Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

«Για δείτε και την Ρωσία Κιριλένκο ή Κριάπα»

Καλή και ταλαντούχα ομάδα χαρακτήρισε ο Αντρέι Κιριλένκο την Ελλάδα, για την οποία τόνισε πως του αρέσει να την βλέπει, ακόμα και τώρα που έχουν φύγει οι βετεράνοι της. Πάντως τόνισε πως οι απουσίες έχουν δημιουργήσει προβλήματα...

«Για δείτε και την Ρωσία Κιριλένκο ή Κριάπα»
Μιλώντας στο gazzetta.gr ανέφερε: «Η Ελλάδα έχασε τους βετεράνους της. Τώρα ο Φώτσης κι ο Μπουρούσης είναι οι ηγέτες της. Παρόλα αυτά μου αρέσει να τη βλέπω, είναι μία ταλαντούχα ομάδα, βγάζει μεγάλη ενέργεια. Μη την κρίνετε από την εμφάνιση απέναντι σε εμάς. Εμείς κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στο τουρνουά. Ίσως αυτή να είναι η αιτία. Παίξαμε σχεδόν τέλεια σε άμυνα κι επίθεση. Είδα το πρώτο ολοκληρωμένο παιχνίδι μας στη διοργάνωση. Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Ο Μοζγκόφ (19π., 5ρ.) έχει δεχτεί αρκετή κριτική, αλλά μπήκε μπροστά κι ήταν ο άνθρωπός μας. Ήταν αυτός που θέλουμε» είπε αρχικά ο 30χρονος φόργουορντ και συνέχισε να μιλάει με σεβασμό για την ελληνική ομάδα.

«Βλέπω πολλά νέα πρόσωπα. Όμως τώρα είναι η ώρα γι' αυτούς. Πρέπει να χρησιμοπιοήσουν τους παλιούς σαν παραδείγματα και να μπουν μπροστά μπροστά να παίξουν. Δείτε τη Ρωσία χωρίς τον Κιριλένκο ή τον Κριάπα, πολύ διαφορετική ομάδα. Όλα είναι πιθανά. Οι έξι ομάδες από τον άλλο όμιλο (Γαλλία, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Σερβία, Γερμανία), μαζί με εμάς, την Ελλάδα και τα Σκόπια είναι από τους ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλους. Τα Σκόπια ήρθαν από το πουθενά και κοιτάξτε πού έχουν φτάσει».

Όσο για το πώς ήρθε η νίκη απέναντι στην «επίσημη αγαπημένη», εξήγησε: «Βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Αυτό είναι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Είχαμε σωστές επιλογές», ενώ σε μία προσπάθεια να δει μπροστά στο χρόνο είπε: «Θα παίξω άλλα 3-4 χρόνια και μετά θα σταματήσω. Τώρα νιώθω καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: