Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η κλεψύδρα αδειάζει!!

Η ΑΕΚ έχει άμεση ανάγκη από ρευστό και όσο το έμβασμα του Νοτιά δεν έρχεται, το μέλλον της ομάδας μοιάζει πιο ζοεφερό από ποτέ. Τίποτα ουσιαστικό για επενδυτή.
Η κλεψύδρα αδειάζει!
Γράφει η Βίκυ Σιώρη.
Οι μέρες περνούν, τα σενάρια περί επενδυτών και διαφόρων σωτήρων που θα αναλάβουν τις τύχες της ΑΕΚ φουντώνουν διαρκώς, αλλά η ουσία παραμένει. Η Ενωση έχει άμεση ανάγκη από χρήματα. Από ρευστό για να καλύψει τις συσσωρευμένες οικονομικές της εκκρεμότητες.
Και όσο οι μέτοχοι δείχνουν απρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη τόσο το πρόβλημα διογκώνεται με την ομάδα να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στο χείλος του γκρεμού. Και το χειρότερο απ' όλα είναι πως πλέον εξανεμίζονται και οι ελπίδες για την ύπαρξη έστω και μιας μικρής αχτίδας φωτός στην άκρη του τούνελ.
Βλέπετε, ακόμα κι αν ο Νίκος Νοτιάς στείλει ένα μικρό έμβασμα (είναι τουλάχιστον αστείο για το μέγεθος της ΑΕΚ, αλλά και την οικονομική επιφάνεια του Νοτιά να γίνεται θέμα το αν θα στείλει ένα ποσό που δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ για να δώσει μια πρόσκαιρη οικονομική ανάσα στην ΠΑΕ), το πρόβλημα δεν λύνεται. Θυμίζουμε πως 1,5 χρόνο πριν το πρόβλημα της Ενωσης ήταν το ίδιο (οι μέτοχοι επικοινωνούσαν την παύση της χρηματοδότησης) και μάλιστα συνοδευόταν και από το γεγονός πως η ΠΑΕ ήταν ακέφαλη!
Ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ως εν δυνάμει πρόεδρος ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος ως εκλεκτός του Πέτρου Παππά με ιδιαίτερο ζήλο θα αναλάμβανε έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ και το δύσκολο έργο να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορούσε να ζει χωρίς χρηματοδότηση, αλλά φτάνοντας σε ένα σωστό ισοζύγιο τα έσοδα και τα έξοδά της.
Μάλιστα ο Αδαμίδης τότε ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και για την επιτυχία του έργου του, που όχι μόνο δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία χωρίς να υλοποιηθεί κανένας από τους αρχικούς όρους που είχε θέσει (να αποπληρωθεί το δάνειο της Μόργκαν, να γίνει κάτοχος του 40% των μετοχών, να διοικεί την ομάδα εν λευκώ κ.ά.), αλλά με αρκετά επιθετικές και δηκτικές δηλώσεις προσπαθούσε να βάλει κάθε μη ΑΕΚτζή στη θέση του με την ατάκα «ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩNEI».
Μάλιστα με την πρώτη τοποθέτησή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου στις 18-1-2010, πριν καν αναλάβει πρόεδρος, να μοιάζει προφητική.
Και όντως, όπως αποδεικνύεται, το πάρτι για την ΑΕΚ τελειώνει, εκτός κι αν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Και εξηγούμαστε. Οσο κι αν οι «κιτρινόμαυροι» διοικούντες προσπαθούν να πείσουν πως η Ενωση βρίσκεται σε διαδικασία μετοχικών αλλαγών, με την ελπίδα για την έλευση του σωτήρα να πεθαίνει τελευταία, είναι δεδομένο πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: