Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κύπελλο ε; Να…!!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τον Εργοτέλη. Ποιο άγευστη, άνοστη, αδιάφορη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτού του επιπέδου φυσικά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει. Σχολιάζει ο Μιχάλης Τσόχος.

Κύπελλο ε; Να…
Παίζοντας αρκετές συνεχόμενες χρονιές στην κορυφαία τη τάξη κατηγορία, όντας μία από τις πιο οργανωμένες και τακτοποιημένες, οικονομικά ομάδες και μένοντας πάντα μακριά από παρασκήνιο και ότι αυτό συνεπάγεται θα έπρεπε κανονικά να είναι η πιο συμπαθής ομάδα στο μέσο Ελληνα φίλαθλο. Πώς να γίνει όμως αυτό, όταν ούτε μία φορά δεν σου έχει δώσει το δικαίωμα να μιλήσεις και να ασχοληθείς με κάποια διάκρισή της. Όταν μία φορά δεν σε έχει πείσει με το καλό ποδόσφαιρο της για πάνω από δύο άντε τρία συνεχόμενα ματς.
Όταν ξεκινά η χρονιά με τον Εργοτέλη για ένα είσαι σίγουρος. Δεν υπάρχει ούτε μία στις 100 να κάνει κάποια διάκριση, έστω να παίξει ημιτελικό Κυπέλλου ρε παιδί μου μία φορά, ή έστω να διεκδικήσει να μπει στα πλέι οφ και ας μην τα καταφέρει. Από την άλλη είσαι και σίγουρος ότι δεν θα είναι μία από τους τρεις που θα πέσει. Αν αυτό τους φτάνει μετά από τόσο συνεχόμενα χρόνια στην κορυφαία κατηγορία και με τέτοιες ιδανικές συνθήκες δουλειάς είναι δικό τους θέμα, αλλά εμένα με ξενερώνει αφάνταστα αυτή η ομάδα. Θέλω για χίλιους δύο λόγους να είμαι μαζί της και δεν μου δίνει εδώ και χρόνια ούτε έναν αγωνιστικό λόγο για να ταυτιστώ.
Πριν γίνουν τα παιχνίδια αυτής της φάσης του Κυπέλλου ήμουν σίγουρος ότι η μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας που θα αποκλειστεί θα είναι ο Εργοτέλης. Αλλωστε κάθε χρόνο σε αυτήν ή άντε στην επόμενη φάση αποκλείεται (μα κάθε χρόνο). Τις έξι χρονιές που παίζει συνεχόμενα στη Σούπερ Λίγκα αποκλείστηκε τις τέσσερις σε αυτήν εδώ τη φάση πάντα από ομάδες μικρότερης κατηγορίας, ακόμη και Γ’ Εθνικής. Δύο μόλις πέρασε και αυτές αποκλείστηκε δια περιπάτου στη φάση των «16». Ακόμη και τη χρονιά που ως ομάδα Β’ Εθνικής απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στη φάση των «32» και όλοι πήγαν να μιλήσουν για το θαύμα της Κρήτης, πήγε και αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από τον Αγροτικό Αστέρα!
Κατά τα λοιπά το Κύπελλο στις δύο πρώτες ημέρες του εκπλήξεις άλλες δεν είχε. Και με δεδομένο ότι ο αποκλεισμός του Εργοτέλη δεν είναι έκπληξη, αλλά το φυσιολογικό εκπλήξεις δεν είχε γενικά. Πάμε λοιπόν για μία διοργάνωση που όλα τα μεγάλα ονόματα θα την κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Εκτός κι’ αν η ΑΕΚ ή ο Αρης την Πέμπτη κάνουν κάποιο έγκλημα σε βάρος τους.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: