Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ομπράντοβιτς: «Όποιος δεν καταλαβαίνει, η πόρτα είναι ανοικτή»

Ομπράντοβιτς: «Όποιος δεν καταλαβαίνει, η πόρτα είναι ανοικτή»
Έξαλλος με την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων παικτών του Παναθηναϊκού ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τη δύσκολη νίκη επί της Μπάμπεργκ με 71-66. Ο Σέρβος προπονητής άφησε να εννοηθεί πως αν δεν συμμορφωθούν κάποιοι με τις προσταγές του και τις απαιτήσεις της ομάδας, μπορούν να αποχωρήσουν.

«Γιατί για να αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό πρέπει να καταλάβεις τον ρόλο σου. Αν δεν το καταλάβεις η πόρτα είναι ανοικτή. Έχουμε παίκτες που δεν βοηθούν. Και όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Δεν θα υποκριθώ ότι όλα είναι τέλεια. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι θα πρέπει να αλλάξουν και να ξυπνήσουν άμεσα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: «Όλοι θα έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από εμάς. Και είναι αλήθεια ότι πολλοί έρχονται για να προπονηθούν. Κάθε μέρα έρχομαι εδώ και προσπαθώ να βοηθήσω. Αλλά αν δεν τους βλέπεις να έχουν όρεξη, να μην παίζουν άμυνα να μην έχουν διάθεση…».

Ο «Ζοτς» δεν σταμάτησε εκεί. «Το είδαμε και στο Μαρούσι. Αν δεν έβαζα Διαμαντίδη και Σάτο στο τέλος δύσκολα θα κερδίζαμε. Και ήθελα να τους ξεκουράσω, για να μην παίξουν δύο παιχνίδια γεμάτα σε δύο μέρες. Η ερώτηση είναι απλή. Κοιτάξτε τον χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών και ας αναρωτηθούν γιατί; Γιατί απλά κάποιοι είναι έτοιμοι να παίξουν και κάποιοι άλλοι όχι. Να σας δώσω το παράδειγμα του Κυρίτση. Ήταν έξυπνος να μπει μέσα για λίγο και να βοηθήσει την ομάδα κάνοντας δύο φάουλ που χρειαζόμασταν. Και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να παίζει».

Για τον αγώνα ανέφερε: «Για ένα ακόμα παιχνίδι η Μπάμπεργκ έδειξε πως είναι πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι έμοιαζε με το πρώτο στην Γερμανία. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 9 περισσότερες επιθέσεις από την Μπάμπεργκ, αλλά δεν σκοράραμε. Εκείνοι σούταραν καλύτεροι. Και τώρα το ερώτημα είναι αν σουτάραμε καλά ή πιεστήκαμε να σουτάρουμε. Λοιπόν η απάντηση είναι πως όλα τα σουτ είναι καλά. Αλλά δεν σκοράραμε. Έτσι σε μία τέτοια περίπτωση που βλέπεις ότι δεν μπαίνει τίποτα είναι να παίξεις πολύ σκληρή άμυνα. Και αυτό ήταν το πρόβλημα μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κάναμε φάουλ... Τους παρακολουθούσαμε και όταν κάναμε φάουλ τα κάναμε λανθασμένα. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα πάντα. Τα ποσοστά τους μειώθηκαν, τα δικά μας αυξήθηκαν και αυτό μας έφερε ξανά στο παιχνίδι. Κερδίσαμε με πέντε πόντους, αλλά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πάλευαν για το παιχνίδι».

Στο Top 16 ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του. «Όπως και να χει, είμαστε στο Τορ-16. Αλλά εκεί θα πρέπει να ανεβάσουμε πολύ το επίπεδο μας. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα. Τώρα... θα κάνουμε δύο προπονήσεις και μετά θα έχουν ένα τριήμερο ρεπό. Έχουμε σημαντικά παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραστούν οι παίκτες. Και το τριήμερο ρεπό θα επαναληφθεί την Πρωτοχρονιά. Αλλά το σημαντικό είναι να μπουν στο παιχνίδι μας περισσότεροι παίκτες», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: