Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνοδος κορυφής της UEFA στην Κύπρο!!


Σύνοδος κορυφής της UEFA στην Κύπρο Στην Κύπρο διεξάγεται το Συνέδριο της UEFA, όπου θα συζητηθεί το μέλλον του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό έχουν φτάσει όλοι οι αξιωματούχοι – μεταξύ αυτών και ο Σοφοκλής Πιλάβιος - από τις Ομοσπονδίες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι η πρόταση της FIFPro (Παγκόσμιος Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών) να μειωθούν οι αγώνες – όπως κάποια φιλικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – και η μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Euro.

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πλατινί θέλει να ακούσει τις απόψεις όλων των Ομοσπονδιών για να δει τα προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες μέλη της UEFA. «Ήθελα να έχω την ευκαιρία να σκεφτούμε και να συζητήσουμε με τις 53 Ενώσεις τα βασικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι εξαιρετική στιγμή για να συζητήσουμε ανοιχτά, με χαλαρό τρόπο, θέματα που αφορούν τη νεολαία και τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο ή την ανάπτυξη των εθνικών διοργανώσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ακόμα ένα θέμα που θα πέσει στο τραπέζι είναι το οικονομικό «fair play» που αφορά τον περιορισμό των δαπανών από τους συλλόγους, ενώ θα συζητηθεί η δημιουργία και η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA).

Οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από τις εθνικές τους ομάδες και ο Πλατινί θέλει να ενισχύσει το οικονομικό μέλλον τους. Για αυτό το λόγο τους έδωσε την άδεια να διαπραγματευτούν την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2012 με την ελπίδα να πετύχουν καλύτερους οικονομικούς όρους για την προβολή των αγώνων.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: