Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ομολόγησε!!

Για την αυτοκριτική του Θοδωρή Ζαγοράκη όσο αφορά την θητεία του στον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ γράφει στο blog του ο Κώστας Βασιλόπουλος!

Ομολόγησε!
Συμπληρώνοντας 4.5 χρόνια στον προεδρικό θώκο της ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ο Θόδωρος Ζαγοράκης έκανε την αυτοκριτική του. Αυτό ακριβώς έκανε την Τρίτη. Αυτοκριτική για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στον ΠΑΟΚ από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρίας.
Εμφανώς κουρασμένος, βιολογικά και ψυχολογικά ο πρόεδρος του Δικεφάλου υπερασπίστηκε το έργο του, παραδέχθηκε τα λάθη που έγιναν στο διάστημα της θητείας του αφήνοντας στους οπαδούς και τους φιλάθλους της ομάδας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Σε άλλους άρεσαν όσα είπε, σε άλλους όχι. Το σημαντικό είναι ότι δεν άφησε κανένα ερώτημα αναπάντητο βάζοντας ένα τέλος στις κάθε είδους -καφενειακού κυρίως τύπου- συζητήσεις που γινόντουσαν το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και προκαλούσαν σκιές γύρω από την λειτουργία της ΠΑΕ.
Δεν σκοπεύω να αναφερθώ στο έργο που προσέφερε ( σε όλους τους τομείς ) στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι το αναγνωρίζει και ο πιο αδαής φίλαθλος στην Ελλάδα. Είναι πιο σημαντικό το γεγονός ότι χωρίς ίχνος κόμπλεξ παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη δίνοντας κυρίως έμφαση στο γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε η οικονομική εξυγίανση.

Ο Ζαγοράκης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στις επιλογές παικτών και στον τρόπο λειτουργίας του λογιστικού συστήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν προσπάθησε να καλύψει τον εαυτό του σε κανένα θέμα αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει πως οι ευθύνες βαραίνουν πάντα την κεφαλή.

Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος, για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για τον Δικέφαλο. Το γεγονός ότι ανέλαβε τις ευθύνες του δίνει στον ίδιο το δικαίωμα στη συνέχεια να διοικήσει την ΠΑΕ υποψιασμένος! Τα παθήματα έγιναν μαθήματα και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να επαναλάβει τα λάθη του, όχι μόνο γιατί δεν θέλει να βρίσκεται σε θέση απολογούμενου αλλά και γιατί πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Όταν ένας άνθρωπος που ασκεί διοίκηση αναγνωρίζει ότι έκανε λάθη και μάλιστα δημόσια είναι έτοιμος να μην τα επαναλάβει με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναγίνουν λάθη στον Δικέφαλο. Είναι αδύνατον να μην γίνουν λάθη σε μια ομάδα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Ο Ζαγοράκης δεν γεννήθηκε πρόεδρος. Ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την τρέλα του να βοηθήσει την ομάδα και την διοίκησε με πάθος. Με καύλα όπως λέει ο ίδιος. Όταν θα πάψει να αισθάνεται το ίδιο πάθος θα αποχωρήσει. Μέχρι τότε θα φροντίζει να μην προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε και συνεχίζει να του δείχνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Υ. Γ. 1 Ενοχλήθηκαν στον Πειραιά από τις δηλώσεις του Ζαγοράκη. Γιατί ρε παλικάρια; Είπε κανένα ψέμα για την διαιτησία του αγώνα με τον Παναιτωλικό; Όλοι μάτια έχουμε και βλέπουμε. Τώρα, για το τι μπορεί να… αγοράσει ο ΟΣΦΠ θα το δούμε στο μέλλον.

Υ. Γ. 2 Πρωτοφανές αυτό που έγινε στον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό Αστέρα. Φυσιολογική εξέλιξη –μετά τον τραυματισμό του επόπτη στην Καισαριανή- η διακοπή του αγώνα και η κατοχύρωση του υπέρ του Δικεφάλου που προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και περιμένει τον αντίπαλο του.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: