Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Sleepy… end!!

Sleepy… end
Με το μυαλό στα… μελομακάρονα, ο Παναθηναϊκός άργησε να ξυπνήσει, δεν το έκανε ποτέ… ολοκληρωτικά και ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ με 71-66. Δίχως κίνητρο οι «πράσινοι» στην τελευταία τους υποχρέωση για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, δυσκολεύτηκαν πολύ από τους πρωταθλητές Γερμανίας. Διαμαντίδης, Βουγιούκας και Καϊμακόγλου ξέφυγαν από τη γενικότερη μετριότητα.

Πού ήταν το μυαλό τους;

Εντάξει, κάπου λογική η χαλάρωση λόγω της δεδομένης δεύτερης θέσης στον όμιλο, του λιγοστού κόσμου στις κερκίδες και της… εποχής. Αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό! Ο Παναθηναϊκός συνελήφθη κοιμώμενος από την παθιασμένη Μπάμπεργκ, που με πρωταγωνιστή τον Πλάις πέτυχε τους πρώτους οκτώ πόντους του αγώνα (0-8). Διαμαντίδης-που έσπασε το «ρόδι» μετά από 3:55 στο ματς-και Σάτο προσπάθησαν να αφυπνίσουν και τους υπόλοιπους ισοφαρίζοντας σε 12-12. Όμως οι «πράσινοι» παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα επιτρέποντας στους Γερμανούς να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο με ένα σερί 10-0 (12-22). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είδε τους παίκτες του να έχουν 2/16 δίποντα (!), είχε πολλά να διορθώσει…

Καμία βελτίωση

Ούτε οι φωνές του «Ζοτς» αποδείχτηκαν, ωστόσο, αρκετές για να συνετιστούν οι παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο -7 (20-27), κυρίως με προσωπικά καλάθια κι όχι προϊόντα ορθολογικού μπάσκετ, αλλά οι πρωταθλητές Γερμανίας καθοδηγούμενοι από τον Ρόμπερτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο (22-34). Ο ζωηρός Διαμαντίδης βοήθησε τους πρωταθλητές να περιορίσουν τη ζημιά μειώνοντας αρχικά στους έξι (28-34) και κλείνοντας το ημίχρονο στο -8 (30-38).

Επιτέλους… Παναθηναϊκός

Με ένα ημίχρονο καθυστέρηση, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει μπάσκετ. Η καλή του άμυνα κράτησε άποντη την Μπάμπεργκ στα πρώτα τρία λεπτά της επανάληψης και το πρώτο προβάδισμα των γηπεδούχων ήρθε μετά από 25:22 λεπτά αγώνα (43-42). Οι πόντοι του Βουγιούκα κοντά στο καλάθι βοήθησαν στην ανάκαμψη των πρωταθλητών Ευρώπης, που χάρη στο τρίποντο του Διαμαντίδη έφτασαν στο 56-53 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Δεν το «καθάρισε»

Παρά την αισθητά βελτιωμένη εικόνα του, ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε σε καλά επίπεδα απόδοσης, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να «καθαρίσει» το ματς, παρά τις απόπειρές του να χτίσει διαφορά (60-55). Οι πεισματάρηδες φιλοξενούμενοι, παρότι γνώριζαν πως από τη στιγμή που η ΚΚ Ζάγκρεμπ έχανε στο Κάουνας θα έμεναν σε κάθε περίπτωση εκτός Top 16, παρέμειναν στη διεκδίκηση της νίκης (62-63). Το τρίποντο του Καϊμακόγλου 1:23 πριν το τέλος (69-66) έδωσε στον Παναθηναϊκό παράσταση νίκης, Καϊμακόγλου και Διαμαντίδης απέτυχαν να διευρύνουν το προβάδισμα και τα δύο διαδοχικά άστοχα τρίποντα του Ρόμπερτς μαζί με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Σάτο έγραψαν τον επίλογο στο ματς, με 71-66.

Δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Σάτο 9, Πατ Καλάθης, Διαμαντίδης 14, Βουγιούκας 12, Νικ Καλάθης 7, Κυρίτσης, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11, Γιασικεβίτσιους 6 (ο Λόγκαν δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου).

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σούπουτ 11, Τάντα 5, Τζένκινς 6, Πλάις 9, Ρόμπερτς 11, Τζέικομπσεν 2, Τάκερ 10, Γκαβέλ 3, Σλότερ 9.

Διαιτητές: Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Μούχβιτς (Κροατία), Περέα (Ισπανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: