Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στημένο φιλικό της Γιουνάιτεντ!!

Την ώρα που η Ιταλία συγκλονίζεται από νέες αποκαλύψεις από στημένους αγώνες, χθες αποκαλύφθηκε ότι ένας Κινέζος διαιτητής έστησε τη φιλική αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σενζέν το καλοκαίρι του 2007!

Στημένο φιλικό της Γιουνάιτεντ!
Ο Χουάνγκ Γιούνγε, πρώην διαιτητής και κατηγορούμενος για χρηματισμό και στήσιμο παιχνιδιών στο πρωτάθλημα της Κίνας, κατέθεσε χθες ότι είχε δωροδοκηθεί για να οδηγηθεί σε πολλά γκολ το φιλικό παιχνίδι της Σενζέν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έληξε με άνετη νίκη των Αγγλων με 6-0 (σ.σ. σκόραραν οι Γκιγκς, Ρούνεϊ, Νάνι, Ο' Σέι, Ιγκλς, Κριστιάνο Ρονάλντο).
Συνολικά για το στήσιμο 8 παιχνιδιών (6 επίσημα, 2 φιλικά) φέρεται να έχει χρηματιστεί με 193.000 ευρώ. Στην Ιταλία οι Αρχές διέρρευσαν πως οι ύποπτοι αγώνες της Σέριε Α για την περσινή περίοδο ανέρχονται πλέον σε 22!
Οι εισαγγελείς της Κρεμόνα, που χειρίζονται την υπόθεση «last bet», διευκρίνισαν ότι μόνο τέσσερις ομάδες είναι σίγουρα «καθαρές», οι τρεις μεγάλες του κάλτσιο (Μίλαν, Ιντερ, Γιουβέντους) και η Παλέρμο.
Από τους 22 «πειραγμένους» αγώνες οι έξι είναι της Κιέβο και οι τέσσερις των Τζένοα, Μπολόνια, Λέτσε, Μπρέσια, Μπάρι (σ.σ. οι δύο τελευταίες υποβιβάστηκαν τον περασμένο Μάιο).
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: