Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Καλά τα πρώτα μηνύματα!!

Ας δούμε, λοιπόν, τι μας άφησε η τρίτη, για άλλους δεύτερη και για άλλους πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ηδη έχουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής από τις ομάδες που έχουν δώσει τρεις αγώνες κι αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για τον Ατρόμητο και την Ξάνθη κατά πρώτο λόγο, αλλά και για τον Εργοτέλη και τους νεοφώτιστους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.
Κοινό χαρακτηριστικό και των πέντε αυτών ομάδων είναι ότι έχουν σταθερές και νοικοκυρεμένες διοικήσεις, δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι τέσσερις από αυτές συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή που είχαν και πέρυσι, με εξαίρεση τον Εργοτέλη, όπου ο Καραγεωργίου είναι με διαφορά ο μακροβιότερος τεχνικός στη μεγάλη κατηγορία. Οσο για την Ξάνθη, εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά ένα δικό της παιδί, αφού ο κ. Πανόπουλος συνεχίζει την τακτική του να επιστρέφει σε τεχνικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, λοιπόν, είχαμε περισσότερα γκολ (18 σε έξι αγώνες) και αρκετά καλά παιχνίδια με συναρπαστική εξέλιξη. Κορυφαίο αυτό του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη.
Οι «ερυθρόλευκοι», όπως και με τη Μαρσέιγ, δεν κατάφεραν να έχουν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, όπως έκαναν πέρυσι σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα τους. Από τη στιγμή, λοιπόν, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ήταν φυσικό να δεινοπαθήσουν μέχρι να φτάσουν στη νίκη, αφού απέναντί τους είχαν μια εξαιρετική σε οργάνωση και πειθαρχία Ξάνθη. Να σημειώσω ότι στο παιχνίδι αυτό διατέθηκαν 19.000 εισιτήρια, όταν πέρυσι στο Καραϊσκάκη ο μέσος όρος ήταν 22.000, δείγμα ότι η κρίση θα φανεί φέτος και στα γήπεδα.
Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε και στη Ν. Σμύρνη, όπου ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε μια μικρή αρνητική παράδοση, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Παραφωνία η -για πολλοστή φορά- αψυχολόγητη επέμβαση χωρίς λόγο των ΜΑΤ. Καλή η αυστηροποίηση των ποινών για τις ΠΑΕ και τους οπαδούς. Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να υπάρχουν ποινές για αξιωματικούς που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Ωραίο παιχνίδι και στα Γιάννενα, όπως και το Σάββατο στην Κέρκυρα, όπου οι νεοφώτιστοι ΠΑΣ και Παναιτωλικός δείχνουν ότι έχουν φτιάξει ομάδες που θέλουν να μείνουν στην κατηγορία, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κι όχι προσπαθώντας να «κλέβουν» βαθμούς.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: