Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Διπλοί» στο 2011!!

Κάποιοι παίκτες διακρίνονται για την εκτελεστική τους δεινότητα. Άλλοι έχουν την ασίστ στο… αίμα τους. Διαβάστε ποιοι έφτασαν σε διψήφια νούμερα και στις δύο κατηγορίες για το 2011!

«Διπλοί» στο 2011!
Το 2011 έφυγε και ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που κατάφεραν να κάνουν το... double-double, έχοντας διψήφια νούμερα τόσο στα γκολ που πέτυχαν όσο και στις ασίστ που έκαναν. Για την ακρίβεια ήταν μόλις 11 στα 7 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ κανένας δεν μπόρεσε να το κάνει στην χώρα μας...
Λιονέλ Μέσι για την Μπαρτσελόνα, Κριστιάνο Ρονάλντο για την Ρεάλ, Φρανκ Ριμπερί και Τόμας Μίλερ για την Μπάγερν, Νάνι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Μάτα για Βαλένθια και Τσέλσι, Εντέν Αζάρ για τη Λιλ, Ζερβίνιο για Λιλ και Άρσεναλ, Ροντρίγκο Παλάσιο για την Τζένοα, Ντρίες Μέρτενς για Ουτρέχτη και Αϊντχόφεν, Χουλκ για την Πόρτο και Αντρέι Βορόνιν για την Ντιναμό Μόσχας είναι εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο 2011 στα κορυφαία και ξεπέρασαν τόσο τα 10 γκολ όσο και τις 10 ασίστ μέσα στην χρονιά που πέρασε.
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο Πορτογάλος σταρ μπορεί να μην είναι ικανός να... αποκαθηλώσει την Μπαρτσελόνα από μόνος του, όμως οι επιδόσεις του με την «βασίλισσα» είναι άκρως εντυπωσιακές! Ο Ρονάλντο ήταν εκείνος που έδωσε στη Ρεάλ το Κύπελλο για το 2011 με το γκολ που πέτυχε απέναντι στους μπλαουγκράνα σε μία χρονιά που πέτυχε συνολικά 43 τέρματα, ενώ μοίρασε και 14 ασίστ. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν με 40 γκολ είναι έτοιμος να επαναλάβει, αν όχι να ξεπερλάσει, το κατόρθωμά του, καθώς έχει ήδη βρει δίχτυα 20 φορές σε μόλις 16 αγώνες. Σε αυτά προστίθενται τα 23 γκολ του μέσα στο 2011 από το δεύτερο μισό της περασμένη σεζόν, ενώ οι ασίστ του είναι μοιρασμένες από 7. Όχι και άδικα στο νούμερο 1!




Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτισε το 2011 κατακτώντας 5 τίτλους, ενώ ο Μέσι οδεύει για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για 3η σερί χρονιά. Και πως να μην το κάνει, όταν για ακόμη μία φορά έκανε... παππάδες στους αγωνιστικούς χώρους! Ο Αργεντίνος μάγος τελείωσε το 2011 με 31 γκολ και 18 ασίστ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, παρά το γεγονός ότι το 2012 θα βρει την Ρεάλ στην κορυφή και τους μπλαουγκράνα σε ρόλο... κυνηγού. Ο Μέσι έχει ήδη φτάσει τα 14 γκολ και τις 9 ασίστ στη φετινή σεζόν, ενώ... κουβαλάει μαζί του ακόμη 17 γκολ και 9 ασίστ από το δεύτερο μισό της περυσινής, για να αποδείξει και την χρονιά που πέρασε ότι είναι σταρ ανάμεσα στους... σταρ της Μπαρτσελόνα!




Ντρίες Μέρτενς (Ουτρέχτη/Αϊντχόφεν)
Η περυσινή σεζόν του ήταν εξαιρετική με την Ουτρέχτη και του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του με την μεταγραφή του στην Αϊντχόφεν, η οποία έβγαλε περίπου 8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της. Ο Βέλγος εξτρέμ είχε τελειώσει με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν 2010/11, πετυχαίνοντας 6 γκολ και βγάζοντας 5 ασίστ στον δεύτερο γύρο με την Ουτρέχτη, ενώ φέτος είναι από τις μεγάλεςς αποκλαύψεις της Ερεντιβίζιε, καθώς έχει ήδη φτάσει τα 13 γκολ και τις 9 ασίστ μόλις στον πρώτο γύρο με την Αϊντχόφεν! Σύνολο; 19 γκολ και 14 ασίστ για τον Μέρτενς μέσα στο 2011.




Χουλκ (Πόρτο)
Η περυσινή σεζόν για την Πόρτο ήταν εκπληκτική, με τους «δράκους» να φτάνουν στην κατάκτηση του τρεμπλ (με το Europa League) και τον Χουλκ να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, ανεβάζοντας την αξία του στο κατακόρυφο. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μπορεί να μην είναι το ίδιο επιτυχημένο ούτε για την Πόρτο με τον αποκλεισμό από το Champions League ούτε για τον ίδιο με τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη να είναι πολύ χαμηλότερες των δυνατοτήτων του, όμως ο Βραζιλιάνος κατάφερε να διατηρήσει τα νούμερά του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο επιθετικός των «δράκων» έχει φτάσει τα 7 γκολ και τις 6 ασίστ την φετινή σεζόν στην Πορτογαλία, ενώ με τα 10 γκολ του και τις 7 ασίστ του από το δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν έχει φτάσει τα 17 γκολ και τις 13 ασίστ μέσα στο 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=HsVfnZKzGz8
Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα)
Όταν η Τζένοα δαπανούσε περίπου 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Μπόκα, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στην Ευρώπη. Ο Αργεντίνος, όμως, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να... πάρει μπρος  και κατάφερε μέσα στο 2011 να «βγάλει» μάτια! Ο Παλάσιο κατάφερε να τελειώσει την περασμένη σεζόν με 9 γκολ στην Σέριε Α, από τα οποία τα 8 στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα 6 που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν, φτάνουμε στα 14. Ο 29χρονος επιθετικός, όμως, δεν παίζει μόνο για να σκοράρει, αλλά έχει φτάσει αισίως και τις 13 ασίστ την χρονιά που φεύγει. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν ο πρώτος υποψήφιος για αντικαταστάτης του Ετό στην Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν αποκτήθηκε για καθαρά οικονομικούς λόγους...




Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Ο Γάλλος είναι εκπληκτικός φέτος και κάνει το καλύτερό του ξεκίνημά του με τους Βαυαρούς στην Μπουντεσλίγκα. Καλύτερο ακόμη και από την πρώτη του σεζόν στο Μόναχο, όταν φεύγοντας από την Μαρσέιγ έδειξε ότι όντως πρόκειται για παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Ο Ριμπερί φέτος έχει ήδη 8 γκολ και 6 ασίστ με το τέλος του πρώτου γύρου της Μπουντεσλίγκα, ενώ αν σε αυτά προσθέσουμε τα 5 γκολ και τις 8 ασίστ του στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν με την Μπάγερν, φτάνουμε συνολικά τα 13 γκολ και τις 14 ασίστ για τον 28χρονο μέσο!




Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ο Πορτογάλος μέσος είναι ικανός να γυρίσει ένα παιχνίδι μόνος του, αν και σπανίως το κάνει... Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην κάνει τη διαφορά στο «Ολντ Τράφορντ», όμως πολλές φορές η κριτική που του ασκείται μοιάζει να είναι άδικη, καθώς τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Ο Νάνι έχει πετύχει 6 γκολ στη φετινή σεζόν, 4 στο δεύτερο μισό της περυσινής, ενώ οι ασίστ του το 2011 φτάνουν συνολικά τις 16! Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που κατηγορείται ότι δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν από τους «κόκκινους διάβολους».




Χουάν Μάτα (Βαλένθια/Τσέλσι)
Η εκπληκτική σεζόν του πέρυσι με την Βαλένθια ανάγκασε την Τσέλσι να βγάλει περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι και σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει. Ο Μάτα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην προσαρμογή του στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι και φέτος εντυπωσιακός. Με τους μπλε έχει μέχρι τώρα στη σεζόν 4 γκολ και 7 ασίστ, ενώ στο δεύτερο μισό της περυσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν είχε σκοράρει 7 φορές και είχε μοιράσει και 6 ασίστ στους συμπαίκτες του, φτάνοντας τα 11 γκολ και τις 13 ασίστ στο 2011.




Εντέν Αζάρ (Λιλ)
Ο καλύτερος παίκτης της Λιγκ 1 για τη σεζόν 2010/11 εμφανίζεται ακόμη καλύτερος στην φετινή. Η Λιλ μπορεί να τελείωσε τον πρώτο γύρο στην 4η θέση, όμως ο Βέλγος κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει η ομάδα του τα σκήπτρα. Μέχρι τώρα ο Αζάρ έχει 7 γκολ και 5 ασίστ, ενώ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010/11 είχε βρει δίχτυα 7 φορές και είχε μοιράσει 5 γκολ και 6 ασίστ, με το σύνολό του για το 2011 να φτάνει τα 12 γκολ και τις 11 ασίστ! Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη μόλις 20 ετών...




Αντρέι Βορόνιν (Ντιναμό Μόσχας)
Οι Μοσχοβίτες κατάφεραν επιτέλους να ανέβουν επίπεδο και έχουν φτάσει να διεκδικούν το πρωτάθλημα στη Ρωσία, έστω και αν είναι από τα αουτσάιντερ. Ο Ουκρανός είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Ντιναμό, η οποία μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την έξοδο στην Ευρώπη, διεκδικώντας με αξιώσεις την παρουσία της στο επόμενο Champions League, ενώ είναι από τις πιο επιθετικογενείς ομάδες στην κατηγορία. Ο 32χρονος άσος έχει καταφέρει να φτάσει τα 11 γκολ και τις 12 ασίστ μέσα στο 2011, κάτι που είχε να συμβεί στην ρωσική πρέμιερ λιγκ από το 2007, όταν ο Αντρέι Αρσάβιν είχε τελειώσει τη σεζόν με 10 γκολ και 13 ασίστ!




Ζεβρίνιο (Λιλ/Άρσεναλ)
Από τους κυριότερους λόγους που η Λιλ έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ στην Γαλλία την περυσινή σεζόν, ο Ιβοριανός έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι, με την Άρσεναλ να δαπανά 12 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Ο Ζερβίνιο μπορεί να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως σιγά-σιγά βρίσκει τον καλό του εαυτό και προσφέρει στους «κανονιέρηδες». Ο 24χρονος επιθετικός έχει φτάσει τα 4 γκολ και τις 4 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ και σε συνδυασμό με τα 8 γκολ και τις 6 ασίστ του στο δεύτερο μισό της περυσινής Λιγκ 1, κατάφερε να ολοκληρώσει το 2011 με διψήφια νούμερα τόσο στα γκολ όσο και στις ασίστ.




Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Ο 22χρονος Γερμανός συνεχίζει να εντυπωσιάζει, έστω και αν στον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση της περυσινής σεζόν. Παρόλα αυτά έχει πετύχει 2 γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν, ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ σε 17 παιχνίδια με την Μπάγερν. Η περυσινή σεζόν του στο Μόναχο ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Μίλερ να έχει 8 γκολ και 7 ασίστ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και συνολικά να φτάνει τα 10 γκολ και τις 12 ασίστ μέσα στο 2011.




Μιραλάς vs Λέτο

Στην Ελλάδα κανένας δεν μπόρεσε να κάνει... double-double, φτάνοντας σε διψήφιο νούμερα γκολ και ασίστ. Σεμπάστιαν Λέτο και Κέβιν Μιραλάς έκαναν τις καλύτερες επιδόσεις μέσα στο 2011, με τον Αργεντίνο να είναι εκπληκτικός τη φετινή σεζόν και τον Βέλγο να βρίσκει ρυθμό στις τελευταίες αγωνιστικές του έτους που φεύγει. Έτσι, ο Μιραλάς κατάφερε να ανεβάσει τους αριθμούς του και να ξεπεράσει τον άσο του Παναθηναϊκού κατά 1 ασίστ! Αμφότεροι τελείωσαν το 2011 με 15 γκολ, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να έχει μοιράσει και 5 ασίστ και ο Λέτο 4.
 πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: