Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη ή Παρασκευή... κοντή γιορτή!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους «8» του Ευρωμπάσκετ και την... κοντή γιορτή της Πέμπτης ή της Παρασκευής στο Κάουνας!
Πέμπτη ή Παρασκευή... κοντή γιορτή
Η ήττα από τη Ρωσία δεν άλλαξε και πολλά ως προς την κατάταξη της Εθνικής στον όμιλο. Η πρωτιά είχε χαθεί μία ώρα πριν από το τζάμπολ, όταν η ΠΓΔΜ νίκησε και την Σλοβενία. Και η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί μετά τη νίκη της Φινλανδίας επί της Γεωργίας. Υπό προϋποθέσεις δεύτερη μπορούσε να βγει η Ελλάδα, αλλά κι αυτό το σενάριο δεν είχε και πολλές πιθανότητες.
Δικαιολογεί, όμως, αυτό την εικόνα της Εθνικής; Για ένα δεκάλεπτο έπαιξε όπως πρέπει, έδωσε έμφαση στην άμυνα και έλεγξε το ματς. Μετά; Για τους διεθνείς μετρούσαν μόνο τα στατιστικά. Όχι οι αλληλοκαλύψεις και άμυνα, αλλά τα τρίποντα, τα ποσοστά, οι πόντοι. Ε, γι αυτό και βγήκαν όλες οι αδυναμίες τούτης της ομάδας. Δεν συγκρίνεται φυσικά σε ταλέντο με τη Ρωσία, που είναι ένα από τα ισχυρότερα σύνολα στο Ευρωμπάσκετ. Υπέρβαση χρειαζόταν η Ελλάδα για να κερδίσει τους Ρώσους και δίχως σωστή αμυντική λειτουργία, αυτό ήταν αδύνατο. Ηρθε και η χαλάρωση στο τρίτο δεκάλεπτο και χάλασε η εικόνα.
Όμως να δούμε και τα καλά: Κατ’ αρχάς η Εθνική πέρασε στους «8» κι αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Η δουλειά, όμως, δεν τελείωσε, χρειάζεται και μία θέση στην 6αδα. Δηλαδή μία νίκη σε ένα από τα δύο επόμενα ματς, δίχως να λογαριάζουμε την αναμέτρηση δίχως σημασία με τη Γεωργία.
Στα προημιτελικά η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία ή τη Γαλλία, δηλαδή την ομάδα που θα χάσει την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Ούτως ή άλλως η Εθνική είναι αουτσάιντερ, αλλά θα το παλέψει. Μόνο που στο 5-8 θα παίξει με τον ηττημένο της αναμέτρησης του πρώτου του δικού μας ομίλου με τον τέταρτο του άλλου. Δύσκολο θα είναι και αυτό το ματς, αφού θα πρόκειται για το χαμένο του Ρωσία – με Σερβία, Τουρκία ή Γερμανία.
Με λίγα λόγια τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή στο Κάουνας. Μέχρι τότε, ο Ηλίας Ζούρος έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα. Να ευχαριστηθούν οι διεθνείς την παρουσία τους στη γιορτή του μπάσκετ της Ευρώπης και να θυμηθούν πώς έφτασαν ως εδώ. Ο Ζούρος τα… πήρε για την εικόνα, αλλά αυτό θα τον βοηθήσει. Θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του έχοντας τους διεθνείς στην… τσίτα. Και σε κάθε ευκαιρία θα τους θυμίζει ότι φτάσαμε ως εδώ με την άμυνα. Όχι με την επίθεση.
Πηγή: sday.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: