Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Τι το βάζεις μέσα το παλτό;"

Απίστευτο "κράξιμο" στον Σαμαρά από τον παλαίμαχο άσο της Σέλτικ, Φρανκ ΜακΓκάρβι.
"Τι το βάζεις μέσα το παλτό;"
"Ο Νιλ (σ.σ. προπονητής Σέλτικ) έχει βάλει τεράστια πίεση στον εαυτό του επιμένοντας να χρησιμοποιεί έναν επιθετικό με τέτοιο ρεκόρ σκοραρίσματος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει. Για το καλό του ίδιου του Νιλ, αλλά και του συλλόγου, θα πρέπει να βγάλει εκτός ενδεκάδας τον Σαμαρά.
Οι προπονητές κάποιες φορές κολλάνε με συγκεκριμένους παίκτες και κάτι ανάλογο πρέπει να συμβαίνει και τώρα. Αλλά το γεγονός ότι επιλέγει συνεχώς έναν παίκτη που δεν σκοράρει, προσθέτει τεράστια και αχρείαστη πίεση στον εαυτό του και την ομάδα", τόνισε για να συνεχίσει:
"Το να σκοράρεις μία φορά κάθε 13 παιχνίδια δεν είναι καλό για κανέναν σύλλογο, πόσο μάλλον για τη Σέλτικ. Είναι ντροπή. Αυτό δεν είναι καλό ρεκόρ ούτε καν για μέσο παίκτη, όχι για επιθετικό. Κόντρα στη Ρος Κάουντι ο Νιλ χρειάζεται παίκτες που θα παλέψουν και η μοναδική φορά που το έχει κάνει ο Σαμαράς ήταν σε ένα Old Firm (το αιώνιο ντέρμπι με τη Ρέιντζερς) τον Ιανουάριο. Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν βλέπω καμία περίπτωση βελτίωσής του.
Οι επιθετικοί συνήθως πετυχαίνουν τα γκολ τους κοντά στο τέρμα και στη μικρή περιοχή, αλλά τον Σαμαρά δεν τον βλέπεις ποτέ εκεί. Μόλις άκουσα την ενδεκάδα την Κυριακή για το παιχνίδι με τη Ρέιντζερς, αμέσως φοβήθηκα γιατί κατάλαβα ότι ο Γκάρι Κούπερ θα ήταν μόνος του μπροστά".
Στο τέλος, είπε: "Τίποτα δεν με εκπλήσσει στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν ο σύλλογος πρόσφερε νέο τριετές συμβόλαιο στον Σαμαρά έμεινα με ανοικτό το στόμα. Το χειρότερο για αυτόν είναι ότι έχει ικανότητες. Είναι δυνατός και γρήγορος και δεν υπάρχει κάποιος λόγος που δεν μπορεί να σκοράρει περισσότερα τέρματα. Το να τον πετάξεις έξω (σ.σ. εκτός ενδεκάδας) δεν πρέπει να είναι δύσκολη απόφαση για τον Νιλ".
πηγή: sportdog.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: