Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

H σφαγή των Ελλήνων!!

Ο Χάρης Ξύδης γράφει για τις δύσκολες ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία με αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, το οποίο παραμένει αναξιόπιστο.
H σφαγή των Ελλήνων
Ναι η ελληνική κοινωνία υποφέρει, βασανίζεται και πληρώνει τις αμαρτίες πολλών δεκαετιών που μας κληρονόμησαν πέντε έξι πολιτικές οικογένειες, οι οποίες έχουν κάτσει στο σβέρκο μας επειδή θέλουν σώνει και καλά να μας σώσουν.
Που μυαλό να ασχοληθούμε με τα αθλητικά, τη μπαλίτσα και τις εφημερίδες. Έτσι φαίνεται περνάει στο …ντούκου αυτό το πράγμα που το ονομάζουν ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραμένει αναξιόπιστο καθώς γελάει ο κόσμος με την εξάντληση της αυστηρότητας εφαρμογής των νόμων στις μικρές ομάδες, όταν την ίδια στιγμή τα μεγάλα κεφάλια κοροϊδεύουν ανέγγιχτα και ατιμώρητα συνεχίζοντας τη διαιώνιση του δικού τους ιδιωτικού δικαίου.
Η Αθλητική Δικαιοσύνη συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο, με ρυθμούς όπως πάντα χελώνας, καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα ευφάνταστα σενάρια απονομής της, ανατροπής των αποφάσεών της και προσπάθειας να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!
Οι ηγεσίες της ΓΓΑ, ΕΠΟ και Super League παραμένουν στις θέσεις τους, ως αριστούχοι και πολυεπιτυχούσες στο έργο τους ενώ άρχισε ένα πρωτάθλημα «άρπα κόλα» με 14 ομάδες! Την ίδια ώρα ομάδες ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες, εκατοντάδες ποδοσφαιριστές έχουν «καεί» στην προετοιμασία και γενικώς όλα είναι στον αέρα.
Αυτή λοιπόν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με τα γνωστά αγκάθια θα περίμενε ο οποιοσδήποτε φίλαθλος τις διοικήσεις των ΠΑΕ να αλλάξουν επιτέλους γραμμή. Να εξυγιάνουν από τη μία μεριά τις εταιρείες τους, να θεσπίσουν αξιόπιστους και ίδιους για όλους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος και κυρίως να εξελληνίσουν τα ρόστερ τους.
Δυστυχώς ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μαϊμού, στο οποίο για να δεις και να βρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταφύγεις στις μικρότερες τοπικές κατηγορίες. Έτσι παρακολουθούμε μέχρι τώρα ένα πρωτάθλημα πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα, ομάδες ιδιαίτερα ανίσχυρες και κακές, που θυμίζουν το «μάσα φτύσε».
Ευτυχώς για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο υπάρχει και η τηλεόραση, η οποία μας θυμίζει τη μαγεία της μπάλας και δυστυχώς για τους Ελληνάρες παράγοντες είναι καταλυτική η σύγκριση των δύο κόσμων.
Αν πάντως δεν δοθεί βαρύτητα στο ελληνικό στοιχείο και τις υποδομές το ελληνικό ποδοσφαιράκι κάθε χρόνο θα αποθνήσκει και περισσότερο καθώς η πολιτική του «ψωνίζω από το πανέρι» διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα και αποστασιοποιούνται οι οπαδοί από την ιδεολογία της φανέλας.
ΥΣΤ. Αν και με τρώει το χέρι μου να γράψω για τον τραγικό Παναθηναϊκό, το Βαρδινογιάννη, τον Βγενόπουλο και το κατάντημα αυτής της ομάδας δεν θα το κάνω επί του παρόντος. Όπως δεν θα γράψω και για τα χάλια του Ολυμπιακού και τις παπαρίες του Βαλβέρδε όπως και για το χαμένο φετινό Ευρωπαϊκό όραμα του Μαρινάκη. Όσο για τις περισσότερες αθλητικές εφημερίδες μόνο στεναχώρια προκαλεί η καθημερινή δημοσιογραφική φτώχεια τους.
Τέλος επειδή πολλοί αναρωτιούνται για το ΒΕΤΟRIUM PRESS η εταιρεία μπήκε στο καβούκι της και στερεί φέτος από όλη την Ελλάδα μέσω των περιφερειακών σταθμών μια εκπομπή που δεν μάσαγε τα λόγια της. Ίσως αυτό να ήταν και το πρόβλημα τελικά αλλά έχει ο Θεός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: