Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εισβολή, ξύλο και διακοπή (video)

Εισβολή, ξύλο και διακοπή (video) Απίθανα πράγματα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Άγιαξ και την Άλκμααρ. Ένας οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον γκολκίπερ της φιλοξενούμενης Εστέμπαν. Ο τελευταίος, ωστόσο, κατάφερε να ρίξει στο χορτάρι τον εισβολέα και άρχισε να τον κλωτσά με βία.

Ο διαιτητής Mπας Νάιχαους απέβαλε τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ προκαλώντας την οργή του προπονητή της ομάδας, Γκέρτιαν Φερμπέεκ, ο οποίος πήρε τους παίκτες του και έφυγε από το γήπεδο! Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά στο 38ο λεπτό και με τον «Αίαντα» να προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Φαν Ντερ Βιλ από 8ο λεπτό.

Μετά τον αγώνα, ο διαιτητής δήλωσε: «Είδα τον Εστέμπαν να χτυπά αλλεπάλληλα τον οπαδό. Με βάση τους κανονισμούς, είναι αποβολή. Κι εγώ οφείλω να τηρώ τους κανονισμούς. Όταν είδα πως ο προπονητής της Άλκμααρ είχε αποφασίσει να πάρει την ομάδα του από το γήπεδο, αποφάσισα να διακόψω τον αγώνα οριστικά».

Ο τεχνικός διευθυντής της Άλκμααρ, Έρνεστ Στιούαρτ, εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης της ομάδας. «Οι παίκτες μας δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς. Δεν θα βγουν από τα αποδυτήρια και θα φύγουμε από το γήπεδο. Το αποφασίσαμε και δεν αλλάζει αυτό».

Ο αθλητικός διευθυντής του Άγιαξ, Μπερτ Φαν Όστβεν, είπε με τη σειρά του: «Ο διαιτητής θα εξηγήσει γιατί διέκοψε οριστικά το παιχνίδι. Η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας θα πάρει τις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή και θα αποφασίσει. Ελπίζω να έχουμε μία απόφαση μέχρι τα Χριστούγεννα».




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: