την ομάδα του με ο γνωστό 4-2-3-1 και τις γνωστές απουσίες. Ο Γάλλος τεχνικός αποφάσισε τελικά να μην ξεκουράσει κάποιων εκ των Βαλμπουένα και Λούτσο και τελικά το... πλήρωσε, καθώς όχι μόνο η ομάδα του ηττήθηκε, αλλά αμφότεροι οι παίκτες του αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών... Ο Μανταντά ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας με τις απουσίες τον Ενκουλού (τιμωρημένος) και Εμπιά (τραυματίας) βρέθηκαν οι Φανί (κανονικά δεξί μπακ) και Ντιαβαρά, έχοντας του Αθπιλικουέτα και Μορέλα δεξιά και αριστερά τους αντίστοιχα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής σε ρόλο αμυντικών μέσων έπαιξαν οι Αλού Ντιαρά και Μπενουά Σεϊρού, λίγο μπροστά τους ο Λούτσο και στην επίθεση οι Ρεμί (κορυφή), Βαλμπουένα (δεξιά) και Τζόρνταν Αγιού (αριστερά).
Νέο πλήγμα με Βαλμπουένα...
Οι Μασσαλοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν από το ξεκίνημα, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κοστίλ. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους μετά το 10', όταν ο Ρεμί πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, ο Κοστίλ απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Σεϊρού, ο οποίος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 22' ήρθε ακόμη ένα πλήγμα για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, καθώς ο Βαλμπουένα τραυματίστηκε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Αμαλφιτάνο.
Η Ρεν τον έλεγχο
Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε, με τη Ρεν να βγαίνει από τα καρέ της, να ανεβάζει την απόδοσή της και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 35' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ, όμως ο Μοντάνιο δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και το 0-0 παρέμεινε. Οι «ρενέ» είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους πάικτες του Ντεσάμπ να δείχνουν ανύμποροι να δημιουργήσουν φάσεις και να αντιδράσουν. Ο μοναδικός διασωθείς της Μαρσέιγ για τον πρώτο ημίχρονο ήταν ο Μπενουά Σεϊρού...
Ο Ζινιάκ την... άλλαξε
Στο δεύτερο ημίχρονο εκείνοι που έδειχναν να έχουν μπει καλύτερα ήταν οι παίκτες του Αντονετί, όμως μετά το 50' και την είσοδο του Ζινιάκ στο παιχνίδι, οι «Φωκαείς» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έχασαν πολλές ευκαιρίες, για να ανοίξουν το σκορ, με τον Κοστίλ να ορθώνει... τείχος μπροστά στην εστία του!
Εκπληκτικός Κοστίλ!
Στο 51' ο Ρεμί έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ρεν να του λέει «όχι», ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ζινιάκ στο 58', με τον Εμβιλά να βγάζει σε κόρνερ πάνω στη γραμμή. Οι Μασσαλοί συνέχισαν να πιέζουν και μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά είχαν άλλες δύο τελικές προσπάθειες εντός εστίας, όμως είχαν κολλήσει στο μηδέν... Στο 69' ο Ζινιάκ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 70' ο Κοστίλ έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Ζινιάκ!
Τους... ξέρανε ο Εκόκο!
Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 71', όταν ο Ποτρόιπα έκανε πολύ δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μανταντά να κάνει την εντυπωσιακότερη απόκρουση στο παιχνίδι! Και ενώ αν μία ομάδα έδειχνε ότι μπορεί να φτάσει στο γκολ, αυτή ήταν η Μαρσέιγ, ήρθε ο Κεμπό Εκόκο στο 76' για να κάνει το 1-0 για τη Ρεν! Ο άσος από το Κονγκό επιχείρησε μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μανταντά, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Οι τελικές προσπάθειες για τις δύο ομάδες είχαν φτάσει τις 16 για την Μαρσέιγ (οι έξι εντός εστίας) και 6 για την Ρεν μέχρι το 82', όταν ο Κοστίλ έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι άξιος αντικαταστάτης του Νικολά Ντουσέζ, καθώς έκανε ακόμη μία εντυπωσιακή απόκρουση.
Οι Μασσαλοί δεν μπορούσαν με τίποτα να νικήσουν τον Γάλλο γκολκίπερ και στο 3' των καθυστερήσεων, οι παίκτες της Ρεν έφυγαν στην αντεπίθεση, όμως ο Μπαντίρ έχασε ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, στέλνοντας την μπάλα άουτ! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Μαρσέιγ να μένει χωρίς νίκη και στους 3 βαθμούς, ενώ από την άλλη πλευρά οι Βρετώνοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: