Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι την Παρασκευή για Ηρακλή!!

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της ΠΑΕ Ηρακλής, στο Διοικητικό Εφετείο. Μέχρι αύριο (21/9) στις 12 το μεσημέρι η κατάθεση των υπομνημάτων και λογικά η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή.
Μέχρι την Παρασκευή για Ηρακλή
Η ΠΑΕ Ηρακλής βρήκε απέναντί του, πέρα από τον Αστέρα Τρίπολης, τόσο την ΕΠΟ, όσο και την Σούπερ Λίγκα.
Εντός των επόμενων λεπτών θα γνωρίζουμε πότε θα εκδοθεί η πιο σημαντική -ίσως- απόφαση για το παρόν και το μέλλον του Ηρακλή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ κατέθεσε νέα αίτηση για να εκδοθεί απόφαση εντός της ημέρας, η οποία όμως απορρίφθηκε.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Ο δημοσιογραφός του Μετρόπολις, Γιώργος Ζαΐρης, προέβη σε μία σημαντική καταγγελία, που πρέπει να θορυβήσει τους πάντες. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μπροστά του οι νομικοί εκπρόσωποι του Αστέρα Τρίπολης έκαναν μαθηματα στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, κ. Υφαντή για το τι θα πει, αλλά και το ποιο είναι το βασικό τους επιχείρημα. Δηλαδή ότι η ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ηρακλή στην Φούτμπολ Λιγκ 2.
Στην Ευελπίδων έχει φτάσει όλη νομική υπηρεσία της κυανόλευκης ΠΑΕ, όπως και ο δικήγορος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης, που θα ζητήσει το θέμα να τελεσιδικήσει το συντομότερο δυνατό.
Στις 11:48 ξεκίνησε η διαδικασία, με την ΠΑΕ να ζητάει μία πεντάλεπτη παράταση. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο...
Εξω από το κτίριο βρίσκονται και οπαδοί του Ηρακλή από το σύνδεσμο της Αθήνας, οι οποίοι όπως είναι λογικό έχουν τεράστια αγωνία.
Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής υποστήριξε ότι ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί στην Football League 2 και δεν συντρέχει λόγος να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση από το συγκεκριμένο δικαστήριο.
O δικηγόρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης ζήτησε να απορριφτεί η όλη διαδικασία. «Είστε αναρμόδιοι να κρίνετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν κάνετε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Στη συνέχεια είπε το... αμίμητο. "Υπάρχει πρόβλημα σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται με 15 ομάδες και απομένει μόνο η υπόθεση του Ηρακλή", ενώ όταν παρενέβη ο Πέτρος Καϊμακάμης και τον ρώτησε πόσες ομάδες μετέχουν στο πρωτάθλημα, είπε: "14 και οι ομάδες Α και Β!"
Ο μαρτυράς του Ηρακλή, Λευτέρης Ημιωνίδης, ανέφερε ότι η ομάδα καταστρέφεται, γιατί χάνει τους παίκτες της και έμεινε χωρίς έσοδα, τα οποία καρπώνεται ο Αστέρας Τρίπολης.
Παράσταση έγινε και από δικηγόρο που εκπροσωπεί τους Μάρα και Γιάκομπ και τόνισε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα οι δυο παίκτες θα χάσουν τα χρήματα τους. Κάτι που ισχύει και με όλους τους υπόλοιπους παίκτες.
Συνεχόμενες ερωτήσεις από τον Πέτρο Καϊμακαμη στον κ. Υφαντή. Αρχικά ρωτάει αν υπάρχει πρόβλημα αν δεν συμμετάσχει ο Αστέρας Τρίπολης στο πρωτάθλημα και ο άνθρωπος της ΕΠΟ, απαντά: "Όχι".
Ο Υφαντής έχει χάσει την μπάλα όταν ήρθε η ώρα, ως μάρτυρα που τον έφερε εκεί η Ε.Π.Ο. να τον εξετάσει ο δικηγόρος του Ηρακλή, Πέτρος Καϊμακάμης. Υπήρξε ένταση που έφτασε σε σημείο να αποχωρήσει ο Υφαντής και να σκύψουν το κεφάλι οι δικηγόροι της Ε.Π.Ο. και του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καϊμακάμης ρώτησε τον Υφαντή. «Αν για παράδειγμα δεν υπάρχει ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Ηρακλής για ένα μήνα θα καταστραφεί το Πρωτάθλημα; Ο Υφαντής απάντησε όχι. Ο Καϊμακάμης ξαναρωτά: Αν τον Ιανουάριο ο Ηρακλής μπει στο Πρωτάθλημα θα υπάρξει πρόβλημα. Ο Υφαντής είπε και πάλι όχι, απαντήσεις που –άθελά του- αναδεικνύουν την ουσία των ασφαλιστικών μέτρων που κάνει ο Ηρακλής. Ο Υφαντής προσπαθεί να τα γυρίσει. «Θεωρητικά θα υπάρξει πρόβλημα». Ο Καϊμακάμης συνεχίζει την εξέταση του Υφαντή που πλέον δεν μπορεί να πει ούτε τι… πόστο έχει στην Ε.Π.Ο. Ρωτά ο Καϊμακάμης: Τι είστε στην Ε.Π.Ο.; Διευθυντής. Τι διευθυντής, τον ξαναρωτά. Διευθυντής. Κι ο Καϊμακάμης λέει… «δηλαδή δεν ξέρετε τι διευθυντής είστε;»
Ο Καϊμακάμης δεν σταματά. «Δεν μου λέτε κ.Υφαντή. Ο ΟΦΗ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια;». Προσέφυγε, λέει ο Υφαντής. «Γιατί δεν τον υποβιβάσατε;», του ρωτά και βεβαίως δεν υπάρχει απάντηση. Ο Καϊμακάμης συνεχίζει. «Δεν μου λέτε κ.Υφαντή. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια;». Προσέφυγαν, ήταν η απάντηση. «Γιατί δεν τους υποβιβάσατε;», ξαναλέει ο Καϊμακάμης και βεβαίως δεν υπήρξε απάντηση.
Η συζήτηση συνεχίζεται με νέο ξεμπρόστιασμα. Γιατί δεν παρέστη η Ε.Π.Ο. στην εκδίκαση των άλλων υποθέσεων στα πολιτικά δικαστήρια και παρίσταται με τον Ηρακλή; Και βεβαίως απάντηση δεν υπήρχε.
Μέχρι κι ο πρόεδρος του Δικαστηρίου έφτασε σε σημείο κάποια στιγμή να πει στον Υφαντή, «κ. μάρτυρα θα απαντάτε σε αυτά που σας ρωτάνε» και λίγο μετά όταν ο Υφαντής άνοιξε διάλογο με τους δικηγόρους του Ηρακλή, ο πρόεδρος του λέει: Καθίστε κάτω. Τελειώσατε».
Ο μάρτυρας του Ηρακλής, Λευτέρης Ιμιωνίδης είπε μετά το τέλος της εκδίκασης: «Προσπαθούμε να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Το δίκιο είναι 100% με το μέρος του Ηρακλή. Η ουσία είναι να ανασταλούν όλοι οι αγώνες του Αστέρα Τρίπολης μέχρι να βγει η οριστική απόφαση για τη δικαίωση του Ηρακλή. Κατέγραψα τα γεγονότα από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα όπως τα γνωρίζουνε όλοι. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου άκουγε, λάμβανε τα μηνύματα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συμμαχία Ε.Π.Ο., Σούπερ Λίγκα με τον Αστέρα Τρίπολης. Εδώ υπήρχε ο Ηρακλής και όλοι οι άλλοι είναι απέναντι. Δηλαδή, ο Ηρακλής δεν παθαίνει ζημιά, ο Ηρακλής που δεν έχει πάρει αυτά που κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο;
Είμαι περήφανος που υπεράσπισα τα συμφέροντα του Ηρακλή… Θεωρώ ότι χιλιάδες θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Είμαι τυχερός. Οι ερωτήσεις που μου κάνανε έπεφταν βροχή. Δεν μπορεί να σκεπάσει κάτι μια απόφαση που είναι δίκαιη από κάθε πλευρά. Εδώ μιλούσαμε για την αναστολή του Αστέρα Τρίπολης και οι ερωτήσεις τους ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Πηγή: bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: