Η Μάντσετσερ Σίτι θα κάνει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επένδυση όλων των εποχών σε επίπεδο ακαδημιών. Θα δημιουργήσει το δικό της... χωριό που θα κοστίσει πάνω από 500 εκατ.

Από το καλοκαίρι του 2008 όταν και την ανέλαβε ο Σεΐχης Μανσούρ, η Σίτι έχει ξοδέψει περίπου 500 εκατ. Για να αποκτήσει κάθε καρυδιάς καρύδι. Ωστόσο, οι καινούργιες... νόρμες του ποδοσφαίρου προστάζουν την ανάπτυξη εκ των έσω για όλες τις μεγάλες ομάδες που οφείλουν πλέον να βγάζουν τα δικά τους ταλέντα (η Σίτι έχει στο ρόστερ της μόνο έναν παίκτη από τις ακαδημίες της, τον Νεντούμ Ονουόχα). Σε αυτό το πλαίσιο τα μεγάλα κεφάλια του συλλόγου αποφάσισαν από το Αμπού Ντάμπι την κατασκευή του πληρέστερου αθλητικού κέντρου που έχει δει ποτέ το άθλημα που με τη σεθρά του θα κοστίσει πιο πολλά ευρώ από όσα έχουν δοθεί για τις μεταγραφές.

Το συγκρότημα που θα χτίσει η Σίτι θα περιλαμβάνει 15 γήπεδα. Το ένα μάλιστα θα έχει και εξέδρα  με χωρητικότητα 7.000 θέσεων, ώστε να διεξάγονται εκεί οι αγώνες των μικρότερων ομάδων. Εκεί θα φιλοξενούνται καθημερινά 72 πιτσιρίκια που θα επιλεγούν έπειτα από ιδιαίτερα αυστηρό σκάουτινγκ. «Αυτό που θα φτιαχτεί εδώ, δεν θα έχει ξαναγίνει. Θα είναι κάτι εκπληκτικό, μοναδικό που θα κάνει ακόμα πιο σπουδαία τη Σίτι», προανήγγειλε με ενθουσιασμό ο αθλητικός διευθυντής των Πολιτών, Πατρίκ Βιεϊρά.

πηγή: gazzetta.gr