Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μια καλή προπόνηση...!!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει από το Βίλνιους για την απόλυτα επιτυχημένη Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και την αναμέτρηση – προπόνηση με την Ρωσία!

Μια καλή προπόνηση...
Δεν έχουμε πολλά να πούμε και δεν έχουμε πολλά να γράψουμε από το Βίλνιους. Η εθνική μας ομάδα ηττήθηκε εύκολα από την Ρωσία αλλά ήταν μια αναμέτρηση προπόνησης και δεν μπορείς να κάνεις σχόλια και αναλύσεις σε αγώνες χωρίς ενδιαφέρον. Άλλωστε η εθνική μας ομάδα από την στιγμή που τα Σκόπια καθάρισαν σαν... αυγό το... καφενείο της Σλοβενίας που είπαμε προχτές και κάποιοι έσπευσαν να μας χλευάσουν, ήταν ουσιαστικά αδιάφορη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και χάνοντας τις ελπίδες για την πρωτιά.
Μάλιστα αν γίνει το λογικό στο ματς της Ισπανίας με την Γαλλία, τότε η εθνική μας βρίσκει τους Γάλλους που είναι καλοδεχούμενοι σε σχέση με μια Ισπανία ή Λιθουανία στο χιαστί. Δεν μπορούμε να κάνουμε αναλύσεις για αγώνα προπόνησης λοιπόν ή για αγώνα που και ο Ζούρος μπορεί να κράτησε πράματα και καταστάσεις για το κρίσιμο ματς για το Προ-Ολυμπιακό με την Ρωσία ή τα Σκόπια ή την Σλοβενία ή και την Φινλανδία ακόμα.
*Αλλωστε αυτό είναι το καλύτερο Ευρωμπάσκετ για την εθνική μας ομάδα που δεν έχει καμία πίεση για το αποτέλεσμα και κανένα άγχος. Και αυτό καθώς το κρίσιμο ματς, το λεγόμενο χιαστί, το πήραμε και ήταν αυτό στον πρώτο όμιλο με την επικίνδυνη Κροατία που επιμένω ότι ήταν πιο επικίνδυνη και καλύτερη από την αποκαρδιωτική Σλοβενία. Καθώς η Κροατία έχει σχολή, έχει παίκτες όπως ο Τόμιτς, ο Πόποβιτς, ο Μπογκντάνοβιτς που μπορεί να σε καθαρίσουν μόνοι τους και είχαμε και το τεράστιο άγχος της ήττας αποκλεισμού και μετά της κριτικής για την αποτυχία. Γι αυτό και είπαμε ότι η εθνική είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ και εγώ ευχαριστημένος από την πορεία μας.
Ο όμιλος μας στο μαγευτικό Βίλνιους, είναι ο πιο εύκολος που είχε ποτέ σε ένα Ευρωμπάσκετ σε 2η φάση η ομάδα μας και έχουμε τρεις αγώνες χωρίς κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και με τους Σλοβένους να χάνουμε και με τους Ρώσους, μια νίκη θα θέλαμε και αν με την αδύναμη Γεωργία! Γι αυτό και κάνουμε συντήρηση και δεν ασχολούμαστε με τίποτα αφού δεν έχουμε και την ομάδα άλλων εποχών για να χτυπάμε όλα τα ματς και να πρέπει να τα κερδίσουμε και να ψάχνουμε να δούμε πως θα αποφύγουμε την Ισπανία.
Η εθνική μας πλέον ξεκουράζεται και περιμένει να παίξει χωρίς άγχος για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα χιαστί για την τετράδα που θα κυνηγήσει την έκπληξη και στην συνέχεια ένα ματς κρίσιμο, το πρώτο για το 5-8 για να κάνει την δική της υπέρβαση αφού η κληρωτίδα της έκανε την δική της υπέρβαση αρχικά με τους μεγάλους να... σφάζονται στον άλλο όμιλο που βλέπουμε ματσάρες και πέφτουν κορμιά.
*Υ.Γ . Κρατάμε απλά μερικά στοιχεία. Μετά το 5/5 είχαμε αν και χωρίς άγχος και πίεση 1/16τρ και γυρίσαμε στο γνωστό μας ποσοστό του 25-30% . Συνεπώς με εξαίρεση το ματς με τους Σλοβένους και τα 9/17, σουτάρουμε στον γάμο του καραγκιόζη στο τρίποντο.. Αλλά αυτό δεν λύνεται, ελπίζουμε το 1 στα 5 ματς που σου κάθεται το σουτ να είναι σε κρίσιμο αγώνα. Επίσης ο Κουφός έδειξε για μια ακόμα φορά όχι έχοντας ξαναβρεί παλιές κινήσεις στην επίθεση και ας χάνει φάσεις στην άμυνα, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος σκόρερ εντός ρακέτας στην επίθεση και πρέπει να παίρνει χρόνο που δεν πήρε ούτε ο Βασιλειάδης με την Ρωσία αλλά είπαμε δεν λέμε κάτι άλλο,αφού θέλω να πιστεύω ότι ο Ζούρος διάλεξε να κρύψει σκέψεις..
*Με ρωτάνε πολλοί φίλοι ποιόν προτιμώ μετά. Όλοι αδιάφοροι. Καθώς έχουμε ταβάνι. Πάντως σαφώς Γαλλία και Σερβία ή Τουρκία είναι πιο καλοδεχούμενοι και προσιτοί και έχουμε ένα 25-35%. Κάπου εκεί ανάλογα με τον καθένα.
*Ακούω να λένε πολλοί ενόψει χιαστί για την άμυνά μας . Ναι είναι για το επίπεδό μας μια χαρά, αλλά για επίπεδό μας. Γι αυτό οι 63π παθητικό δεν έχουν καμία σχέση με την συνέχεια. Γιατί δεχθήκαμε 63π από μέτριες και κάκιστες ομάδες. Και σαφώς αν παίζουμε με τους μεγάλους του άλλου ομίλου θα ήμασταν στους 70π που και πάλι καλά είναι.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: