Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το βλέμμα στραμμένο στο Ισπανία - Γαλλία


Μετά την ήττα του από την πρωταθλήτρια του 2005 Ρωσία, η εθνική ομάδα μπάσκετ σήμερα ανασυντάσσεται με συνοπτικές διαδικασίες αφού βγαίνει ο επόμενος αντίπαλός της για το χιαστί παιχνίδι της προημιτελικής φάσης. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, κατέλαβε και μαθηματικά την 3η θέση του Ε’ Ομίλου και περιμένει την ομάδα που θα βγει 2η στο ΣΤ’ Όμιλο, δηλαδή την νικήτρια τηε αναμέτρησης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και τη Γαλλία (11/09, 18.00).

Οι «τρικολόρ» δείχνουν -και είναι μέχρι στιγμής- ασταμάτητοι, καθώς τρέχουν σερί εφτά διαδοχικών νικών, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων την οικοδέσποινα Λιθουανία, τη δευτεραθλήτρια κόσμου Τουρκία και τη φιλόδοξη Σερβία. Από την πλευρά της, η Ισπανία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το έχει αποδείξει δύο φορές έως τώρα. Μία στην πρεμιέρα του Ε’ Ομίλου, όταν συνέτριψε τη Σερβία με 84-59 και μία στα παιχνίδια του Α’ Ομίλου, όταν επικράτησε με άνεση και σκορ 91-79 των Λιθουανών!

Ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο Σερβία - Τουρκία. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με νίκη θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα προημιτελικά. Θα περάσουν ως 3οι αν η Γερμανία κερδίσει τη Λιθουανία μέχρι 11 πόντους, ενώ ευνοούνται στην ισοβαθμία (Λιθουανία - Σερβία 100-90, Σερβία - Γερμανία 75-64). Αν οι Λιθουανοί απλώς κερδίσουν τους Γερμανούς ή οι τελευταίοι επικρατήσουν των διοργανωτών με διαφορά μεγαλύτερη των 11 πόντων, τότε οι Σέρβοι θα προκριθούν ως 4οι.


Οι Σέρβοι έχουν υποστεί τρεις διαδοχικές ήττες (από Γαλλία, Λιθουανία και Ισπανία), ενώ ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στα λιθουανικά παρκέ με τέσσερις σερί νίκες. Οι Τούρκοι, από την πλευρά τους, βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση. Θέλουν όχι μόνο νίκη δική τους, αλλά και ήττα των Γερμανών από τη Λιθουανία, για να μπουν στην 8άδα. Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία θα περάσει ως 4η. Οι γείτονες θα είχαν αποκλειστεί από τον προκριματικό όμιλο αν δεν κέρδιζαν στο τελευταίο παιχνίδι την Ισπανία, με 61-57, καθηλώνοντας τους Ίβηρες στους 2 πόντους την τελευταίο περίοδο. Όταν τα παιχνίδια είναι χωρίς γυρισμό έχουν τον τρόπο να επιβιώνουν!

Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Αμφότερες οι ομάδες θα γνωρίζουν πριν από το τζάμπολ τι χρειάζονται για να περάσουν στην επόμενη φάση. Αν έχουν κερδίσει οι Σέρβοι τους Τούρκους, οι Γερμανοί θα θέλουν νίκη άνω των 11 πόντων για να πετάξουν εκτός συνέχειας τους Λιθουανούς. Αν έχουν κερδίσει οι Τούρκοι, οι Γερμανοί θα χρειάζονται απλώς νίκη. Οι Γερμανοί μπορεί να κέρδισαν τους Τούρκους, αλλά σήμερα (11/09) χρειάζονται (και) τη συνδρομή τους για να περάσουν. Οι Λιθουανοί προκρίνονται με ήττα μέχρι 11 πόντους και νίκη των Τούρκων, ενώ περνούν και σε κάθε περίπτωση νίκης. Η Λιθουανία αρκείται στη νίκη, ενώ ελπίζει και με ήττα, η δε Γερμανία θέλει μόνο νίκη για υπό προϋποθέσεις πρόκριση.

Το σημερινό πρόγραμμα:

15.30 Σερβία - Τουρκία

18.00 Γαλλία – Ισπανία 

21.00 Λιθουανία - Γερμανία


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: