Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Φεύγα, πόρτες και πλακωτό!!

Οι πρώτες μέρες του 2012 μάλλον είναι της μεγάλης φυγής και της τεράστιας υπομονής. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Φεύγα, πόρτες και πλακωτό!
Αν μιλούσαμε με όρους που χρησιμοποιούν στο τάβλι, θα λέγαμε ότι ''φεύγα'' παίζει ο ΠΑΟΚ. Τέλος ο Κοντρέρας χαρίζοντας 200,000 ευρώ, πωλείται όπως είναι και ο Βιεϊρίνια στην Βόλφσμπουργκ (λένε) ώστε να γεμίσουν τα ταμεία. Μάλλον δεν γίνεται κι αλλιώς έτσι που τα κατάφεραν. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.
''Πόρτες'' προσπαθεί να παίξει η ΑΕΚ, μπας και πιάσει πόρτα για πολλούς ακόμα χειμώνες και σώσει την παρτίδα. Δεν έχω γνώση, άρα δεν μπορώ να έχω και άποψη για τον Ξενιάδη. Οι πληροφορίες πάντως πέφτουν βροχή. Τί ανεπάγγλετο για 7 χρόνια τον λένε (έχει μηδενική φορολογική δήλωση), τί επιχειρηματικές προσπάθειες σε ποδοσφαιρικές ομάδες ,που δεν έχουν ολοκληρωθεί ποτε, του χρεώνουν! Χαμός! Αυτό που μετά βεβαιότητος μπορώ να πω είναι ότι... ''τσακίζει''. Όχι κόκκαλα. Τον άκουσα σε 3 ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις και με ανησύχησαν μερικές ομοιότητες. Δεν είναι καλό πράγμα να χρησιμοποιεί και αυτός τον όρο ''deal''. Επίσης δεν είναι καλό να λέει ότι δεν θα ξαναβγεί στα ραδιόφωνα και ότι το έκανε μόνο για να ενημερώσει τον λαό της ΑΕΚ. Κάπου τα έχω ακούσει ξανά όλα αυτά.
Το ζήτημα είναι ποιός παίζει ''πλακωτό'' ή ποιόν θα πλακώσει στο τέλος ο κόσμος γυρίζοντας τις πλάτες. Θα το δείξει η ζωή.
Νομίζω ότι ''πλακωτό'' μπορούν θαυμάσια να παίξουν και οι παίκτες της ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο ερασιτέχνης τους δούλεψε κανονικότατα για να πάρει την επιχορηγησούλα και τώρα το κλείνει το μαγαζάκι. Κάποιοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον πολυτεχνήτη (αλλά ουχί ερημοσπίτη) Μπογονικολό. Για να είμαι ειλικρινής, μια τέτοια κίνηση ακόμα κι αν γίνει πραγματικότητα (που δεν το βλέπω) θα βάλει μόνο ένα ωραιότατο κατακόκκινο μπάλωμα και τίποτα παραπάνω. Πάλι απλήρωτοι θα μείνουν όλοι και θα κλαίνε τον χαμένο χρόνο. Μόνο ο Μπαμπαλιούτας σώθηκε που την έκανε νωρίς για τον Άρη. Το είδε το έργο. Νομίζω όμως ότι όλοι το είχαν δει κι από πέρυσι. Κι αν δεν το είδαν, ας πρόσεχαν. Τα δωρεάν φαγητά στις ψαροταβέρνες της Καλαμαριάς (έναντι πληρωμής) θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει την πιάτσα. Ουδείς έπρεπε να υπογράψει με αυτή την ομάδα πριν διασφαλίσει τα λεφτά του. Κι όμως όλοι τσίμπησαν και έσπευσαν να συμφωνήσουν. Εν μέρη ας πρόσεχαν. Η ατομική ευθύνη είναι εξαιρετικά σημαντική, όταν δραστηριοποιήσαι σε έναν χώρο που είναι το απόλυτο μπουρδέλο. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τί έχει να πει τώρα; Η ΕΣΑΠ; Συνιστά ή όχι ξεκάθαρη αλλοίωση πρωταθλήματος η αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς; Τί θα γίνει με τα δεδουλευμένα της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, αλλά και όλων των προηγούμενων; Τί γίνεται με την επιχορήγηση; Θα κάνω τα ίδια ερωτήματα μέχρι να πάρω απαντήσεις που πείθουν.
Τέλος, υπάρχει μια έκφραση στο βόλεϊ που χρησιμοποιείται όταν μια ομάδα κερδίζει με καθαρό σκορ και μεγάλες διαφορές στα σετ την αντίπαλό της. Λέμε ότι ο νικητής ''έριξε ξύλο''. Υπ' αυτή την έννοια ''πλακωτό'' βλέπω (ή μάλλον πρέπει) να παίζει και ο Ηρακλής, αλλά για καλό. Η προσθήκη του Ντεσπέιν από την Τετάρτη και τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει τις ισορροπίες. Αναλόγως φυσικά πώς θα χρησιμοποιηθεί ο Κουβανός που πέρυσι καθάρισε το πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Εάν λοιπόν εναλλάσσεται (ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αναμέτρησης) στις θέσεις διαγώνιου και ακραίου, τότε λογικά οι αντίπαλοι θα τρώνε πολύ ξύλο, γιατί η ομάδα του Δρίκου φαντάζομαι ότι ανεβαίνει επίπεδο. Αυτή η άποψη θα ισχύει στο 100%, όταν με το καλό επιστρέψει ο Προύσαλης. Είναι πολύ κρίμα που ο Ηρακλής φαίνεται να χάνει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο CEV Cup νομίζω ότι υπάρχει πεδίο διάκρισης λαμπρό! Περιμένω με μεγάλη αγωνία το ντέρμπι του Σαββάτου , Ολυμπιακός-Ηρακλής. Εκεί θα φανούν πολλά. Όχι όλα, αλλά πολλά. Το οπλοστάσιο του Ηρακλή είναι πιο γεμάτο, αλλά μην υποτιμάτε καθόλου τον Καλμαζίδη. Για να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος! Όσο για το διάστημα της αποχή του Ντεσπέιν, υπενθυμίζω ότι και πέρυσι χοντρό τον ανέβαζαν, άκαμπτο τον κατέβαζαν. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά: «Δεν πηδάει ούτε το Βήμα της Κυριακής με τα dvd». Μετά το τέλος του πρωταθλήματος μη σας πω τί τα έκαναν τα dvd. Φυσικά υπήρξε κάποιος που πήρε από τον Κουβανό το 100% του. Μην το υποτιμάτε!
Υ.Γ: Δεν ξέρω ούτε εγώ τί να πω στον δάσκαλό μας, τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό στον κόσμο από το να χάνεις το παιδί σου. Την Έλλη δεν την γνώριζα, αλλά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία για το τί άνθρωπος ήταν το παιδί του μεγάλου, του δικού μας κύριου Φαίδωνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα συλληπητήρια, οι προτροπές για κουράγιο ή ο,τιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον περιττά. Του λέμε όλοι το αυτονόητο, ότι είμαστε δίπλα του με όλη μας την σκέψη, με όλη μας την ψυχή. Το δάκρυ είναι λίγο, πολύ λίγο. Σωστά το έγραψες Βαγγέλη. 39 χρονών. Πολύ νωρίς. Πάρα πολύ νωρίς. Καλό ταξίδι Έλλη κι ας μην συναντηθήκαμε ποτέ!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: