Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Βαθιά στο λούκι!!

«Αποτύχαμε»... Το κατάλαβε ο Σκανδαλίδης, το συμμερίζεται ο Λοβέρδος, το υποψιάζεται μέχρι και ο όψιμος σωτήρας, Βενιζέλος, που βέβαια, κατά την προσφιλή του τακτική, προσπαθεί να τα ρίξει αλλού! Γράφει ο Φίλιππος Συρίγος.
Βαθιά στο λούκι
(Θα πρέπει να το ψυχανεμίζεται και ο Παπανδρέου, αλλά εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...). «ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ»... Το διαμηνύουν σε όλους τους τόνους οι δανειστές μας, έτοιμοι να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από μια κυβέρνηση που πρωτίστως απομυθοποιεί το δικό τους... σωτήριο πρόγραμμα!
«ΑΠΕΤΥΧΑΝ»... Αναγκάστηκε να το παραδεχτεί ακόμη και το MEGA, το οποίο εδώ και μέρες επιχειρεί εντυπωσιακή αποστασιοποίηση από λατρεμένα πρόσωπα και πολιτικές, που τόσο καιρό όπλιζαν με ρομφαία τον πολέμαρχο Καψή!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ελλάδα, στη δυσκολότερη, μετά τον εμφύλιο, στιγμή της, έπεσε πάνω στη μικρότερη πολιτική ηγεσία που είχε ποτέ. Με αποτέλεσμα, δύο χρόνια μετά την επίσημη ανίχνευση της κρίσης, η κατάστασή της, παρά τις θυσίες του λαού, να είναι χειρότερη από πριν.
ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ της αποτυχίας είναι φυσικό να κινητοποιούν τον άλλο πόλο του δικομματισμού. Αυτόν που μόλις πριν από δύο χρόνια τράπηκε σε άτακτη φυγή μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων και τώρα φιλοδοξεί να επανέλθει με νέο αρχηγό, αλλά τους ίδιους «καμένους» αξιωματικούς και στρατιώτες.
ΣΤΗΝ κοινοβουλευτική δημοκρατία, αυτό λέγεται ομαλή εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αν και με τις παρούσες συνθήκες θυμίζει τον Μανωλιό που βάζει τα ρούχα αλλιώς...
ΟΧΙ μόνο γιατί η διαπιστωμένη... ικανότητα και των δύο δεν επιτρέπει ούτε ίχνος αισιοδοξίας, αλλά και γιατί είμαστε πια τόσο βαθιά στο λούκι, ώστε, έτσι κι αλλιώς, η απόδραση να θεωρείται όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας. Πόσω μάλλον, όταν τα δύο κόμματα εξουσίας, ενώ επί της ουσίας έχουν την ίδια πολιτική, απλά αναζητούν την τυπική διαφοροποίηση, που θα παρασύρει ή θα συγκρατήσει τους ψηφοφόρους.
ΚΙ ΟΜΩΣ, σ' αυτή την τραγική συγκυρία, νομίζω πως αν συμφωνούσαν σε μία κοινή πολιτική, θα είχαν τουλάχιστον την ευρύτερη δυνατή εξουσιοδότηση για να τη φέρουν σε πέρας. Οποια κι αν ήταν αυτή...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: